Így hozhatod ki a legtöbbet az arckrémedből

Egy élénkítő masszázs segítségével sokat javíthatsz a bőr vérellátásán, ami legalább olyan fontos tényező egy masszőr szerint, mint a megfelelő krémek kiválasztása.

A rendelkezésre álló krémek, szérumok és olajok jelentette útvesztőben sem könnyű persze eligazodni, a Shape szerint azonban nemcsak az számít, hogy mivel, hanem az is, hogy hogyan krémezed be magad. Egy gyors arcmasszázs ugyanis a keringésre is élénkítőleg hat, ami segíthet fiatalabbá varázsolni a bőrt. Egy pihentető masszázs ráadásul nem csak a bőrnek tesz jót: már-már meditatív foglalatosság így indítani vagy befejezni egy napot.

Néhány perc is elég

A Shape-nek nyilatkozó New York-i masszőr, Gabrielle Francis szerint egy párperces arcmasszázs is sokat egíthet. Szerinte kifejezetten egyszerű a dolog: merítsük a középső és a mutatóujjunkat a tégelybe és vegyük célba a szem alatti területeket. A szemüregcsont környékére koncentráló körkörös mozdulatokkal fokozhatjuk az érintett területek vérellátását, ami hathatós segítséget jelent, ha a bőr megfiatalítása a cél. Néhány percnyi babusgatás csodákra képes a masszőr szerint!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek