Kétszer is nézd meg az epres guavás Janádat, mielőtt megiszod

Ha büdös az üdítő, ne idd meg. Ha vegyszer íze van és darabos, akkor se. A Nébih a Jana eper és guava ízű üdítőt vizsgálta be.

Fogyasztók jelezték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál, hogy a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítő büdös is, és furcsa dolgok úsznak benne. A laboratóriumi vizsgálat megerősítette, hogy valóban gond van az üdítőkkel. 

A 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél – a vásárlói jelzések szerint – vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették. A forgalmazó – a hatóság jelzése alapján – saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 22.02.2019, a 23.02.2019 és 24.02.2019. minőség-megőrzési idejű tételeket - áll a Nébih közleményében

A problémáról a hatóság a magyarországi forgalmazót is azonnal értesítette, akik együttműködőek voltak, saját hatáskörben  kivonták a forgalomból a 22.02.2019, a 23.02.2019 és 24.02.2019. minőség-megőrzési idejű tételeket, de ha esetleg ez áll otthon a spájzban, akkor érdemes óvatosan kóstolgatni. 

06 19 Jana 660 220
Fotó: fonyódi / nébih

A hatósági eljárás folyamatban van. A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy amennyiben vásároltak a termékből, és a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztalnak, illetve vegyszeres szagot éreznek, ne fogyasszák azt el, vagyis ha összegezni szeretnénk, akkor jó, ha működik az alapvető életösztön, vagyis ami undorító és büdös, azt inkább ne együk és igyuk meg. 

Ezért is fontos a visszajelzés

A Nébih számára minden esetben fontos információt jelentenek a lakossági bejelentések. A hatóság kéri, hogy ha egy megvásárolt élelmiszerrel kapcsolatosan kifogást tapasztalnak, akkor – a szükséges adatok megadásával – a jövőben is értesítsék a hivatalt az ingyenesen hívható ZöldSzámon (06/80/244-263) vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével! Vagyis ha a jövőben hasonlóba futsz, ne a Facebookon kezdj el hőbörögni, hanem bízd az illetékesekre

Mustra