Erős wifijelet szeretnél? Elő az alufóliával!

A fémes paraván segítségével a ház kialakításának megfelelően szabályozható, hol legyen a legerősebb a jel.

A wifijelnek nem állhatja útját fa vagy üveg, de a víz igen, ezért is nem érdemes a routert akvárium közelébe tenni, és ha tovább optimalizálnád a lefedettséget az otthonodban, akkor szükséges lesz egy kis alufóliára is, amellyel a megfelelő helyekre terelheted a jelet, a fémtárgyak ugyanis visszaverik ezeket. 

A megfelelő hatás érdekében a Dartmouth Egyetem kutatói szerint persze szükség van az adott helyiség kialakításának és a wifit használók szükségleteinek megfelelően kialakított műanyag darabra, már persze, ha teszünk rá egy kis alufóliát is. A 3D-nyomtató segítségével előállított, testre szabható formájú eszköz kiválóan alkalmas például arra, hogy a szomszéd és a vécé irányában hipererős jeleket továbbító routerek ezentúl inkább oda összpontosítsák az erejüket, ahol valóban szükség van az ERŐRE   – írja a Popular Science

Csak a jó jelerősség meglegyen...

A kutatók által létrehozott algoritmus segítségével megtervezett, a routerek antennái mögé/közé helyezett paraván egy másik egyetem szakértője, Dr. Swarum Kuma szerint is működhet, hisz a wifijeleket visszaverő és terelő fémek valóban alkalmasak lehetnek a lefedettség átformálására és testreszabására. A routerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Linksys egyik alkalmazottja szerint ő ugyan az Egyesült Államokban érvényben lévő, a jelerősség maximális mértékét rögzítő előírások miatt ő hivatalosan nem ajánlhatja senkinek, hogy alufóliával erősítsen, a módszer szerinte is működhet.

Legfeljebb egy alufóliából készült kiscsákóra is szüksége lesz a családnak. Az optimális lefedettségért bármit!

Oszd meg másokkal is!
Mustra