Így pakolj, ha nem akarod, hogy összetörjön az ajándékbor

Főleg a repülőutak során fontos, hogy minden tőle telhetőt megtegyen az ember.

Mivel a nyaralások alatt beszerzett ritka borokat és söröket csak a feladott poggyászban lehet elhelyezni, tényleg fontos az elővigyázatosság, a látóterünket elhagyó bőröndök útja ugyanis leginkább talán egy durvább vadvízi evezéshez hasonlítható. A Lifehacker minden nyaralásról borokkal és skót whiskyvel visszatérő szerzője szerint szerencsére simán kivitelezhető a balesetmentes hazaszállítás. 

S aját zoknit minden üvegnek!

Ha több üveggel szándékozunk hazatérni, fontos, hogy minden üveg megkapja a maga csomagolását. Érdemes lehet még a boltban rákérdezni, be lehet-e szerezni valamilyen ajándékcsomagolást vagy egy bubis tokot, hogy még egy plusz réteggel rendelkezzünk, amikor eljön a csomagolás ideje. Csomagolás híján egy zoknival ajánlott hozzákezdeni a dologhoz, majd a lehető legvastagabb ruhadarabba, egy vastag pulcsiba vagy farmerbe tekerni a pakkot. Az üvegek beburkolása során a legsérülékenyebb részre, azaz az üvegek nyakára érdemes a legnagyobb hangsúlyt fektetni.

shutterstock 331736474

Falak, kerítés

A jól bebugyolált üvegeket ezek után fontos úgy elhelyezni, hogy lehetőleg sehol se érintkezzenek a bőrönd falával. A bőrönd aljának kipárnázása után érdemes cipőkkel vagy felgöngyölített pólókkal ütésállóvá tenni a falak mentén a rakteret, majd egy újabb adag ruhával lefedni a gyűjteményt. Alul és felül – már amennyiben számítani fog, melyik melyik – könyveket, újságokat is felhasználhatunk. És természetesen javasolt egy kemény falú bőrönd beszerzése is. Vagy egy hungarocell falakkal felszerelt, állítólag egy másfél méteres zuhanást is túlélni képes speciális borszállító koffert.

Sorminta

Az üvegeket úgy érdemes elhelyezni egymás mellett, hogy az egyik üveg felfelé, a másik lefelé nézzen, és természetesen két üveg közé sem árt elhelyezni egy-egy puhább ruharéteget, nehogy pont a táskánk közepén alakuljon ki egy minden oldalról ruhafalakkal körülvett, elszigetelt medencés buli.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek