A vécével egy légtérben dolgoztak egy zuglói pékségben

A NÉBIH egy külföldi tulajdonú, de budapesti (Kregza Kft. Látványpékség. Székhely, telephely: 1148 Budapest, Kerepesi út 28.) pékséget ellenőrzött, a megérzései pedig igen jók voltak, ugyanis az akciós során számos szabálytalanságot tártak fel a hatóság ellenőrei. Végül 150 kilogramm terméket vontak ki a forgalomból.

A hatóság a hét elején razziázott a koszos, takarítatlan üzemben, ahol zsíros padozattal, szennyezett falakkal és töredezett padlólapokkal igen, meleg vizes kézmosóval és kézfertőtlenítővel viszont nem találkoztak. A szakemberek arra is figyelmesek lettek, hogy az illemhely és az előkészítő részleg egy légtérben helyezkedett el, a takarítási napló pedig olyan üres volt, mint egy első osztályos tanuló matekfüzete az iskolakezdés előtt egy héttel. Ráadásul a hulladéktároló edényeket az előkészítő helyiségen vitték keresztül, a hűtő kondenzvize pedig folyamatosan beszennyezte az alapanyagnak számító szalonna szeleteket.

Az üzemben több mint 150 kg jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt és kondenzvízzel szennyezett alapanyagot és ezekből készült készterméket találtak az ellenőrök. A termékeket a hatóság szakemberei a helyszínen lefoglalták és elrendelték megsemmisítésüket. A vizsgálat során az üzem működését azonnali hatállyal felfüggesztették a NÉBIH ellenőrei. Az eljárás folyamatban van, az ügyben mintegy 1 millió forint bírság várható. A hatóság honlapján galériában is megnézheti azt, amit a fenti videón lát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek