Mutatós napernyőkkel várjuk a tavaszt

Már nem kell sokat aludni ahhoz, hogy újra a kedvenc kávézóink és bárjaink teraszán töltsük a várva várt meleg szezont, amire jól láthatóan a dizájnerek is gőz erőkkel készülnek. A szokásos üdítős és sörös logókkal ellátott műanyag kerti bútorokra nyújt kiváló alternatívát többek között az olasz származású Paola Lenti is, aki esernyőkre emlékeztető színes kültéri napernyőkkel dobná fel a teraszokat.

Stílusos, időtálló napernyőkben gondolkodott a tervező
Stílusos, időtálló napernyőkben gondolkodott a tervezőpaolalenti.it

Az 1994-ben alapított lombardiai márka tervezője két típusú, egy lapos illetve egy kupola formájú változatban készítette el ernyőit, melyek alumíniumból készült tartószerkezetüknek és stabil alapzatuknak köszönhetően tetszés bármilyen szögben elhajlíthatóak. – írja a nyolc színkombinációban megrendelhető, kiváló minőségű anyagból elkészített napernyőkről a designmilk.com. A tervező egyébként előszeretettel kísérletezik a hagyomány és a technológia összekapcsolódásaival, amely során következetesen szem előtt tartja a kortárs és az időtlen elemek használatát is.

Két klasszikus formát választott a tervező az ernyőknek.
Két klasszikus formát választott a tervező az ernyőknek.paolalenti.it

Paola Lenti neve nem ismeretlen a szakmában, 2001-ben valamint 2004-ben is elnyerte a nívós Compassó d'Oro díjat, 2009-ben az Egyesült Államokban megkapta a Good Design Awards díjat, Bistró névre keresztelt napernyő kollekciójával pedig bezsebelte többek között a 2015-ös German Design Awards díját illetve az Interior Innovation Awards zsűrijének elismerését is. A 'Made in Italy' címkével ellátott termékeknek meg is kérik az árát, egy mutatós hintaágyért például 4095 eurót (körülbelül 1.2 millió forint) kérnek az üzletekben, tehát várhatóan az újragondolt napernyők is hasonló árkategóriában lesznek majd kaphatóak a szezonban.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek