A kápolna, ami néha nem látszik

A Gijs Van Vaerenbergh egy belga építészduó, az egyik látványos projektjük pedig a "Reading Between the Lines" (Sorok között olvasni) nevet kapta. Ez a Brüsszeltől keletre található Borgloonban épített kápolnájukat takarja, amelynek az a különlegessége, hogy nézőponttól függően mindig mást mutat magából, és van olyan látószög, amelynél – bár 100 rétegnyi acéllemezből áll és 30 tonna a súlya –, szinte alig látszik – olvasható a Dose oldalán.

Attól függően, hogy hol állunk, láthatjuk az épületet teljes valójában, de akad olyan helyzet is, ahonnan mintha csak a teteje lebegne a levegőben. Egész évben látogatók tízezrei próbálják megfejteni a titkot, azaz olvasni a sorok között, de az igazság csak annyi, hogy a tervezők azt szerették volna megjeleníteni, hogy épületük a hithez hasonlóan mindig jelen van – akkor is, ha a szem számára csak éppen egy részlete látható.

clk
Gijs Van Vaerenbergh

A kápolnát egyébként akár egy hétvége alatt is meglátogathatja: Brüsszelbe a repülőjegy oda-vissza 10-15 ezer forint, onnan pedig már csak egy órányi útra van. Ha menne, itt találtunk önnek egy hasznos térképet, arra azonban felhívják a figyelmet, hogy az épület mezőgazdasági területen van és legyen kedves ne zavarja a munkásokat. Még több képért kattintson ide vagy a fenti képünkre!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek