Ilyen a könyv, ami fából lett, és amiből ismét fa lesz

Azt mindenki tudja, hogy a fából lesz a papír, abból pedig a könyv. Úgy tűnik, ez a folyamat mostantól visszafelé is igaz lehet: létezik már olyan könyv, amelyből elültetés után fa nő ki. Ráadásul a Tree Book Tree elnevezésű kiadvány nem csak ebből az egyetlen szempontból környezetbarát – olvasható az Adweeken.

A könyveket kézzel varrják és savmentes papírt, zsakaranda magokat és környezetbarát tintát használnak az elkészítésük során. Ha aztán valakinek elolvasás után esetleg kedve támad elültetni őket, fa nő ki belőlük. Az ötlet és a hozzá kapcsolódó projekt egyébként a 8-12 éves gyermekeket célozza, hogy megtanítsa nekik, honnan is származnak valóban a könyvek - merthogy nem az internetről, ahogy közülük sokan hiszik. Az Adweeknek egyébként ugyanaz jutott eszébe, mint nekünk: a tabletek és ebookok terjedése miatt lassan azt is meg kell tanítani, hogy mi az a könyv.

Az ötletgazda FCB Buenos Aires egyébként egy kisfilmet is készített a projekthez, amelyet itt fent meg is nézhet.  Aztán szavazzon: ez valóban akkora ötlet, mint amilyennek feltüntetik, vagy mégsem?

Ön mit gondol?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra