Olcsó játék kacatokból, kétségbeesett apáknak

Ha egy designer épp gyesen van, akkor egy csomó okos ötlete támadhat. Például hasonló helyzetben lévő társainak tervez otthon is összerakható játékokat arra az esetre, ha apa fejében pang a kreativitás, unatkoznak a kicsik, viszont tele van a ház mindenféle kacatokkal.

A fiatal tervező és apa, Colin O'Dowd szerint egyre több férfi marad otthon a gyerekekkel, és néha bizony rászorulnak némi kreatív segítségre. A Stix Toys márkanevű projekt arra ösztönzi az apákat, hogy játékos módon tanítsák a gyerekeket, miközben jó időre sikerül lefoglalni is őket.

p6317 column grid 12
Stix Toys

„Mivel magam is gyakorló apuka vagyok, kicsit körülnéztem, és azt tapasztaltam, hogy a férfiak, akik hozzám hasonlóan otthon vannak a gyerekekkel, sokszor aggódnak a túlzott számítógép-használat miatt, szeretnének több közös játékot, ráadásul sokan közülük kreatív szakmákból estek ki, és hiányzik nekik, hogy megéljék ezt az oldalukat a hétköznapokban is” - magyarázza a tervező a Coolhunting cikkében.

Az online rendelhető csomagokban található apró alkatrészek – ha találunk hozzájuk néhány megfelelő tárgyat – egy sorozatnyi játékká alakíthatók (ha valaki béna, van hozzá videós segítség is). Mivel törött bútordarabok, használhatatlanná vált tollak és még számos, egyébként szemét kategóriába eső otthoni tárgy is felhasználható a játékkészítéshez, így a kicsik az újrahasznosítás fogalmával is megismerkedhetnek.

STIXTOYS-lead-thumb-620x457-76487
Stix Toys

O'Dowd természetesen a saját gyerekein tesztelte a játékot, amelynek most már a továbbfejlesztett változatán dolgozik, így hamarosan kacatok segítségével összerakható dinoszauruszok és dzsungelben élő vadállatok is leköthetik az unatkozó apa-gyerek párosokat.

Oszd meg másokkal is!
Mustra