Hosszú hétvégézzen külföldön kettesben, maximum 100 000 forintból!

Sajnos, az időjárás sokáig egyáltalán nem tükrözte, hogy már igencsak a nyárban vagyunk: az eső egyre csak esett, és még tényleg hideg is volt. Igaz, most úgy tűnik, végül magára talált az időjárás, de ha hihetünk a prognózisnak, egész nyáron(?) hasonló időben lehet részünk. Hogy mégse csüggedjen, feltérképeztük hova lehet Európában olcsón elutazni, és egy kicsit kikapcsolódni: hiszen új környezetben még fázni is más. Az árakat két személyre számoltuk, nyilván ezek a kiránduló személyek száma szerint és a repülőtársaságok árai függvényében változhatnak.

Az igazán jó árú jegyeket értelemszerűen hétköznapi napokra lehet foglalni, ezért is néztük a hosszú hétvégéket csütörtöktől hétfőig. Három fapados desztinációi közül válogattunk: a Wizzair és a Ryanair jó ajánlatokat kínál, az Easyjet viszont kevés helyre repül Budapestről, és az árai sem jobbak júliusban az előző két légitársaságénál. Ez azért is szomorú, mert 3-4 évvel ezelőtt még roppant jó áron lehetett velük Londonba és Párizsba utazni; mely két úti cél most meglehetősen drága.

De nézzük, milyen célokat találhat megfizethető áron, ha egy kicsit kimozdulna a megszokott körforgásból.

Belgium, Charleroi

Belgium elképesztően jó ország, és igaz, hogy a repülő a külvárosban tesz le, de ez ne riasszon el senkit attól, hogy ezt válassza célállomásnak. A szállás itt sokkal olcsóbb, és ha tényleg nem a városnézés az elsődleges cél, Charleroi is tökéletesen megteszi. A reptérről a busz körülbelül 3 euróért (887 forint) visz Charleroi központjába, amelynek közelében próbáltunk jó és olcsó szállásokat kinézni. Természetesen, ha belefér még a költségvetésébe, menjen el Brüsszelbe is, megéri. A vonat elég gyors, és egy retúrjegy körülbelül 10 euró (2958 forint).

Charleroi - place Charles II
Wikimedia Commons

Néhány látnivaló amiket érdemes megnéznie

Rue Dampremy   – a legrégebbi utca a városban, St. Christopher Bazilika – a 17. században épült bazilika barokk stílusban, a Városháza és a rajzfilmszereplők szobrai (utóbbiak Charleroi külvárosában, Marcinelle-ben találhatók). A rajzfilmszobrokon nem kell nagyon meglepődni, itt van Belgium képregényközpontja. Az Astrid park közelében található, amit szintén érdemes körbejárni. Nagyon sok kávézó és söröző is van a közelben.

Szállások 3 éjszakára

Leonardo Hotel közvetlenül a belvárosban helyezkedik el, nem messze a vonatállomástól, ahonnan átgurulhat Brüsszelbe. A Booking.com oldalon a három éjszakát 41 ezer forintért kínálják, és nagyon jó értékelést kapott.

Egy másik Leonardóban, a Best Western Leonardo Charleroi hotelben szintén jó áron kínálnak szobát 3 éjszakára – 41800 forintért. Van itt szauna, konditerem, Wi-Fi és szolárium is. A hely kellemesen elegáns, és csak 5 perc sétára van a központtól. Leginkább olyanoknak ajánljuk ezt a kikapcsolódást, akik ilyenkor is visznek magukkal egy kis munkát…

A reptértől busszal 15 percre található az igen népszerű szálloda, az Ibis Charleroi. Aki már volt itt, dicséri. Tiszta és a személyzet is rendkívül kedves. Közel van a múzeumokhoz és Charleroi történelmi központjához. Wi-Fi és 24 órás bár is van, és itt is csak 49 600 forint a három éjszaka.

Időpont

Július 11-14-ig 34 108 forint a repülő a Ryanairnél két személyre, adóval és illetékekkel együtt.

Olaszország, Milánó

Ha imádja a dizájner cuccokat és szeretné egybekötni a laza hétvégét egy kis vásárolgatással, itt a helye. Az összes nagy olasz dizájner márkának van itt üzlete, és jóval a hazai árak alatt szerezheti be kedvenc tervezője gönceit. Sőt, egy marha nagy outlet is van Milánó külvárosában. Felkészült? Hajrá!

A repülőtér Malpensában van, ami körülbelül 50 kilométer Milánótól. A retúr buszjegy 16 euróba (4733 forint) kerül, és egy óra alatt beér a városba. Kerékpárt is lehet bérelni jó olcsón, 2,5 euróért (740 forint) egy napra.

89178807
De Agostini Picture Library

Néhány látnivaló amiket érdemes megnéznie

A város főtere a Dóm tér (Piazza del Duomo). Itt található Itália második legnagyobb temploma, ahova szerencsére ingyenes a belépés. A tetejére is fel lehet caplatni, de az már 5 euróba (1479 forintba) fáj, de lássuk be, ez nem olyan sok. Egyből a szomszédságban van a Galleria Vittorio Emanuele II , ami átvezet a milánói operához, a Teatro alla Scalahoz. Vasárnap érdemes elmenni a Mercatone Naviglio Grande piacra is. És ez csak tényleg alig valami a rengeteg látnivaló közül.

Szállások 3 éjszakára

Egy kicsit kiesik a központtól az Idea Hotel Milano Lorenteggio , de már 48 000 forinttól kínál szállást három éjszakára két főnek. 24 órás bár és Wi-Fi is van. Szerencsére a buszmegálló  közel van a szállodához, így 30 perc alatt bent lehet a központban (vagy ugye, lehet bringát is bérelni). A Hotel Aurora Milano nem egy hiperszuper valami, viszont a központban van, és 65 000 forintba kerül a három éjszaka. Ha viszont igazi fényűzésre vágyik, megkaphatja a Milan Marriott Hotelben nagyon mókás, szintén 65 ezer forintért, ami még a reggelit is tartalmazza. Itt van fitneszterem, bár, Wi-Fi. és csak kicsivel van kijjebb, mint az egycsillagos előző. Döntse el ön, hogy mi a fontosabb: az elhelyezkedés, vagy a szálloda színvonala.

Időpont

Július 11-14-ig 22 960 forint a repülő a Wizzairnél – két személyre adóval és illetékekkel együtt.

Svájc, Genf

A reptér körülbelül 10 kilométerre helyezkedik el a belvárostól, ahova tömegközlekedéssel gyorsan el lehet jutni. A szállások nagyon drágák, még a sima bed and breakfastök is nagyon húzós áron vannak. A látnivaló itt is sok, pihenni ugyanúgy lehet, mint éjszakai életet élni. Itt a legnehezebb kijönni a 100 ezer forintból – kicsit mi is kiszaladtunk belőle.

77581179
Mike Hewitt

Néhány látnivaló amiket érdemes megnéznie

Svájc második legnagyobb városa, tele látnivalóval. Nyilván a Genfi-tóról és a Nemzetek Palotájáról már mindenki hallott. Ezeket semmiképpen ne hagyja ki. Menjen el a Jardin d’Anglais-höz is, ahol a genfi óragyártást szimbolizáló virágórát nézheti meg. Érdekes még a Jet d’Eau, ami eredetileg nem turistalátványosságnak épült; a víz túlnyomásának csökkentésére húzták fel. A vízoszlop átlagmagassága 130- 145 méter, körülbelül 200 km/h sebességgel másodpercenként 500 liter vizet pumpál a magasba. És persze, az óvárost se hagyja ki.

Ön melyik várost nézné meg leginkább?

Szállások 3 éjszakára

Az első osztályú genfi Prévessin 42 ezer forintért kínál szállást 3 éjszakára, apró, de komfortos szobákkal. Ez 6 kilométerre van a reptértől. Ennél jóval drágább a négycsillagos Nash Ville75 ezer forint. A Genfi-tó komptermináljai 400 méterre találhatók a szállodától, ami a város központjában fekszik, a szobák gyönyörűek és nagyok. Valamivel olcsóbban, 71 ezer forintért szállhat meg az egycsillagos St. Hotel Gervaisbenami szintén nagyon közel van mindenhez, és természetesen ebben a szállodában is van Wi-Fi.

Időpont

Július 26-29-ig 27 960 forint a repülő a Wizzairnél – két személyre adóval és illetékekkel együtt.

Ön hova utazna egy hosszú hétvégére? Írja meg nekünk a Shopaholic Facebook oldalán!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek