Lovagolj a Holdon!

Szeptember 15-én este nyolckor Moonride fesztivál bemelegítő bulit tartanak az A38-on. Az idén Szlovákiában, Kassán találkoznak a Visegrádi országok kortárs művészei, a hajós bulin pedig norvég népdal-rock fúzióval, osztrák jazzel és Takáts Eszter új formációjával hangolódhatunk az októberi nemzetközi eseményre.

A Visegrádi országok kortárs művészeti találkozója, a Moondride már öt éves, és ezúttal október 11-16. között a szlovákiai Kassán rendezik. A Moonride egyedülállósága a műfaji sokszínűségben rejlik, a kortárs színház, a képzőművészet, a tánc, és a multimédiás projektek izgalmas finomságaival jelentkezik. Erre melegíthetünk be most a hajós bulival.

Fellép a norvég Hanne Hukkelberg, aki gyermeki bájjal turmixolja össze a műfajokat, a hangeszereket, és a hangot adó tárgyakat (Az egyik csúcspont a North Wind című szám, ami egy írógép kattogásának ritmusára épül) Zenéjét népdalos és rockos stíluskeveredés, komoly, vicces, és szenvedélyes hangulatok jellemzik.

A 26 éves Irmie Vesselsly és csapata Ausztriából hoz szép és füstös jazzt, amit akusztikus, olykor komolyzenei elemekkel vegyít.

És itt lesz Takáts Eszter is, aki egy friss formációval jelentkezik.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek