Szeptember 15-én este nyolckor Moonride fesztivál bemelegítő bulit tartanak az A38-on. Az idén Szlovákiában, Kassán találkoznak a Visegrádi országok kortárs művészei, a hajós bulin pedig norvég népdal-rock fúzióval, osztrák jazzel és Takáts Eszter új formációjával hangolódhatunk az októberi nemzetközi eseményre.

A Visegrádi országok kortárs művészeti találkozója, a Moondride már öt éves, és ezúttal október 11-16. között a szlovákiai Kassán rendezik. A Moonride egyedülállósága a műfaji sokszínűségben rejlik, a kortárs színház, a képzőművészet, a tánc, és a multimédiás projektek izgalmas finomságaival jelentkezik. Erre melegíthetünk be most a hajós bulival.

Fellép a norvég Hanne Hukkelberg, aki gyermeki bájjal turmixolja össze a műfajokat, a hangeszereket, és a hangot adó tárgyakat (Az egyik csúcspont a North Wind című szám, ami egy írógép kattogásának ritmusára épül) Zenéjét népdalos és rockos stíluskeveredés, komoly, vicces, és szenvedélyes hangulatok jellemzik.

A 26 éves Irmie Vesselsly és csapata Ausztriából hoz szép és füstös jazzt, amit akusztikus, olykor komolyzenei elemekkel vegyít.

És itt lesz Takáts Eszter is, aki egy friss formációval jelentkezik.

Mustra