Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

Fokhagymás változatban is finom.
Fokhagymás változatban is finom.Dougal Waters

Hozzávalók

  • 1 közepes bögre reszelt sajt
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 csapott teáskanál
  • ízlés szerint szárított tárkony, zöld bors és snidling
  • 25 deka liszt
  • 2.5 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 2 deci joghurt
  • 10 deka olvasztott vaj
  • 2 darab tojás enyhén felverve
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan a száraz hozzávalókat egymással, majd sorban add a keverékhez a többi szükséges alapanyagot is. Pihentesd a tésztát 10 pecen át, majd kivajazott kenyérformában süsd tűpróbáig. Ha ezt a változatot megunod, zöldfűszerek helyett akár fokhagymásan is készítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek