Ez a garnélaleves sáfránnyal és sütőtökkel lesz tökéletes

Hallal és kagylóval is készítheted ezt a gyors levest, ami a sáfrány íze és gyönyörű színe miatt igazán elegáns fogás lesz. Ha valami könnyűt szeretnél az ünnepekre, érdemes adnod neki egy esélyt.

Ha zöldségesebben szeretnéd, párolt zöldbabbal és zöldborsóval turbózd fel.
Ha zöldségesebben szeretnéd, párolt zöldbabbal és zöldborsóval turbózd fel.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka tisztított garnélafarok
  • 6 deci zöldségalaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors és egy kevés sáfrány
  • 4 szelet lime a tálaláshoz
  • 1 darab zellerszár apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára 10 perc alatt a garnélát az alaplében, majd még forrón keverd hozzá a tejszínt és fűszerezd. Add hozzá az apróra vágott, friss zellert, és ha ezzel megvagy, el is készültél. Lime-szeletekkel tálald. Ha zöldségesebben szeretnéd, párolt zöldbabbal és zölborsóval turbózd fel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek