Ez a gyömbéres sárgarépa-krémleves sós mézeskaláccsal és prosciuttofalatokkal lesz igazán ünnepi

A hideg, napon érlelt sonkafalatok a legtöbb krémlevesnek nagyon jót tesznek, ahogy néhány szelet friss vajas pirítós is.

A kurkumától nagyon szép színe lesz.
A kurkumától nagyon szép színe lesz.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre

  • 3 szál sárgarépa felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, fahéj, gyömbér
  • 5 deci alaplé
  • 5 deci főzőtejszín
  • 20 deka napon szárított sonka felcsíkozva
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 1 kisebb darab édesburgonya felkockázva
  • 1 csapott evőkanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a répát és az édesburgonyát az alaplében, közben fűszerezd és adj hozzá sót és egy kevés barna cukrot is. Ha elkészült, keverd krémesre egy turmixban, majd add hozzá a tejszínt is. Kóstold meg újra, és ha elég sós, már tálalhatod is a hideg sonkafalatokkal. Ha még különlegesebbet szeretnél, egy kissé sósra ízesített mézeskalácsokat süss mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek