Ezt az elegáns lazacos burgonyalevest egy kevés reszelt narancshéjjal tettük izgalmassá

Ha nem tudsz főzni, akkor is nyugodtan belekezdhetsz ebbe a levesbe, ami különleges neve ellenére egy pofonegyszerűen összedobható finomság. A narancstól izgalmas, a lazaccal nem hétköznapi leves lesz a végeredmény.

Ha a narancshéjat túl pikánsnak találod, kaporral és tárkonnyal is készítheted.
Ha a narancshéjat túl pikánsnak találod, kaporral és tárkonnyal is készítheted.iko636

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagyobb szál póréhagyma apróra vágva
  • 80 deka burgonya kockákra vágva
  • 35 deka füstölt lazac csíkokra vágva
  • 8 deci csirkealaplé
  • 2 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 0.5 deci száraz fehérbor
  • 1 darab bionarancs héja lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A vajon puhítsd meg a hagymát, öntsd fel a borral, és hagyd elfőni néhány perc alatt. Ezek után dobd rá a felkockázott krumplit, és öntsd fel az alaplével. Ha a burgonya megpuhult, add hozzá a tejszínt, és ízesítsd a szükséges fűszerekkel és a narancs levével. Vedd le a tűzről, keverd el benne a halat, majd a narancshéjjal megszórva tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek