Karfiol-gesztenye leves: tökéletes az ünnepi asztalon is

Ha még izgalmasabb végeredményre vágysz, néhány szem aszalt vörös áfonyával dobd fel ezt a különleges levest. Ha a karfiol helyett kevésbé aromás zöldséget választanál, burgonyával készítsd el.

Vörös áfonyával még izgalmasabb.
Vörös áfonyával még izgalmasabb.Olga Peshkova

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 6.5 deci alaplé
  • 2.5 deci tejszín
  • 20 deka főtt gesztenye kissé összetörve
  • 10 deka vörös áfonya
  • 1 tk. vaj
  • ízlés szerint só, rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára a karfiolt az alaplében, majd add hozzá a tejszínt, az ízesítőket és pürésítsd. Ha ezzel megvagy, melegítsd fel a vajat, forgasd át benne a gesztenyét és a vörös áfonyát, szórd meg rózsaborssal és tálald a levesek közepén. Gesztenye helyett akár parmezánforgácsokkal is nagyon finom. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek