Rózsaborsos bélszín karfiol-gránátalma salátával

Miért ne készíthetnél idén pofonegyszerű ünnepi fogásokat? Akár vendégek jönnek, akár a szűk család eszik majd belőle, ez a kombináció remek, nem megszokott, és viszonylag gyorsan összeállítható, érdemes egy esélyt adnod neki.

Ha többen vagytok, duplázd vagy triplázd a szükséges mennyiséget.
Ha többen vagytok, duplázd vagy triplázd a szükséges mennyiséget.NightAndDayImages

Hozzávalók 2 személyre

A salátához

  • 1 kisebb fej párolt, rózsáira szedett karfiol
  • 1 nagyobb darab gránátalma magjai
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 ek. majonéz
  • ízlés szerint só, szerecsendió, kardamom, gyömbér és frissen őrölt bors
  • 1 mokkáskanál cukor

A húshoz

  • 4 közepes szelet bélszínsteak, szobahőmérsékletű
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só és rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

A saláta hozzávalóit keverd el jól egymással, majd tedd a hűtőbe a köretet. Melegíts fel egy öntöttvas serpenyőt, majd tekerd kis lángra. Forrósítsd fel a zsiradékot benne, majd a medium well done eredményhez 6-7 percig süsd a hús mindkét oldalát (a vastagságtól is függ a végeredmény). Ekkor forgasd meg egy kevés vajban, fűszerezd mindkét oldalát, majd tálald a karácsonyi fűszerekkel ízesített saláta mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek