A legtöbben imádják a mandula aromáját, úgyhogy nehéz vele tévedni. Vágj a tésztából menő formákat, kezdőbetűket, díszítsd cukormázzal, színes ehető gyöngyökkel, így az egész szezonban rád emlékeztetik majd a karácsonyfadíszek a megajándékozottat.
Hozzávalók 1 adaghoz
- 13 deka puha vaj
- 6 deka porcukor
- 1 csapott mokkáskanál só
- 2 evőkanál mandulaliszt
- 1 teáskanál mandulaaroma
- 10 deka liszt
Elkészítés:
Keverd össze a puha vajat a cukorral egy robotgéppel, majd mehet hozzá a só, az aroma és a mandulaliszt is. Ezek után forgasd össze a liszttel, és mehet az egész fóliában legalább fél órára a hűtőbe.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd úgy 3 milliméteresre. Kiszúró formával vágd ki a kekszeket (szívószállal akasztót is szúrhatsz nekik). Az a legjobb, ha a tészta hidegen kerül a 180 fokos sütőbe. Ha úgy érzed, hogy hűlhetne még egy kicsit, nyugodtan tedd a formákat sütőpapírral együtt még egy negyedórára a hűtőszekrénybe. 180 fokon úgy 10-15 perc alatt sülnek aranybarnára. Ha kihűlt, akkor tudod díszínteni cukormázzal, pillecukorral, csokimázzal, karamellel, cukorgyöngyökkel, fehér csokival vagy akár ehető csillámporral. A gyerekekkel is szuper móka a dekorálás.