Változatosan, de egészségtudatosan

HAME veg 2897

Az egészségtudatos táplálkozás minden életkorban jelentős szereppel bír, hiszen pozitív hatással van a bélműködésre, az emésztésre, de a testi-lelki jóllét, a megfelelő fizikai és szellemi teljesítőképesség alapját is képezi.

Szervezetünk számára elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű rostot, ásványi anyagot és vitamint vigyünk be nap mint nap. Ehhez nyújthat nagy segítséget, ha minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből állítjuk össze étrendünket, hiszen így jót teszünk testünknek, lelkünknek is. Ha valaki egészségtudatos életmódot követ, biztosan emlékszik azokra a tanácsokra, amelyeket kapott másoktól. Egy azonban biztos, a következő két tipp minden bizonnyal az elsők között hangzik el mindenkinél: étkezzünk változatosan és fogyasszunk minél több gyümölcs- és zöldségfélét.

Erre kínálhat kiváló megoldást a Hamé új termékcsaládja, amely négy, ízvilágában teljesen elkülönülő, izgalmas zöldségpástétomot tartalmaz, melyek a vegetáriánus étrendbe is könnyen beilleszthetőek. Sőt igen pénztárcabarátok is, amely nem utolsó szempont főleg akkor, ha különleges ízélményekre vágyunk. A márka négy olyan ízt álmodott meg, amelyek bármilyen alkalomhoz tökéletesen passzolnak. A paradicsomos-oregánós krém egy intenzív, kirobbanó ízű termék, a napsugaras időjárást felidéző hangulatot rejti magában. A gombás változatban a csiperke karakteres, őszinte íze dominál, míg a babos termék a könnyed, hívogató és izgalmakat ígérő karakterével csábít. A zöldségtatár pedig a sokszínű és extravagáns ízvilágával válik igazán különlegessé.

A zöldségpástétomok könnyedén beilleszthetőek a főétkezésekbe is, de kifogástalan megoldásként szolgálnak mártogatósként vagy egy kirándulás alkalmával uzsonnaként is. Néhány tipp, amely segít meghozni a kedvet a pástétomokhoz:

  • Egy nehéz nap után otthon optimális lehet, ha néhány zöldséghasábot és tortilla chipset megbolondítunk babos vagy zöldségtatáros pástétommal.
  • Előételként kiváló lehet egy vékony szelet pirított kenyér a karakteres, letisztult csiperkekrémmel, esetleg egy kis friss zöldfűszerrel vagy sajtforgáccsal a tetején.
  • A paradicsomos-oregánós ízesítésű Hamé egy pár zöldséghasábbal és grissinivel mártogatva biztosan elnyeri még a gyermekek tetszését is.
  • Különleges ízvilágú péksüteményeket készíthetünk, ha a leveles tésztából pástétomos csigákat sütünk zöldségtatárral vagy csiperkekrémmel.
  • A mediterrán ízekhez szerelmesei készíthetnek házi quasadillát, amelyhez tökéletes alap lehet a babos pástétom.
  • Ha pizzatészta helyett a cukkínit vagy padlizsánt paradicsomos-oregánós pástétommal megkenjük, majd sajttal megszórva megsütjük, akkor igazi vitaminbombák kerülhetnek az asztalra.

A változatosság nem is olyan kimerítő, ha az ember tudatosan keresi az olyan termékeket és praktikákat, amelyek segítik abban, hogy helyes táplálkozás inkább szórakoztató legyen, mint nehéz.

További információ: https://www.facebook.com/groups/tizoraiuzsonnatippek

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek