Múzeumok éjszakája - élmények halmaza

Idén június 16-án már tizedszer várják Önöket Budapest és az ország múzeumai egy felejthetetlen éjszakára

Június 16-án több száz vidéki és közel száz budapesti helyszínt kereshetnek fel a látogatók, akik ilyenkor élnek azzal a lehetőséggel, hogy egyetlen estén több gyűjteményt, számos helyszínen pedig külön erre az alkalomra szánt érdekességet tekintsenek meg.

Idén a fővárosban 92 intézmény 102 helyszínen, vidéken pedig 126 múzeum és kiállító 176 helyszínen kínál tartalmas és kultúrában gazdag szórakozást .

Az esemény egyik meghatározó programjaként a Szépművészeti Múzeum féltve őrzött kincse, a Raffaello Santi festette Esterházy Madonna „látogatást tesz” a fertődi Esterházy–kastélyban, s a múzeumi éjszakán kiállításra kerül a kastély pazarul helyreállított emeleti dísztermében.

Baján múzeumi boszorkányszombat lesz, Kunszentmártonban a börtönélet és a betyárvilág emlékeit hívják életre, Nyíregyházán retro programok várják a látogatókat, de színes programok várják a látogatókat Székesfehérváron, Pécsen, Gödöllőn, Esztergomban és Szolnokon is.

Este hattól éjfélig mindenütt történik valami. A részletes programot megtalálják a www.muzej.hu oldalon, illetve a Fidelio magazin külön ingyenes mellékletében.

Budapesten ez a rendezvény is egységes karszalagbelépővel látogatható, amely a felnőttnek 1500 Ft-ba, a gyermekeknek 600 Ft-ba kerül. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes. A karszalag belépést biztosít a csatlakozott budapesti intézmények minden programjára és feljogosít az állandó és időszaki kiállítások megtekintésére is.

Budapesten a rendezvények ideje alatt a látogatók karszalaggal igénybe vehetik az öt különböző útvonalon, 18:00-02:30 óra között közlekedő Múzeumbuszokat, valamint 16 óra és hajnali 5 óra között a BKV bármely menetrend szerinti járatát. A vidékieknek 50%-os kedvezményt kínál a MÁV Start.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek