Zanza!

A levegős jegyűek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) többsége fejben éli meg emócióit, számukra a düh is intellektuális probléma – mivel érzelmektől fűtött interakciókban is képesek tárgyilagosak maradni, nagyon jó közvetítők.

 

A Levegő jegyek és az agresszió:

• Ikrek: a szópárbajok bajnoka
• Mérleg: döntésképtelenség, maximális hatásfokkal
• Vízöntő: derült égből villámcsapás

cikk-tipus-altalanos

levego-agresszio-nagyA levegős jegyűek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) többsége emócióit is a fejben éli meg. Meggyőződésük, hogy a szélsőséges érzelmek méltatlanok egy kultúremberhez – márpedig ők ebbe a kategóriába sorolják magukat. Az érzelmi, ösztönös késztetések megélését pedig akkor is barbár dolognak tartják, ha merő jólneveltséből megértéssel viseltetnek az effajta gyarlóságokkal szemben.

A düh is inkább intellektuális probléma, elvi, filozófiai kérdés tehát számukra - ha pedig olyan helyzetbe kerülnek, amikor erőszakosabban kell kinyilvánítaniuk nemtetszésüket, az őket ért sérelemnél sokkal nehezebben bocsátják meg ellenfelüknek, hogy jóvoltából szellemi szintjük alúlmúlására kényszerültek.

Egyébként nem haragtartó típusok: gyorsan felülemelkednek sérelmeiken. A konfrontációt, ha lehet, kerülik. Máskor meg se várják amíg veszekedéssé mérgesedik a helyzet: párbeszéddel, diplomáciával teremtenek egyensúlyt a szemben álló érdekek között. Még az érzelmektől fűtött interakciókban is képesek tárgyilagosak maradni – ami értékes szövetségessé, közvetítővé teszi őket. Ugyanez azonban hátrányos is lehet, amikor éppenséggel érzelmi állásfoglalásra (például egy párkapcsolati konfliktusban, amikor is vizes vagy tüzes karakterű partnerük azért provokálja őket, hogy meggyőződjön, mégis csak fontos a számukra) vagy ösztönös reakciókra (példa erre a pár éves, dackorszakban levő csemetéje fegyelmezése) lenne szükség. 

A fentiek nem jelentik feltétlenül, hogy mindenfajta konfliktustól idegenkednének. A tüzes jegyekhez hasonlóan ők is imádják a vitákat, ha az eszmecsere felfrissíti a kissé áporodott levegőt. Ha azonban szabadságukban, egyéniségük kibontakozásában korlátozzák őket, kétségbe vonják szellemi képességeiket vagy kompetenciájukat, egy még olyan kellemes csevegés légkörét is képesek lefagyasztani.

Csípős megjegyzéseik telibe találnak, logikus érveikkel ízekre szedik ellenfelüket, tekintet nélkül annak sebezhető pontjaira. Mielőtt végképp sarokba szorítanák őket, köddé válnak, ha pedig besokalltak attól, hogy döntést akarnak kicsikarni belőlük, „lebegtetéssel” fárasztják le ellenfelüket.

A tüzes jegyekhez hasonlóan azonban kötözködésük nem mindig az ellenszenv jele. Mivel sokszor nem csupán érzelmeik kimutatásával, hanem ezek beazonosításával is hadilábon állnak, könnyen lehetséges, hogy épp akkor csipkelődnek a legintenzívebben, amikor valójában közel szeretnének kerülni a másikhoz. Talán ecsetelni is felesleges milyen félreértések kerekednek ki olyankor, amikor egy mimózalelkű Halakat vagy szentimentális Rákot szeretnének piszkálódásukkal meghódítani.

 

a szerző asztrológus

Agresszió és csillagállás:

Ikrek: a szópárbajok bajnoka
Mérleg: döntésképtelenség, maximális hatásfokkal
Vízöntő: derült égből villámcsapás

cikk-tipus-linkek

Asztrológiai sorozatunk a négy alapjegy (Tűz jegy, Víz jegy, Föld jegy és Levegő jegy) valamint az agresszió viszonyáról:

Tüzes jegyek: az éltető konfliktus
A Nagy Kiborulás – a Víz jegyek és az agresszió
A föld jegyek és az agresszió: a nagy földindulás
Levegős jegyek: a dermesztő szélcsendtől az orkánig

 

 

Blogmustra