Az új fajta, az úgynevezett Beneforté brokkoli ráadásul háromszor annyi gluko-rafanint tartalmaz, mint a normál verzió - segít megelőzni a prosztatarákot és más rákos megbetegedéseket, illetve jót tesz a szívnek is.
Ami miatt igazán vonzó lehet, hogy enyhén édesebb, lágyabb íze miatt könnyebb megszerettetni a gyerekekkel. Kikísérletezték ugyanis, hogy hogyan lehet keresztezéssel kiszűrni a keserű dimenziót a brokkoli ízéből. Ami nagy kár, hogy nálunk egyelőre nem kapható - a Mark & Spencer élelmiszer részlegén lehet csak belebotlani majd.
Szintén a kicsiket - és természetesen a hobbi food stylistokat - célozza a szivárvány minden színében pompázó répa - amelyről kiderült, csak a konvcenióknak köszönhető, hogy sárga színben terjedt el. A természetben számtalan verzió megtalálható - ehhez nyúltak most vissza okos zöldégtermesztők.
A lila, fehér, citromsárga és borostyánszínű répák szétfeszítik a sárgarépáról alkotott képünket. A Norfolkban termesztett színes répát csokorban árulják majd a brit Tescóban, mindössze egy fontért - vélhetően azonnal elkapkodják majd a kísérletező kedvű háziasszonyok.