18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Amit egy férfi szeretne, hogy tudj a szexről

Rengeteg olyan terület van, ahol a férfiak vannak előnyben, de ha a szexuális működésről és a szexhez kapcsolódó érzelmekről beszélünk, máris háttérbe szorulnak. A női szexualitásról ezernyi írás szól, a férfiak és a testiség kapcsolatát viszont hajlamosak vagyunk a végtelenségig leegyszerűsíteni. Mindig akarják, mindig jó nekik, és nem sokat agyalnak az egészen? A valóságban egészen más a helyzet. A férfi is csak ember.

Na de tényleg, mi van azon annyi agyalnivaló? Hát nem úgy van, hogy nekik mindig van kedvük, mindig van orgazmusuk, és szex után öt perccel már csak a tippmix és a sör körül forognak a gondolataik? Nem. Szerencsére nem minden férfi Homer Simpson. Sőt a legtöbben éppolyan komplex módon viszonyulnak a szexhez is, mint a nők. A Woman's Day olyan dolgokat gyűjtött csokorba, amit sokan nem tudnak a férfiszexről.

#Tele vannak kétségekkel

Nem csak a nők vannak ám nyomás alatt. Napjainkra a férfiakat is éppen annyi tökéletestest-inger éri, mint a nőket. Igaz, ők részben maguknak keresik a bajt. A pornó egyre nagyobb térnyerésével ugyanis naponta látnak remek testfelépítésű és/vagy méretes szerszámmal rendelkező, múlhatatlan erekciót produkáló férfiakat, és a legtöbbükre azért nem ilyen karakter köszön vissza a tükörből. 

Mivel a szexualitás a férfiasság egyik legfontosabb kifejeződése és sokuk számára egyfajta bizonyítási terep is, adja magát az is, hogy jönnek a kétségek. Elég jól nézek ki? Elég nagy? Lesz erekcióm? Nem fogok kudarcot vallani? El tudom juttatni a csúcsra? Tényleg élvezi? Az ilyenfajta kattogás egyáltalán nem idegen a férfiaktól sem, bizony ők is küzdenek önértékelési zavarral és más elbizonytalanító, zavarba ejtő gondolatokkal. Jó, ha ezt figyelembe véve inkább bátorítod és megerősíted a partneredet, ha a szexről van szó, és körültekintő vagy, amikor változást szeretnél kérni.

Ha valami nem úgy megy, ahogy szeretnéd, ne szex közben kezdd el magyarázni, mert lehet, hogy ilyenkor eleve érzékenyebb, főleg, ha a teljesítménye kerül megítélésre. Inkább az ágyon kívül beszéljétek meg a dolgokat. Ha viszont dicsérsz, azt ott és azonnal tedd. Nyugodtan mondd el, mennyire tetszik, vagy milyen szexisnek találod. Sok férfi aggódik a testsúlya vagy a kopaszodása miatt. Biztosítsd róla a partneredet, hogy épp úgy tetszik neked, ahogy van. Hidd el, ő is éppen olyan különleges szeretne lenni neked, mint te az ő számára. 

#Van igényük az intimitásra

Első blikkre úgy tűnhet, a férfiaknak kevesebb az igényük az intimitásra, a szeretetteljes érintésre, mint a nőknek. Talán te is erre következtetsz, amikor a partnered szex után lefordulva rólad egyből fürdeni megy, vagy elkezd valami teljesen más dologgal foglalkozni. Pedig az érzelmeknek és az intim közelségnek ez a leplezése inkább társadalmi konstrukció, mint velük született dolog. Gyerekkorukban a fiúk is éppen úgy igénylik a közelséget, mint a lányok, csak aztán valahogy leszoktatjuk őket róla. Bele is betegszenek ám a nagy keménykedésbe.

Tudva, hogy igazából a partnered is szívesen maradna még egy kicsit melletted, bátran kezdeményezd a változást. Tény, hogy ha tíz éve az a rutin, hogy a szex utáni harmincadik másodpercben már a zuhogó zuhanyt hallod, nem megy majd egyik napról a másikra. De azzal, ha ilyenkor te magad megöleled, vagy beszélgetést kezdeményezel, könnyen rávezetheted, hogy egyáltalán nem para, ha ott fekszik egy kicsit meztelenül amellett, akit szeret.

Lehet, hogy nem mondja, de belül ő is a hold me now, touch me now-t dúdolja.

#A szex néha csak szex

A  férfiak sem egyszerűbb lelkek, mint a nők. Őket se könnyű megérteni. Az előbb arról írtunk, hogy a legtöbbünknek nagyon fontos az intimitás, és hogy a szex számukra is többről szól, mint a test dolgairól. Most meg azt mondjuk, hogy néha van, amikor igenis csak arról szól. Nem is olyan ritkán. A szex intimitást fokozó funkciója ugyanis csak egy a sok közül, az együttlét emellett például remek módja a feszültség levezetésének, és a legtermészetesebb módja a szexuális vágy kielégítésének is. Emiatt simán előfordul olyan, hogy a partnered nem romantikus ölelkezésre, hanem sima, mezei és lehetőleg gyors szexre vágyik. Ettől még egyáltalán nem biztos, hogy csak arra kellenél neki. Most épp lehet, hogy nem akar mást, és ma tényleg csak szex a szex, de ez nem biztos, hogy baj. Ha épp neked sincs igényed többre, már lehet is tárcsázni a pizzafutár számát.

#Nekik sem csak egy erogén zónájuk van

Nem vicc, komolyan máshol is vannak idegvégződéseik! Jobban belegondolva ez nem is olyan fura, hiszen sok szempontból hasonlóan vannak összerakva, mint a nők. Arcuknak, belső combjuknak, tarkójuknak vagy mellkasuknak ugyanolyan jól tud esni a simogatás, mint a nőknek ugyanezeken a testrészeiken. És hát odalenn sem az az egyetlen opció, hogy az ember megragadja a leginkább kézre eső dolgot. Nagyon sok férfi szereti és igényli, ha a heréivel vagy épp a gáttájékával is foglalkoznak, és például orális szex közben ezzel is fokozzák az örömérzetét. Ne lepődj meg, ha a te partneredről is kiderül ilyesmi.

#Fantáziájuk is van

Nem, nem csak a pornóban látott 3-4 kedvenc forgatókönyvüket tudják felidézni, és egyáltalán nem biztos, hogy az ottani szereplőkkel képzelegnek. Partnered nagy valószínűséggel fantáziál olyan jelenetekről, amikben együtt szerepeltek. Beszélni viszont azért nem beszél róla, mert fél, hogy nevetségessé válik, esetleg számodra taszító vagy félelmetes, amit a fejében forgat. Nagyon fontos, hogy az ágyban csak olyasmi történjen, ami mindkettőtöknek oké, de az is, hogy ne szégyenítsd meg a partneredet akkor sem, ha valami neked meredek dologgal áll elő. Szakértők javasolják például, hogy egy kis dobozba dobáljátok pezsdítő ötleteiteket, és ebből húzzatok, ha épp felforrósodik köztetek a hangulat. Szólni, hogy bocs, de nekem ez nem oké, húzzunk helyette másikat: ér. Kinevetni, gúnyolni, sápítozni: nem ér.

#Szeretik, ha nem vagy csöndben

A szex közbeni sóhajtás, nyögdécselés vagy csúnya beszéd nem csak a fülnek zene: felébreszti a többi érzéket is, és nagyon felszabadító hatással van a szexuális életre. A férfiak pedig különösen szeretik, ha hangot adsz az elégedettségednek, vagy kevésbé szalonképes kifejezéseket is használsz. Ettől úgy érzik, valamit nagyon eltaláltak. Szex közben beszélni nem csak a partnered örömére szolgál. Neked is segíthet abban, hogy fogékonyabb legyél az ingerekre, és könnyebben élj át orgazmust is.

#És azt is, ha szólsz, ha valami nem oké

Biztos ismered a történetet a házaspárról: évtizedekig a zsömle nekik kevésbé finom felét ették, mert azt gondolták (rosszul), hogy a másik is azt szereti, amit ők, és jó fejek akartak lenni. Nos, mind az a hiszem, hogy te aztán tudod, mit akar a másik, mind a túlzott jófejség (csak neki legyen jó!) rossz irányba viszi a párkapcsolati és szexkommunikációt. Ellenben ha jó időben és jó helyen hozakodsz elő azzal, amin változtatni szeretnél, sokkal messzebbre juthatsz. Például ha beszélsz arról a partnereddel, hogy mostanában csökkenőben van a vágyad, és szeretnél ezen valahogy változtatni, lehet, hogy mesél arról a cikkről, amiben nemrég olvasta, hogy ez (főleg az életkor előrehaladtával) tök természetes, és végtelenül egyszerű a megoldása is. Lehet, hogy elmondja neked, hogy negyven felett nem mindig a vágy csinál kedvet szexhez, hanem meg lehet próbálni azt is, hogy a szex hozza meg a vágyat. Na mit szólsz?

#Még egy párkapcsolaton belül is kell, hogy legyen olyan, hogy privát szféra

Furcsán hangozhat, de igaz: attól, hogy párkapcsolatban éltek, még teljesen normális, ha vannak egymástól független dolgaitok, gondolataitok, sőt még akár szexuális életetek is. Persze nem arra biztatunk, hogy nyugodtan éld meg a vágyaidat a kapcsolaton kívül, másokkal is, arra viszont igen, hogy fogadd el, hogy a maszturbálás is a szex egyik rendben levő formája. Woody Allen megfogalmazásában „szex azzal az emberrel, akit a legjobban szeretünk”. Ahogy te nem követsz el aljasságot azzal, ha alkalomadtán valamilyen játékszert használsz, neki is jó, ha van annyi szabadsága, hogy nem akadsz fenn azon, ha néha pornót néz. Nem rólad szól a dolog, mint ahogy a te játékszered sem az ő helyettesítésére van. De van olyan, amikor az embernek csak ehhez van kedve. Persze fontos figyelni az egyensúlyra, és az autoerotika jó, ha nem megy a páros szex rovására, de néha azért hadd férjen már bele. Akár integrálni lehet a közös kalandokba is. Persze, hogy nem könnyű megtalálni az egyensúlyt közelség–távolság között, de éppúgy, ahogy a párkapcsolat többi területén, itt is megéri próbálkozni.

#A férfiak szeretnék, ha te is tudnád, milyen fontos a szex

Persze rengeteget rohanunk, ezer dolgunk van, fáradtak és nyúzottak vagyunk, sokszor se időnk, se kedvünk nincs a szexre. Ezzel még a férfiak is így vannak. De igyekeznek, hogy helyet és időt teremtsenek rá, és boldogok, ha ez számodra is fontos. Pusztán azzal, hogy magad is erőfeszítést teszel, hogy a zsúfolt programba belogisztikázd a szexet, és ha te magad is várod az együttlétet, ha örülsz annak, ami történik, máris rengeteget tettél annak érdekében, hogy nagyon közel kerülj partneredhez, és megértsd, hogy is van egy férfi ezzel az egész szexdologgal. Ráadásul egy sor egészségügyi előnyt is együtt élvezhettek majd.

Oszd meg másokkal is!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Mustra