Ezért érdemes kimosni az új cuccaidat

A kórokozó mellett a különböző vegyszerek és festékanyagok is gondot jelenthetnek.

Az igazán komoly fertőzések kockázata elég alacsony, de azért így gyakran megesik, hogy a ruhadarabokat előtted felpróbálók vírusok és baktériumok formájában is rajta hagyják a kezük nyomát a ruhákon. A Huffington Post összeszedte, miért is fontos kimosni az új ruhákat, mielőtt magadra kapnád őket

Sok kézen mennek keresztül

A mikrobiológus Dr. Philip Tierno szerint általában alábecsüljük, hányan bújnak bele egy ruhadarabba, mielőtt hozzánk is eljut végre az a termék. A több tucatnyi ember, aki felpróbálta előtted a göncöket, vírusok, baktériumok és a székletben is előforduló kórokozók egész kis hadseregét hagyja hátra a kutató szerint. Tierno szerint emellett a a bőrt irritáló festékanyagok és vegyszerek miatt is érdemes legyőzni a kísértést, hogy mindjárt a boltban magadra öltsd a legújabb gönceidet, és a kézmosás is erősen ajánlott a ruhák felpróbálása után.

shutterstock 611245133

Kiütések 

A bőrgyógyász Dr. Meghan Feely szerint is megesik, hogy kiütéseket és irritációkat váltanak ki a ruhákat ellepő vegyszerek és festékanyagok. Például a ruhákat ráncmentessé varázsoló formaldehid is kiválthat allergiás reakciókat a bőrgyógyász szerint. Az órákon vagy napokon belül jelentkező reakciókon sokat segíthet a mosás, de ha biztosra akarsz menni, válassz olyan mosószert és öblítőt, ami mentes mondjuk az olyan illatanyagoktól, akiktől szintén produkálhatod az előbb említett tüneteket. 

és hajtetvek!

Dr. Krista Lauer, szerint emellett a sapkák/kalapok esetében sem árt az elővigyázatosság, a sapkákban ideiglenes otthonra lelő hajtetvek is így terjednek ugyanis fejről-fejre. Ebben az esetben mondjuk a fejfedőpróbálgatásról való lemondás segít csak, a többi ruha esetében viszont már egy alapos kézmosás is hathatós megoldást jelenthet a problémára.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek