Melania Trump, a két lábon járó amerikai álom!

Nos, most hogy bebizonyosodott Amerika még mindig a lehetőségek hazája, ahol bármi, de tényleg bármi megtörténhet, vessünk egy pillantást ennek a nagyszerű népnek a legújabb első asszonyára. Mert bizony Trump megválasztásakor nemcsak új vezetőt tettek meg az ország élére a jó választópolgárok, hanem új first ladyt is, aki pont ugyanannyira nem rendelkezik az ezekhez szükséges megszokott pedigrével, mint a férje. 

Eddig talán a mi drága, jó Gábor Zsazsánk volt az, aki a legmesszebbre jutott a párválasztásával, Vajna Tímea már kismiska hozzá képest, hogy Zimány Lindáról már ne is beszéljünk; de egyiküknek sincs esélye sem arra, amit Melania Trump véghezvitt. De ki lehet valójában ez a 46 éves, mimikával egyáltalán nem rendelkező asszony és hogyan jutott el idáig?

GettyImages-106701938
KMazur / Getty Images Hungary

Lecke wannabe first ladyknek

Először is úgy fest, az azért nem árt, ha eleve legalább kelet-európai értelemben vett jó családba születünk. Így történt ez a kis (eredetileg) Melanija Knavs-szal (vagy Knauss-szal, sokat elárul, hogy még ezt se tudjuk biztosan) is, aki 1970. április 26-án látta meg a napvilágot, szinte a szomszédunkban, egy Száva folyó melletti kisvárosban, Sevnicában, a mai Szlovénia területén. Apjának autó- és motorkereskedése volt, ezzel magyarázzák, hogy a kis Melaniát már a hetvenes években Mercedesszel hurcolászták, ami valljuk be abban az időben tényleg a gazdagság csimborasszójának számíthatott arrafelé. A Mercit leszámítva azonban állítólag nem vetette fel a családot a pénz, ami jó hír azoknak a Fehér Házra ácsingózó fiatal lányoknak, akik szüleinek még manapság sem futja Mercedesre.

Ön lenne First Lady?

Később azért beindulhatott a szekér, hiszen a sevnicai ház mellett már Ljubljanában is lett egy lakásuk egy toronyházban (ez valószínűleg egy panel lehetett, de ne legyünk előítéletesek). Mindenesetre ebben a lakásban tengette középiskolás napjait a 2017. január 20-án hivatalosan is First Ladyvé avanzsáló Trumpné, aki a ljubljanai kisképzőben fotózást is tanult (felkészül: Debreczeni Zita). A középiskola után a Ljubljana Egyetemre járt (ami a mai napig Szlovénia második legjobb egyeteme), de csak egyetlen évet húzott le, aztán kihullott, nyilván azért, hogy magasztosabb álmokat kergessen, nem is eredménytelenül. Azt azért meg kell jegyezni, hogy a fáma (értsd: Wikipédia) szerint Trumpné folyékonyan beszél hat(!) nyelven: szerb-horvátul, angolul, franciául, németül, olaszul és természetesen az anyanyelvén, szlovénül, bár rosszakarói szerint ez utóbbit az évek alatt már elfelejtette. 

[PINTEREST] 5825b6803b03a

Az elhagyhatatlan modell karrier

Természetesen Melania Trumpot is egy fényképész, bizonyos Stane Jerko fedezte fel és indította el a modellszakma rögös útján. 18 évesen már Milánóban fotózták, de volt ő Look of the year díj-nyertes (mégis felkészül Zimány Linda, ha abba tudja hagyni az ügyvédkedést), mígnem rövid milánói és párizsi divatkarrier után New Yorkba nem költözött, és élt is egy darabig sima turista vízummal.

Az ilyesmit ugyan nem nézi jó szemmel jelenlegi férje, az elnök, Donald Trump, de voltak már ennél durvább, párkapcsolatból adódó következetlenségek is a világtörténelemben, ráadásul 1996 körül végül aztán kapott egyéves munkavállalási engedélyt, amiért állítólag 20 000 dollárt (mostani árfolyamon 5,6 millió forintot) fizetett. Innen már nem volt megállás, MelaniaTrump  több komoly divatlap és magazin borítóján is megfordult: többek között a Harper's Bazaar bolgár példányában, az Ocean Drive-ban, az In Style Weddings-ben, a New York Magazine-ban, az Avenue, az Allure és az olasz Vanity Fair címlapján, de a brit GQ-ban és a Vogue-ban is szerepelt.

[PINTEREST] 5825b6f83ecb9

Hogyan szedjünk fel milliárdost?

Szó se róla, nem volt rossz csaj, ráadásul tökéletesen megfelelt Trump elvárásainak, az elnök első két feleségére, Ivana Trumpra és Marla Maplesre is nagyon hasonlít, igaz, ezt már lehet, hogy csak a plasztikai sebészeinek köszönheti(k), akiknek még a 21. századra sem sikerül mimikát operálni ráncok nélkül egy idősödő nőre.

Az új álompár először az 1998-as partin találkozott New York-ban, ahol a már akkor is elnöki álmokat kergető Trump állítólag elkérte kiszemeltje számát, ám ő VISSZAUTASÍTOTTA a lehetőséget, pedig Trump akkor már nem volt nős, csak barátnője volt (megcsalás ténye tehát nem áll fenn, muhahha). No, nem azért nem adta meg, mert annyira erkölcsös lett volna, hiszen saját bevallása szerint ő viszont elkérte az üzletember számát, aki legnagyobb meglepetésére nemcsak az üzleti, de a magánszámát is átnyújtotta a leendő first lady-nek. Ezután a modell fotózásra utazott a Karib-térségbe, majd visszajöttével első dolga volt felhívni a milliárdost, de hogy ezután mi történt arról nem nagyon írnak a már a lapok, bár ez lehet nem olyan nagy baj. 

GettyImages-515691208
Ron Galella / Getty Images Hungary

A kétezres években mindenesetre már egy pár voltak, a modell bőszen támogatta párját a választásokon is, hiszen Trump akkor próbálkozott először elnökké válni. 2004-ben aztán Donald megkérte a kezét, hogy aztán 2005-ben nagy csinnadrattával egybekeljenek. A Palm Beach-i lagzin a 350 illusztris vendég között volt Bill és Hillary Clinton is, akkor még haverok voltak, bár lehet, hogy most is azok, hiszen egy nagy színjáték ez az egész politika.

Egy évre rá érkezett meg a legkisebb Trump (Donald Trumpnak hat gyereke van), Barron, aki a hírek szerint szeret öltönyben mászkálni és golfozni, ráadásul azt is írják, hogy folyékonyan beszél szlovénül (ami megdönti a pletykát, miszerint Melania elfelejtette volna anyanyelvét, persze az is lehet, hogy a bébiszitter tanította meg), ami nagyon helyes és meglepően felelősségteljes döntés a család részéről. 

GettyImages-621226248
Chip Somodevilla / Getty Images Hungary

Melania Trump és a politika

Ő lesz az első first lady, aki pózolt már kamera előtt meztelenül (például a GQ magazinnaknak), és az első, aki szocialista országban látta meg a napvilágot. Mindezek ellenére egyáltalán nem kíván politizálni, szerinte ez a férje dolga. Hillary Clinton óta egyébként nem utáltak ennyire first lady-t az amerikaiak, hiába mondogatja az új elnök, hogy Európában napi szokás és teljesen bevett dolog meztelenül mutatkozni a címlapon (Európa ugye messze van tőlük). Trumpné azt mindenesetre már kijelentette, hogy jó lenne, ha az emberek kedvesebbek lennének egymással, valamint legfőbb törekvésének tartja, hogy megállítsa a kiskorúak online-zaklatását. Majd elválik (khm).

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek