Nyári kenyérrevaló: kapros cukkinikrém

Olvasási idő kb. 1 perc

Imádjuk a házi készítésű szendvicskrémeket, ezért most a szezonális kedvencünkből, a cukkiniből is készítettünk egyet. 

cukkinikrém1kicsi
Katuci

Ha pedig azt a kevés sajtot kihagyjuk belőle, laktózmentes, vegán, sőt még paleo is. 

Hozzávalók:

3 közepes méretű cukkini

1 csokor újhagyma

2 gerezd fokhagyma (lehetőleg ez is új)

2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj

só, bors

1 evőkanál friss, krémes kecskesajt (mascarponéval helyettesíthető)

kapor ízlés szerint

cukkinikrém2kicsi
Katuci

Elkészítés:

  1. A hagymát, a fokhagymát és a cukkinit felaprítjuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, rádobjuk a zöldséget, megpirítjuk. Ha már szép színe van, sózzuk és borsozzuk. Mérsékeljük a lángot, és készre pároljuk (ne maradjon már alatta lé).
  3. Levesszük a tűzről, ízlés szerint ízesítjük friss kaporral és egy kevés kecskesajttal. Végül simára dolgozzuk botmixerrel. Hagyjuk kihűlni, és már mehet is a kenyérre.

További kenyérrevalókat ITT talál. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek