Egyetlen összetevővel lehet tönkretenni az egyébként valóban egészséges ételt.
Te pirítottad vajban? És a titkos hozzávalót belekeverted? Mi sem.
Ahogy van a zabkásáknak hideg, nyári, hűtőben készült változata, úgy akad néhány téli hangulatú is közöttük. Ezek egyikét mutatjuk most be, nagyon kiemelve, hogy cukor helyett akár mézet, vagy agávét is használhatsz, mert egyik édesítőalternatíva sem rontja majd el remek, sűrű állagát.
A reggeli időnek valahogy nagyobb értéke van, mint annak, amit az ember nem rohanással tölt el, ezért szuper, ha van a hűtőben egy nagy adag barackos zabpehely, vagy akár kettő, hogy uzsonnára is maradjon egy adag egészséges fogás.
Mi néhány kocka cukormentes étcsokit vágunk apróra ennek a zabkásának a tetejére, ami akár friss, akár fagyasztott gyümölcsökkel remek lesz.
Reggeli tíz percet spórolhatunk esti három perc munkával. Ugye milyen jól hangzik? Ráadásul az így elkészített zabpehely olyan gyors, mint az instant zabkása (de semmi felesleges/káros dolgot nem tartalmaz), magunkkal vihetjük a munkába, sőt, mivel a zabot nem főzzük meg, és hidegen fogyasztjuk, a felszívódása, vércukorszint-emelő hatása is lassabb lesz! Garantáltan glutén-, tojás- és cukormentes, és ha növényi tejhelyettesítő itallal készítjük, akkor tejmentes, egyben vegán is lesz.
Tízféle terméket kóstoltunk végig, hogy egyszer és mindenkorra eldöntsük a kérdést.
Ez teljesen olyan, mintha egy desszertet kanalaznál reggelire.
Ki tudod találni, melyik regényre gondoltunk a kvízben? Tedd próbára magad!
A gyerekek több mint fele találkozott már vele életében.