Régen az örök életet remélték a fűszertől, de ennél sokkal nagyobb előnye, hogy számos étel ízesítésére és az egészség megőrzésére is kiváló.
Te szereted az ízét, vagy a világból is ki lehet vele kergetni?
A koriander fűszerként az ízlelőbimbóinkat, gyógynövényként pedig a testünket kényezteti, mégis az indiai konyha mostohagyerekeként kezelik.
Közel 300 ezren gyűlölik közösen a Facebookon a koriandert, pedig az egyik legegészségesebb fűszer.
Ha ázsiai deszkát akarunk készíteni, akkor Thaiföld, Vietnám és Indonézia inspiráló konyhája kimeríthetetlen lehetőségeket kínál. A nyers zöldségek és a friss, zöld fűszernövények mindenképpen hegyekben fognak állni a deszkán. A zöldségekhez, a húsos nyársakhoz és a tempéhez kínáljunk hihetetlenül krémes szószokat.
Ez a szinte elfeledett ital számos egészségügyi előnyt kínál.
Az új élelmiszereket csak pár éve fogyasztjuk, mégis egyre több magyar konyhájából kiszorítják a helyi alternatívát.