A veszélyes éttermi ételek listáján stabil tagok ezek a fogások: érdemes megjegyezned nevüket.
A szakácsok és élelmiszer-biztonsági szakértők szerint nem jó ötlet ugyanazzal a késsel és vágódeszkával elvégezni a konyhai munkálatokat.
Van jelentősége, hogy az alufólia melyik oldalával érintkezik az étel?
Vajon az egész kenyeret ki kell dobni, ha egy szelet penészes, vagy a többi része még ehető lehet? Cikkünkből megtudhatod a választ.
Ha találkoztál már egyedi matricás almával, akkor pontosan tudod, hogy nem mindig sikerül leszedni a ragacsot a gyümölcsről. De akkor miért teszik rá?
Mennyi ideig szabad felhasználni a maradékokat? És mire kell figyelni újramelegítésük során? Segítünk, hogy ne tedd kockára az egészséged.
Hiába kényelmes megoldás alufóliába csomagolni a maradékokat, az elterjedt gyakorlat nem várt veszélyeket rejthet magában.
Tényleg a hűtőben kell tartani a tojást? És mennyire indokolt megmosni? Összeszedtük a legfontosabb szabályokat, hogy többé ne hibázd el.
Van, amikor egy gyors öblítés nem elég. Mutatjuk, hogy melyek a legbiztosabb módszerek a zöldségek, gyümölcsök megtisztítására.
Ma van a tojás világnapja. Ennek kapcsán utánajártunk, hogy mire számíthatsz, ha Rocky példáját követve nyersen fogyasztod.
Sok néven illetjük, még akkor is, ha nagyon keveset beszélünk róla.
Mutatjuk, hogy az ajánlások szerint hány fok lenne valójában az ideális.