ZÖLD RÖVIDHÍR

Üzenj a jövőnek!

2010. február 22., hétfő 10:15

capsuleSzeretnél egy tisztább, környezettudatosabb világban élni? Akkor ígérd meg, hogy ehhez te is hozzájárulsz!  2010. februárjától Magyarország kilenc nagyvárosában gyűlnek a jövőnek szánt ígéretek.

A remélhetőleg több ezer jövőbe küldött üzenetet, az azokat tartalmazó időkapszulát húsz évvel később, 2030 májusában kiássák majd Szegeden, majd visszaküldik a feladóknak. A Szegeden, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, Baján, Pécsen és Budapesten zajló kampány során bárki megfogalmazhatja a jövő nemzedéknek szánt ígéretét: leírhatja vagy akár le is rajzolhatja, hogy mit tesz, és a jövőben mit vállal a környezet megóvása, a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében. Az üzeneteket őrző időkapszulákat 2010. május 7-én, Szegeden rejtik el, ahol felavatnak egy emlékművet is. „Az Időkapszula kampányt azért indítottuk el, hogy mindannyian tudatososítsuk magunkban: jövőnket a jelen döntései határozzák meg. Húsz év múlva kiderül, betartottuk-e ígéreteinket." - mondja a kampányt indító cég elnök-vezérigazgatója. A kezdeményezéshez Görög Zita műsorvezető és Vajda Attila olimpiai és világbajnok kenus is csatlakozott. Az első időkapszulát az olimpiai bajnok evezős helyezi el február 26-án, 12 órakor Szegeden.

A rendezvénysorozat pontos helyszínei és további részletek: www.edf.hu

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta