ZÖLD RÖVIDHÍR

Ne dobd ki az üveget!

2010. március 22., hétfő 13:40

Magyarországon nem is olyan rossz a helyzet, a lakosság nagy része meglepően környezettudatos, és a tévhitekkel ellentétben gondosan szétválogatva viszi a szelektív hulladékgyűjtő helyekre a háztartási hulladék újrafeldolgozható részét. Kivéve az üveget. Ezen a téren csúnyán le vagyunk maradva.

Az Európai Unió államaiban átlagosan az üveghulladék 64 százalékát dolgozzák fel újra, ez az arány hazánkban csupán 28 százalék. Elvileg 2012-re 60 százalékra kellene ezt az arányt felhozni, ami egyelőre elég kilátástalannak tűnik. A kvóta teljesítéséhez a lakosság mellett a vendéglátóipar szereplői is segítséget nyújthatnak. Az ÖKO-Pannon a Raiker italnagykereskedés segítségével igyekszik erre bátorítani őket ingyenes üvegbegyűjtési programjával. Az elgondolás viszonylag egyszerű: az Üvegfutár szolgáltatás igénybevételével az éttermek kényelmesen, egyszerűen és ingyenesen szabadulhatnak meg az üveghulladéktól, melyet egy csömöri telepen készítenek elő az újrafeldolgozásra.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2010.03.23 06:03:53ablakmanufaktura

    Ablakmanufaktura

    Nyílászárók cseréjével és beépítésével foglalkozunk, igy elég sok üveggel találkozunk, bár nem göngyöleg formában :)
    Nekiálltam keresni, hogy ki veszi át a síküveget, hát nem egyszerű..

    www.ablakmanufaktura.hu

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta