ZÖLD RÖVIDHÍR

Így spóroljunk energiát mosás közben

2011. április 10., vasárnap 12:35

Az igazi háziasszony odafigyel arra, hogy a háztartás minden szegmensét áthassa a környezettudatosság. Hideg víz és hagyományos szárítás a főbb jelszavak.

Mossuk a ruhát hideg vagy 30 fokos vízben, amikor csak tehetjük. Csak a nagyon piszkos ruháknál használjuk melegebb vizet!

A mosógépet megfelelő terhelésre állítsuk minden használat előtt. Ne mossuk a könnyen tisztítható ruhákat erős programmal!

Ne használjunk szárítógépet! A ruhákat szárítsuk a napon, így az illatuk is jobb lesz, vagy a szobában, mert akkor párás levegőt a szobanövényeink hálálják meg. Ha mégis mindenképp szükség van a szárítógépre, akkor tisztítsuk ki a szűrőjét minden használat után, így kevesebb áramot használ.

Amikor mosógépet vásárolunk, energiatakarékos kiadást vegyünk. Az elöltörtős mosógépek általában kevésbé környezetbarátok, mert a programok 60-70%-ában használnak meleg vizet. Ráadásul ezek a modellek hamarabb romlanak el.

Olyan mosógépet vegyünk, amelyben automata súlyérzékelő van, így ha nem pakoljuk tele a gépet, kevesebb vizet használ.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta