A szakemberek ugyanis úgy gondolják, hogy a csirke nem minden ízében biztonságos az emberi szervezet számára. Mutatjuk, a szárnyas mely részeit érdemes elkerülni.
A csirke egyes részei akár mérgezést is okozhatnak
A csirke sokoldalúságának köszönhetően jó alapja lehet egy levesnek, de sütve, különféle körettel a főétkezés második fogása is lehet, vagy akár önálló ételként is fogyasztható. Azonban a csirkének nem minden része egyformán egészséges és teljes biztonsággal nem is ehető. Néhányuk akár mérgező is lehet.

Bár úgy gondoljuk, hogy a csirke szinte bármely részét hozzáadhatjuk a húsleveshez, ez egyáltalán nem így van.
A csirke egyes részei ugyanis olyan hőálló parazitákat tartalmazhatnak, melyeket még a megfelelő hőkezelés sem pusztít el, így az étel fogyasztása nem lesz biztonságos.
Súlyos egészségügyi következményekkel járhat, és akár mérgezést, hányást, hasi fájdalmakat, emésztési zavart vagy hasmenést is okozhat, ha a csirke fejéből, tüdejéből vagy a farhátból készült ételt tesszük az asztalra.
Ennek az az oka, hogy a csirke feje számos méreganyagot tartalmazhat, a tüdő pedig gyakran paraziták és baktériumok táptalaja. Hasonló okok miatt nem javasolt a farhát fogyasztása sem, miután a csirkének ez a része közel van a szárnyas kiválasztórendszeréhez.
Annie Windley évekig nem evett mást, csak naponta egy szelet kenyeret. Súlyos alultápláltsága anorexiában testesült meg, amiért majdnem az életével fizetett. Cikkünkből kiderül, hogyan élte túl a fiatal nő.
Életveszélyes állapotba került, de aztán csoda történt.
Tovább olvasom
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés