Egyedi tréningfelsőre vágyik? Fizesse meg!

Egy ideje már tudjuk, hogy a tréningfelső is lehet designerdarab, sőt. A Givenchy bambis pulóverére vagy a Kenzo tigrises verziójára mindenki emlékszik, akit kicsit is érdekel a divat és egy ideje azon se húzza fel a szemöldökét egy igazi trendmániás, ha 850 eurós árcetlit lát egy pamut vagy neoprén tréningfelsőn.

A magyar tervezők és üzletek is követik a trendeket, a KREA végzősei is rengetegféle pulóvert készítettek a diplomabemutatóra, így aztán mostanra komolya választék alakult ki egyedi, de legalábbis limitált szériás pulóverekből, melyekért 15-20, de akár 30-60 ezret is elkérnek a tervezők. Hogy mikor áldozik le a kényelmes, praktikus és menő tréningfelső-trendnek, nem tudjuk, bár baljós előjel lehet, hogy a fast fashion boltokban a 10 ezres pulcsikat már 3 ezerért az ember után dobják. A tervezők egyelőre még nem gondolkoznak akciókban, sőt nemrég megjelent egy új márka is, mely csak és kizárólag tréningfelsőket árul. Részletek a hajtás után!

Nord7

Kezdjük is az új, tréningre specializálódott márkával: a Nord7-t a svéd minimalizmus és letisztultság inspirálta, a tervező a magyar-uruguayi Montero Antonia, a KREA végzős hallgatója. "Első munkái azért is egyedülállóak, hiszen ő az egyik első hazai tervező, aki kizárólag pulóver-kollekciót dobott piacra - ez a Line, amely már elérhető a márka webshopján" – áll a sajtóközleményben. Mi azért akkora nóvumot nem láttunk a különféle geometriai mintákkal díszített pamutfelsőkben, de nem is kerülnek értelmetlenül sokba, 30 euróért (9400 forint) lehet Nord7 pulcsink, ha szeretnénk.

"A márka első pulóver-kollekciójának a Line-nak fő jellemzője a letisztultság és a finom részletek megjelenése, fekete-fehér és pasztellszínekben. A pulóverek anyaga háromfalas, vastag pamut, amely praktikus viselet a téli hidegben” – mondja Montero a kollekcióról. 

Sármán Nóra

Sármán Nórát ősz óta nem csak esküvői ruháiról ismerhetjük, hanem cukorkaszínű, Biedermeier ihletettségű ready-to-wear kollekciójáról is, mely bővelkedett hordható, különleges pulóverekben. Ezeket a showroomjában lehet/lehetett megvásárolni 25-30 ezer forintért.

Abodi Dóra

Abodi Dóra unisusos pulóverei már Hollywoodot is megjárták, nem is egyszer. A Retrockban vagy a One Fashionben vásárolhatunk mi is Fergiéhez vagy Lindsay Lohanéhez hasonló pulóvereket, 32.990 forintból azonnal celebnek érezhetjük magunkat!

INER

Nagy kedvencünk a márka alapítója, Gyöngyösi Reni, aki különleges állatmintákkal díszített pamutpulcsikkal egészíti ki keresetét. A tervezővel a Facebookon a legkönnyebb felvenni a kapcsolatot, egy-egy limitált szériás pulóverért körülbelül 15 ezer forintot kér.

Bridget & Olivia

A márkára először a KREA végzőseinek bemutatóján figyeltünk fel, aztán hamar showroomot is nyitottak, hogy ott találjanak helyet az Art Deco és geometrikus formák által ihletett első kollekciójuknak. A sportos szoknyák és bomberdzsekik mellett nagyon jó tréningfelsőket is készítettek a tervezők, Staub Tímea és Kovács Dóra, ezeket 26 ezer forint körüli áron lehet beszerezni.

Nanushka

Az egyik legmenőbb magyar tervező kötött pulóvereinek tavaly külön kollekciót szentelt, a 2014-15-ös őszi-téli kollekcióba már nagyon jól sikerült, remek anyagból szabott sportos pulóverek is kerültek, például a Nala, Veda és Vishnu névre keresztelt tréningfelsők, melyeknek ára még féláron is borsos, 22 és 26 ezer forint közötti.

The FOUR

A The FOUR a MOMÉ-n végzett trió, Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia és Miovác Márton márkája. Ruháikra jellemző a sportos és elegáns vonalak keverése, így aztán nem meglepő, ha tréningfelsőkkel is rendszeresen találkozunk kollekcióikban. Ha The FOUR ruhára vágyik, honlapján vagy Facebookon keresse a márkát!

Mermaid Tea Party

Nagy Zita inkább Tumblr-celeb és csodás kliprendező, mint divattervező, de a giccs iránti szeretetét szerencsére most pont egy kollekció tervezésében élte ki. A Mermaid Tea Party tulajdonképp egy művészeti projekt, melynek részeként egy ruhakollekció is született, de a jövőben simán lehet, hogy nem pólókban és pulóverekben materializálódik a giccs, hanem mondjuk WC ülőkében. Addig is, itt egy pulcsi Nagytól, amin egy delfin csillog, és 40 dollárba kerül.

The Garden Studio: Dori Tomcsanyi, Wood Wood

A The Garden Studio az egyik kedvenc belvárosi üzletünk, nagyon jó érzékkel összeválogatott tervezők ruhái kaphatók náluk – és akár neten is vásárolhatunk. Tomcsányi Dóri téli kollekciójából a sífelvonós pulóver a kedvencünk, 12900 forintért, de a dán Wood Wood márka tréningfelsői is elég jók. Mondjuk azok kicsit drágábbak, még leárazva is simán kerülnek 35 ezer forintba.

WonderLAB

A WonderLAB a The Garden Studióhoz hasonlóan több márkát képvisel, náluk lehet megvásárolni többek közt az INQ Concept, Szerencsés Gabó, Cakó Kinga és a Hate Me márka darabjait. A Hate Me-ről eddig nem hallottunk, de elég ígéretes, amit csinálnak, nézze meg a galériában!

Szputnyik

A Szputnyik shop annyiban kilóg fentiek közül, hogy nem magyar márkákat árul, de ha épp különleges pulóverre vágyik, ide is érdemes lehet benézni: 9990 és 14990 forintért egyedi és vidám mintás pulóverekben dúskálhat az üzleteikben, vagy a netshopban.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek