A legfinomabb kakaós-banános shake – tej-, cukor- és gluténmentesen

Kell egy jó shake-recept, ami pár hozzávalóból, néhány perc alatt elkészül, mindenkinek ízlik, és tejmentes, cukormentes, gluténmentes? Tessék.

Hűsítő étel és ital is egyszerre.
Hűsítő étel és ital is egyszerre.Amguy

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 dl növényi ital (pl. mandulatej)
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • fél banán
  • 10-15 jégkocka

Elkészítés:

A hozzávalókat turmixgépben vagy egy magas pohárba téve botmixerrel gyorsan összeturmixoljuk, és poharakba öntjük. Nagyon édesszájúaknak körülbelül egy evőkanál cukornak megfelelő édesítőszer hozzáadása javasolt.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Zöldséges töltött krumplis pogácsa glutén-, tej-, tojás- és húsmentes recept Zöldséges töltött krumplis pogácsa glutén-, tej-, tojás- és húsmentes recept

Ez a káprázatos recept a bizonyíték arra, hogy a gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és húsmentes ételek is lehetnek izgalmasak és finomak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

A banános-mákos blondie citromos mascarponekrémmel lesz az igazi

Gyors, egyszerű és rusztikus édesség lesz ebből a blondie-ból, a tetejére egyszerűen ráhalmozott tejszínes krémmel és mákszemekkel.

2020. július19., 06:00

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Banános-zabos palacsintákkal jól indul a nap

Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.

2021. január20., 06:04

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

2020. július27., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek