Mennyei chiapuding banánnal – glutén-, tej-, tojás- és cukormentes recept

Három összetevő, két perc elkészítés, amellyel kiváló finomság, egészséges reggeli készül gyümölccsel, sok rosttal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes és cukormentes recept.

A reggelire szánt chiapudingot előző este is elkészíthetjük.
A reggelire szánt chiapudingot előző este is elkészíthetjük.Alleko

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • egy nagyobb érett banán
  • 80-90 ml hozzáadottcukor-mentes kókusztej
  • másfél evőkanál chiamag
Recept idők

Elkészítés:

Turmixoljuk össze a banánt a kókusztejjel, majd adjuk hozzá a chiamagot és keverjük össze alaposan, vagy néhányat turmixoljunk ezzel együtt is. Tegyük tálkába, és tálalás előtt legalább húsz percre hűtsük le.

A dietetikus tippje: „Az azték zsályaként is emlegetett chiamag egy közép- és dél-amerikai növény magja. Arányaiban nézve több kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej, illetve vastartalma vetekszik a sertésmájéval. De persze ahhoz, hogy a chiamagból fedezzük az ásványianyag-, nyomelemszükségletünket, nagyon sokat kellene megennünk… Viszont túlzott (napi 10-15 grammnál több) fogyasztása akár emésztőrendszeri problémákat (pl. puffadás, gázosodás, görcsök) is okozhat, illetve allergiás reakciót is kiválthat, tehát a napi 1 evőkanálnyi mennyiséget ne lépd túl! Rendszeres fogyasztása mellett szól még azonban az is, hogy kiváló növényi ómega-3 zsírsavforrás.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Villámgyors sajtgolyók gluténmentesen Villámgyors sajtgolyók gluténmentesen

Gyakorlatilag rántott sajt, de egyszerűbb az elkészítése, és nem folyik szét sütés közben. Gluténmentes recept partifalatkának, főételnek, feltétnek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Banános-zabos palacsintákkal jól indul a nap

Egy kevés levendulás vagy vaníliás tejszínhabbal lesz igazán tökéletes ez a fogás, aminek a tésztáját akár előző nap is elkészítheted, ha spórolnál a reggelivel töltött idővel.

2021. január20., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Gyors banánkrémleves ropogós kesudióval

Egy remek, krémes leves, ami tökéletes a ropogós kesudióval, vagy akár mandulával a tetején, akkor is, ha azok egy kicsit sósak.

2021. november19., 07:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek