Hozzávalók 4 személyre
- 250 ml habtejszín vagy kókusztejszín
- 3 evőkanál holland (cukrozatlan) kakaópor
- 3 evőkanál eritrit
Elkészítés:
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a kakaóport és az eritritet, és keverjük homogén masszává. Kanalazzuk poharakba, és fogyasztás előtt legalább 2 órát hagyjuk a hűtőben.
A dietetikus tippje: „Tudtad, hogy az eritit különféle szénhidrátok redukciójával előállított alkohol? Természetesen nincs a szó szoros értelemben vett alkoholhoz hasonló bódító hatása. Leggyakrabban gabonák szárából és héjából állítják elő. Glikémiás indexe 0, azaz nem emeli a vércukorszintet, és nincs felszívódó kalória- és szénhidráttartalma. Bizonyítottan fogszuvasodás-ellenes hatású, de nagy mennyiségben (egyénfüggő, de általában napi 30-40 gramm felett) emésztőrendszeri panaszokat okozhat, úgymint hasfájást, puffadást, hasmenést. Nem karamellizálható, és az élesztő sem képes bontani, de kevert tésztákhoz, krémekhez bátran használhatod.”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.
Ha csak egy órád van sütni, a kevert süti mindig jó választás. Az előkészítés 15 percet vesz igénybe, fél óra sütés, pár perc hűtés, és kész is az egyszerű, mégis isteni, illatos citromos süti. Ráadásul gluténmentes, tojásmentes, vegán és cukormentesen is elkészíthető.
Tovább olvasom