Palacsinta tápiókalisztből: meg nem mondod, hogy mentes

Egyszerű, könnyen forgatható, gluténmentes, lassú felszívódású tápiókapalacsinta, ráadásul tisztára olyan, amilyet a nagyi süt. Vegánok ne olvassanak tovább.

A palacsinta lehet reggeli, ebéd, vacsora, édes, sós, töltött, rakott, rántott. Egy dolgot nem lehet: eleget sütni belőle. A tökéletes palacsintának titka van, a mentesnek meg pláne.

Palacsinta gluténmentes tápiókalisztből
Palacsinta gluténmentes tápiókalisztbőlNemes Dóra

A tápióka, vagy más néven manióka, vagy kasszáva keményítőt és proteint tartalmazó élelmiszernövény: a világ negyedik legjelentősebb kalóriaforrása a rizs, a cukor és a kukorica után. Eredetileg Amerika trópusi részein őshonos, de ma már világszerte termesztik. A gyökérből kivont, szárított keményítőliszt (hívhatjuk keményítőnek és lisztnek is) pudingok, gluténmentes édességek és péksütik fő alapanyaga lehet, de levesek, mártások, főzelékek sűrítésére is kiválóan használható. Tápiókagyöngyökkel pedig a bubble teákban találkozhatunk.

Íme a glutén- és diétásízvilág-mentes palacsinta receptje. Nem gumiszerű, és nem lesz száraz sem.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szűcsné Zimmermann Szilvia dietetikus. 

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 1 db tojás
  • 2 dl tej vagy növényi ital
  • 2 púpozott evőkanál tápiókakeményítő
  • 1 púpozott evőkanál bambuszrostliszt
  • 1 púpozott evőkanál mandulaliszt
Recept idők

Elkészítés:

A tojást összekeverjük a tejjel (növényi itallal), majd hozzáadjuk a liszteket, és csomómentesre keverjük a tésztát. Hagyjuk állni 10 percig, és egyenként süssük ki palacsintasütőben. Ha szükséges, pici kókuszzsírral kenjük ki a palacsintasütőt, mielőtt a tésztát beleöntjük.

Füstölt sajtos keto gofri – így lehet a kedvencünkből egészséges reggeli Füstölt sajtos keto gofri – így lehet a kedvencünkből egészséges reggeli

A gofrisütőben akár ilyen finomságokat is készíthetsz, amiket aztán egy nagy adag tejeskávéval legurítva egy tartalmas reggelivel indíthatod a napot.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Epres-krémes palacsinta – ezt a legválogatósabbak is imádni fogják

Az epret és a főzött krémet nem lehet nem szeretni, ha pedig kezdő vagy a konyhában, akár pudinggal is készítheted ezt a remek, nyári finomságot.

2021. június27., 10:44

Narancsos-vaníliás palacsinta – isteni nyári desszert, amit nagyon egyszerűen összedobhatsz

Ne csak télre tartogasd a narancsos-fűszeres ízeket, mutatunk egy klassz, nyári finomságot, amibe nálunk egy kevés narancslikőr is került.

2021. június26., 10:44

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek