SZÜLŐSÉG

Lehet jó anya egy prostituált?

2017. március 16., csütörtök 18:09

A napokban valaki megkérdezte, vajon lehet-e jó anya egy prostituált, vagy teljesen korrekt kifejezéssel élve: egy szexmunkás. Ha röviden kellene felelni, mondhatnánk, hogy lehet, csak nehezebb. De kérdés, mit jelent, hogy „jó anya”, és ki ítélheti ezt meg. Inkább érdemes onnan nézni a témát, hogy mennyiben nehezített a szülői lét egy szexmunkás számára. Ám az ördög a részletekben rejlik, koránt sem homogén csoportról beszélünk, nem egyféle életmódról, nem egyfajta emberről.

Mindenkinek él valamiféle kép a fejében arról, milyen egy prostituált élete, és aztán abból indul ki, hogy ez mindenkire vagy a többségükre igaz. Van, aki a legkiszolgáltatottabbakra gondol, akik az utcasarkon fagyoskodnak, valaki másnak van haszna tevékenységükből, és teljes függőségben élnek. És ott a másik véglet, a romantikus kép szabad és elegáns hölgyekről, akik közösséget alkotnak, biztonságos körülmények között végzik tevékenységüket, sőt, valamiféle rangjuk is van a kuncsaftok körében. A témával foglalkozó szakemberek szerint mindkettő, és számos egyéb forma is létezik. Az Internet korában ez is jelentősen megváltozott, sokan maguk szervezik ügyfeleiket, azaz nincs futtatójuk, és nem kényszerítés hatására végzik munkájukat. Persze sokaknál továbbra is ez a helyzet.

shutterstock 220778029

Általában nem tudják, de szexmunkásnak lenni Magyarországon alapvetően legális, egy prostituált tud számlát adni (máshova nem sorolt egyéb személyi szolgáltatásról), csak megvannak a feltételei, hol és hogyan törvényes ez a tevékenység. És mivel nem mindenki tudja ezeket betartani, gyakran kerülnek összetűzésbe a hatósággal a szexmunkások, például, ha az utcán szexelnek, ami nyilvánvalóan nem szabályos.

Ezekből a részletekből, az életmód sajátosságaiból akad, hogy mennyire nehezített anyának lenni prostituáltként. Elképzelhetjük, hogy kevésbé sérül a szülői szerep, ha valaki alapvetően kiegyensúlyozott, relatíve biztonságos életet tud élni, és nyújtani gyermekei számára, ha nem viszik be olykor a rendőrök, és ha saját akaratából, saját élete felett rendelkezve végzi tevékenységét. Minél kiszolgáltatottabb az ember, annál kevésbé tudja megadni azt a biztonságot gyermeke számára, amire minden csemetének szüksége van. Egy gyerekét egyedül nevelő szexmunkás, aki ráadásul az utcán dolgozik, egész más helyzetben van, mint aki többekkel együtt dolgozik egy lakásban, ahol maguk szervezte klienseket fogadnak.

A másik fontos téma, ami felmerül, ha valaki prostituáltként nevel gyerekeket, az a titok. Amikor az oviban, iskolában megkérdezik, a te anyukád mivel foglalkozik, aligha akarja bármelyik szülő, hogy azt felelje a gyerek: „a mami szexmunkás”.

Hiába nem illegális ez, a társadalmi megítélése meglehetősen rossz, tehát alighanem hazudni kell valamit. És akkor felmerül a kérdés: az anya hazudjon a gyereknek, vagy idővel avassa be, és a gyereknek kell lepleznie a titkot? Előbbi anya és lánya, fia közé épít falat, utóbbi a gyerek és a közösség közé. Ha a szülő nem avatja be, akkor érezni fogja a csemete, hogy valami nem stimmel, valami van a levegőben, és ez nyomasztó, betegítő.

Ha pedig tudja a gyerek, akkor ambivalens helyzetbe kerül, mert valami, ami neki talán természetes, ami az életük része, a külvilág szemében takargatnivaló szégyenfolt. Persze, ez nem igaz, ha olyan közösségben él az ember, ahol viszonylag elterjedt prostituáltnak lenni, tehát nem is okoz olyan nagy megütközést. De egyedülinek lenni olyanok között, akik ezt el sem tudnák képzelni, nehéz teher.

Harmadikként a testhez való viszony merül fel kérdésként. Sokakban megfogalmazódik, hogyan tudja megtanítani egy prostituált a lányának, hogy szeresse és tisztelje a testét, vagy fiának, hogy tisztelje a nőket. A felvetésben persze benne rejlik a vélemény, hogy a szexmunkás nem tiszteli a testét. Ezt pedig nem szabad eldönteni a másik ember helyett.

shutterstock 159905222

Itt is kulcsmomentum a kiszolgáltatottság kérdése. Nem mindegy, hogy valaki áldozat, aki elveszítette önrendelkezését a teste felett, vagy szabad ember, aki úgy döntött, neki belefér az, ami a többségnek talán nem. Ne ítélkezzünk, mert nem olyan fekete-fehér a kérdés. Ha azt mondjuk, a prostituáltak eszközként használják a testüket, hamar rájöhetünk, ezzel tulajdonképpen mindenki más is így van.

A test nemcsak örömök és az intimitás megélésének forrása, hanem eszköz is, amit használunk nap, mint nap. Ha pedig azt mondjuk, hogy kell, hogy legyen egy benső szféra, ahova nem engedünk be mást, csak olyat, akihez érzelmileg kötődünk, és bízunk, más szavakkal: kell, hogy legyenek határaink, akkor ez tökéletesen igaz, ám kérdés, egy szexmunkás tényleg úgy éli-e meg, hogy az ő testhatárai feloldódtak, és hogy a másik teljesen szabadon használhatja a testét? Ez is a kiszolgáltatottság mértékén múlik.

Hogy mennyire könnyű vagy nehéz anyának lenni prostituáltként, az azon múlik, ő maga emberként, nőként hogyan éli meg önmagát, a mindennapjait. Biztonságban érzi-e magát, van-e lehetősége határokat szabni: döntéseket hozni abban, mit vállal és mit nem.

Minél inkább rendezettek valaki életében ezek a kérdések, annál inkább van szabad kapacitása gyermeke felé fordulni. Nehézség, hogyha ezek rendben is vannak, akkor is ott marad a titok, a társadalmi megítélés és a szégyen kérdése, mint nehezen cipelhető teher.

Cziglán Karolina
pszichológus 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2017.03.16 18:18:11apro_marosan_petergabor

  Szexmunkás? Nem, a helyes kifejezés a ribanc(van ennél erősebb, egyszerűbb - most nem alkalmazám), prostituált. Aki ribancnak áll, az általában eléggé alacsony fokán áll az erkölcsnek.
  Ribanc ne neveljen gyereket, nem szokott jó vége lenni. El lehet menni takarítóbnőnek, pénztárosnak, orvosnak stb., ezek mind tisztességes foglalkozások.

 • 2017.03.16 19:06:44cardiobascuralis

  Már miért ne lehetne?
  Ilyen alapon fel lehet tenni a kérdést, hogy lehet-e jó anya egy sertésgondozó vagy egy lóinszeminátor.

  apro_marosan_petergabor:
  Nem, a ribancok azok, akik az Indexnek írnak írástudás nélkül.
  Azok, akik ilyen mondatokat le bírnak írni:
  "A test nemcsak örömök és az intimitás megélésének forrása, hanem eszköz is, amit használunk nap, mint nap."

  És nem tűnik fel nekik, hogy ez egy magyartalan, helyesírási hibákat is tartalmazó, értelmetlen szar.
  Na, ezek a ribancok.

  Akik a testüket árulják, azok szimplán kurvák, de ők legalább vállalják is.

 • 2017.03.16 19:48:45flamer

  Az milyen fokán áll az erkölcsnek, aki ismeretlen embereket ribancoz?

 • 2017.03.16 21:07:35min

  @flamer: Olyan szinten mint aki egy gázszerelőt lemészárosoz vagy egy mészárost legázszerelőz :-)

 • 2017.03.16 21:14:34cardiobascuralis

  flamer:
  Miért, minek kellene nevezni, művésznőnek?

 • 2017.03.17 00:09:32Könnyen elkaptuk, uram!

  cardiobascularis: anyádnak.

 • 2017.03.17 01:27:25cardiobascuralis

  Könnyen elkaptuk, uram!:
  Ja, azért, mert te az útszéli kurvákat mind anyának nevezed, mivel nem tudod, ki hagyott az inkubátorban?

 • 2017.03.17 01:27:37cardiobascuralis

  .

 • 2017.03.17 09:48:26Erzsébet Zsuzsanna Bükkös

  De akkor aki kurvákat igénybe vesz, az milyen fokán áll az erkölcsnek?

 • 2017.03.17 09:59:22zizi77

  Erzsébet Zsuzsanna Bükkös, hát ez az! Aki igénybe veszi a szolgáltatást, az igazán visszataszító.
  Jó anya simán lehet egy prosti is, de ha kiderül a környezet vagy a gyerek előtt a foglalkozás, az nem lesz egyszerű!

 • 2017.03.17 10:40:58Drednaught

  "Sokakban megfogalmazódik, hogyan tudja megtanítani egy prostituált a lányának, hogy szeresse és tisztelje a testét, vagy fiának, hogy tisztelje a nőket."

  Mennyire érdekes, hogy valahogy itt is kimarad az a lehetőség, hogy a nő tisztelje a férfit. Na itt a gond, csak ezt még nem veszi észre a feminista erőszakosan liberális hagos kisebbség.

  Amúgy a válasz az, hogy nem, nem lehet jó anya és jó feleség sem.
  Épp ahogy nem leeht egyszerre dugni is meg szűznek maradni.
  Az ember döntést hoz és a felnőttség arról szól, hogy vállaljuk érte a felelősséget.

 • 2017.03.17 10:48:24Könnyen elkaptuk, uram!

  cardiocasularis. Nem, csak a tiédet.

 • 2017.03.17 13:58:28cardiobascuralis

  Könnyen elkaptuk, uram!:
  Elhiszem én, hogy mivel a te anyád útszéli kurva, és a családodban meg a környezetedben is csak ilyet láttál, azt hiszed, hogy mindenkié, de ez nem így van.
  Sajnálatos, hogy emiatt még az országból is el kellett menekülnöd, amennyire szerencsétlen kis pöcs vagy.

 • 2017.03.17 14:04:52cardiobascuralis

  zizi77:
  Drednaught:
  Lásd Michelle Wild/Vad Kati példáját.
  (Merthogy a pornósok mindegyike is kurva, csak neki a stricije a rendező, az jelöli ki, kivel kell dugnia. Pénzért. Érdekes, hogy a magyar médiában ezeket a kurvákat pl. sztárolják a tévében. Ilyen alapon lehetne Kolompár Julit is a Csévéző útról, pont ugyanazt csinálja, csak nem ennyire látványosan, meg kevesebb pénzért.)
  Az ugye annyiból rosszabb, hogy a gyereke bármikor meg is nézheti, hogy anyun hogy dolgozott néha egy hadsereg, minden testnyílásában hórukkolva.

  Ehhez képest jó anya meg jó feleség a hírek szerint.

  Ez a kit kinek kéne tisztelnie meg elég zavaros, nem véletlenül vitatkoztok róla.
  Alapból a kurvákat is lehet tisztelni mint embert.
  Pláne egy olyan világban, ahol a kutyát és egyéb állatokat beviszik az ágyba és aki jelzővel illetik.

 • 2017.03.17 20:47:16Tomycat

  Hogy ki milyen anya/apa a gyerekuknek adott szeretet es gondoskodas alapjan iteljuk meg. Hangsulyozom, nem a gyereke szamara abszolut ertekben meghatarozott penz a merce, a merce a szeretet es gondoskodas.
  A kurvak jellemzoje pedig az, hogy penzert vagy mas haszonert szexulalis kapcsolatba lepnek masokkal. Minel tobbszor es tobb emberrel annal inkabb kurva. Es nem csak nok tehetik meg. Vagyis ha ezert ribancoznak valakit, akkor kortol, nemtol fuggetlenul barki lehet ribanc aki szexel er el valamit. Hangsulyozom nem csak nokrol van szo!
  A fentiekbol kovetkezik, hogy aki egy szulot (nem csak anya) a kurvalkodasa alapjan, mig egy kurvat (nem feltetlenul no) a gyerekenek szant szeretete alapjan akarunk megitelni, olyan mintha tavolsagot kilogrammal, hosszusagot meg kilogrammal akarnank merni. Netto hulyeseg!

 • 2017.03.17 20:49:37Tomycat

  Azt akartam irni, tavolsagot kilogrammal, sulyt centimeterrel merni....

 • 2017.03.17 21:05:56cardiobascuralis

  Tomycat:
  "Hogy ki milyen anya/apa a gyerekuknek adott szeretet es gondoskodas alapjan iteljuk meg."

  Igazából ennyi.

 • 2017.03.18 11:13:50SerialS

  Mint olyan, aki ezt a szakmát űzi szólnék hozzá.
  Természetesen igen, úgy gondolom, hogy lehet jó anya/apa, ez csak egy szakma, mint bármelyik más. Sosem értettem a megbélyegzést, nem értem a címben feltett kérdést sem, mi köze a kettőnek egymáshoz? A titok? Millió ember él titkokkal. A saját testhez való hozzáállásnak sincs sok köze a szakmához, inkább csak ahhoz, önként választod-e vagy kényszerhelyzetben vagy. Ha ez a saját döntésed, az általában egyben azt is jelenti, hogy tisztában vagy a szexualitásoddal, a testeddel, a korlátaiddal. Az meg nem baj, ha a szülővel lehet beszélni a szexualitás különböző oldalairól, nem neveli bele, hogy a szex csakis érzelmekkel jó és szabad bla bla bla.

 • 2017.03.18 16:02:41cardiobascuralis

  SerialS:
  Mármint melyik szakmát, újságíró vagy prosti?
  Mert a helyesírásod jobb, mint a cikk szerzőjéé, szóval simán lehetnél az ő helyében is.

  És tök jókat is írsz.

 • 2017.03.18 17:29:47SerialS

  Prosti. :)
  Egyébként köszi.
  Nagyon sok a tévhit a szexmunkásokkal kapcsolatban. Él a fejekben egy sztereotípia, pedig ez egy sokkal színesebb világ. Sok szakmabelit ismerek, mindegyiküknek más a története és a motivációja.
  Azok közül a prostik közül, akik nem kényszerből, hanem megfontolt döntés alapján választották ezt a szakmát, és szeretik is csinálni, a legtöbben nyíltan vállalják, és a gyereknek is meg tudják mutatni, hogy van élhető élet azon túl is, amit a társadalom elfogad. Legutóbb az egyik oviban abból volt balhé a szülők között, hogy megtudták, az egyik gyereknek két anyukája van, a másiké meg pornós. Az elsőből nagyobb ügyet csináltak, a másikat csak simán kurvázták, ahogy előtte is tették, még mielőtt megkapták volna az infót, hogy valóban szexmunkás. Ezek a dolgok úgy ennyit is érnek, nem gondolom, hogy az alapján kéne döntéseket hoznunk, hogy unatkozó háziasszonyoknak mi tetszik, mi nem, és nem bánom, ha ezt a gyerek is megérti. Nem, szexmunkásnak lenni nem szégyen, csak a társadalom egy része szeret ellenünk jönni különböző okokból kifolyólag. A hasonló írások táplálják a slutshaminget, csak mondom. Ilyen kérdéseket nem is szabadna feltenni, annyira evidens a válasz egy gondolkodó ember számára.
  A cikkel az a másik baj, hogy közhelyes és semmitmondó. Köszönjük, Emese színvonal. Szóval akkor mire jutott a kedves cikkíró végül? Lehetünk vagy nem lehetünk? :)

 • 2017.03.18 17:49:40Visceroid

  A kettőnek semmi köze egymáshoz. Mondjuk az is fontos, hogy hol űzik, mert könnyen lehet olyan veszélyes, mint mondjuk a hadsereg, ahonnan szintén nem biztos, hogy hazaérkezik az adott családtag. Bizonyos szexmunkáknál ez szintén előfordulhat.

 • 2017.03.18 19:41:06Haloperidol

  imádom az olyan cikkeket, amikor el akarják magyarázni, hogy a kurva az ugyanolyan foglalkozás, mint a varrónő vagy adminisztrátor.

  Ráadásul pont egy pszichológus, aki pontosan ismerheti azt, hogy milyen lélekromboló hatása van az ilyen "munkának".

  Talán nem véletlen, hogy jóval nagyobb az aránya a prostituáltak között a drogosoknak, alkoholistáknak. Nagyobb az aránya a pszichés problémáknak.

 • 2017.03.18 20:58:09cardiobascuralis

  SerialS:
  Vagy 15 éve az Index LHV fórumában írogatott egy szintén a szakmában dolgozó csaj Nana néven (azt hiszem), az nem te voltál?
  Csak azért kérdezem, mert az értelmes fogalmazás és mellé jó helyesírás elég ritka az átlag hozzászólók közt is, nem még egy (azért a nagy többséget tekintve nem teljesen alaptalanul) lenézett foglalkozás űzőinek körében.
  Bár gondolom, te nem is kamionparkolóban vagy a Gizella sarkán (az egykori Rákóczi tér/kocsisor utódja) dolgozol, mint ami az emberek többségének erről beugrik...
  Mondjuk az érdekelne, hogy az a szülő, amelyik kiakadt, amikor megtudta, hogy az egyik anyuka pornós, vajon mennyit nézi a tévében Aleska Diamondot, vagy nézte pár éve Nikki Belluccit, akikből expornósként csinált sztárt a hazai média.
  (Egyébként mindkét csaj simán vállalható, és ezen nem csak a kinézetüket értem.)

  Haloperidol:
  Nem ugyanolyan, de azért ezt a lélekromboló hatást erősen eltúlozzák a hozzád hasonlóan gondolkodók.
  Olvasd el fentebb SerialS hozzászólásait.

 • 2017.03.18 22:45:53SerialS

  Nem, 26 vagyok, 15 éve még nagyon jó kislány voltam. :)
  Fogalmam sincs, mit gondolnak Aleska Diamondról, de szerintem őt sem tartják többre. Tipikus "jól férjezett", sznob banda. Tökéletes élet, tökéletes család, örülök neki - én ennyiben maradtam velük magamban, amíg belém nem kötnek. :)
  A kamionparkolós szint nagyon messze áll tőlem, én többnyire külföldön dolgozom, sokat utazom, ez például egy plusz. Meg a kötetlen munkaidő, és hogy én döntöm el, kit vagy kiket vállalok.
  Hogy lélekölő dolog-e, ezen azért lehetne vitatkozni. Hozzáállás és típus kérdése. Keveseknek való, kevesen tudják a helyén kezelni magukban. Ha most csak azokat veszem sorra magamban, akiket ismerek, és nem kényszerből teszik, azok között is gyakori, akik elégedetlenek vagy valami változás zajlik bennük, nem pozitív irányba. Van egy fiú ismerősöm például, aki Indiából ment Németországba, egyetemista. Ő a saját bérelt lakásában (igen, balfasz, necces is) fogadja a kuncsaftokat, és gyakran panaszkodik arról, hogy kiégett, és elege van, hogy csak öreg és ronda emberek jutnak, mert az egy kisebb város, nem nagy a választék. De ami nagyobb gáz, hogy úgy érzi, kihatással van a privát szexuális életére is a dolog, nem tudja magában külön választani. Mindig mondom, hogy vannak más alternatívák is, de nem hagyja abba, mert suli mellett neki ez a munka jobb, heti egyszer dolgozik, és jóval több pénzt keres, mint amennyit egy cégnél részmunkaidőben kapna. Pedig nem is kér sokat egyébként.
  Ismerek visszatérő dubajozókat is, na az olyan munka, amitől megkattansz, azt nem lehet ép ésszel kibírni még akkor sem, ha valaki "az a típus", aki alapvetően a helyén tudja kezelni. Kora huszonévesen már teljesen el vannak torzulva külsőre, belsőleg, hiába keresnek százmilliókat, nem éri meg. Az nem is szex, az valami egészen más, aminek távolról sincs köze hozzá.

 • 2017.03.18 22:52:11SerialS

  Én úgy gondolom, hogy ha szóba kerül, mindig azt a kört próbálom képviselni, akik önként választották és azóta is szeretik csinálni, mert ez az, amiről senki sem beszél.

 • 2017.03.19 01:35:39cardiobascuralis

  SerialS:
  Nem tűnsz olyannak, aki tanácsra szorulna, de azért szerinte próbálj félretenni meg valami szakmát tanulni (nyilván nem bolti eladóra gondolok), mert azért ezt nem lehet sokáig csinálni.
  Mondjuk arról írhatnál, hogy a magánéletedre (ha van) milyen a hatása.

  De tényleg megírhatnád cikként is, és szerintem az Index fizetne érte.
  Munk Veronika szintjét, aki a prostitúció témával foglalkozni szokott, magasan vered.

  Szóval kis szerencsével (meg helyezkedéssel) simán lehetsz indexes újságíró, és akkor majd fikázhatlak. ;-)

  És 1-1 cikket szerintem szabadidődben is meg tudsz írni. Az itteni eddigi hozzászólásaid terjedelme már megvan egy cikknyi.

 • 2017.03.19 12:41:34Fukar

  SerialS
  Tiszteletben tartom véleményed és még egyet is értek vele!

  "Ilyen kérdéseket nem is szabadna feltenni, annyira evidens a válasz egy gondolkodó ember számára." Kijelentésed teljesen helyénvaló.
  A pszichológus cikkíró nézzen magába, mert lehet, hogy rossz szakmát választott.

  Lenne egy javaslatom, azért írásra, "élménybeszámolóra", mint barátian ajánlották,
  ne add fejed, mert az őszinteségedért leginkább aljas kritikát kapnál. /ld.hozzászólások/

 • 2017.03.19 17:19:04cardiobascuralis

  Fukar:
  Én sem élménybeszámolóra biztattam, hanem a dolog lelki oldalának bemutatására hiteles személytől.

  És mivel nagyrészt álnéven írnak ide az indexesek is, még csak feltűnő sem lenne.

 • 2017.03.19 19:05:42SerialS

  @cardiobascuralis

  Szóval azt mondod, ha kivakaródom, még indexes újságíró is lehet belőlem? Micsoda karriercél! :)

  Köszönöm a tanácsokat, de hidd el, nekem nagyon sokféle tervem van, nem csak élek a nagyvilágban "valami majd lesz" alapon. Tudom, hogy a kurvákból csak a 8 általánost nézik ki, de rám ez sem igaz. Nem, nem műkörmös, nem is fodrász. :)

  Írni nem fogok, semmi értelme nem lenne, azt meghagynám azoknak, akiknek ez a szakmájuk. Főképp, mert nem tudom, mit tudnék bemutatni az érzelmi oldalból, a magánéletem teljesen olyan, mint bárki másé, bulvár szintre pedig nem fogok lemenni. Az ilyen cikkektől az emberek mindig a bulvárt várják, mesélj a vendégeidről, melyik politikus mire gerjed, tele van vele a net. Sosem értettem azokat a kollégákat, akik ilyen infókat kiadnak szemforgatva, hogy micsoda beteg dolgokat kérnek tőlük, szerintem az őket minősíti. Ha egy blog bármiben érdekelt lenne, hidd el, az ez, erre meg nem vagyok hajlandó, úgyhogy hiába szeretnél, valami más fikáznivalót kell találnod bennem. :D

  @Fukar

  Nem biztos, hogy rossz szakmát választott, csak pocsék cikkszerző. Felmondott valamit a tankönyvből, aztán hogy tényleg találkozott-e igazi prostival a valóságban, arra én nem tennék egy forintot se.

 • 2017.03.19 19:51:51Fukar

  SerialS
  Örömmel nyugtázom, hogy az írásról mi a véleményed.
  Ami a forintos fogadást illeti, hát szerintem sem beszélhetett még sexmunkással.

 • 2017.03.20 01:33:03cardiobascuralis

  SerialS:
  "Nem, nem műkörmös, nem is fodrász."
  Erre azért nagyobb tétben is mertem volna fogadni. :-)
  Ahogy arra is, hogy a tanácsaim nélkül is megvannak a terveid hosszabb távra.

  Arra nem is biztatnálak, hogy azokról írj, amiket felsoroltál.

 • 2017.03.20 08:50:32kuki123

  Kurvából lesz a legjobb feleség

 • 2017.03.20 20:39:23Fukar

  kuki123

  Saját tapasztalat?

 • 2017.03.22 08:44:00Tyto Alba

  "Hogy mennyire könnyű vagy nehéz anyának lenni prostituáltként, az azon múlik, ő maga emberként, nőként hogyan éli meg önmagát, a mindennapjait. Biztonságban érzi-e magát, van-e lehetősége határokat szabni: döntéseket hozni abban, mit vállal és mit nem."

  Na!
  Most lemegyek a hétköznapok szintjére: akkor otthon tele van a lakás kéz- és egyéb fertőtlenítővel, hogy ne fertőzze meg a gyerekét mindazzal, amit a nagy önmegvalósításban összeszedett?

 • 2017.03.22 16:32:17rudy68

  "Lehet jó anya egy prostituált?"
  Abszolút, de össze-vissza forgatva is töj jó:
  Egy anya is lehet jó prostituált?
  Egy jó anya is lehet prostituált?
  Egy jó prostituált is lehet anya?

 • 2017.03.23 13:50:26blah blah

  Liberális értékrend :

  Katolikus konzervatív :Korlátolt, alkalmatlan az anyaság minden formájára.
  Egy szakad kurva : nebélyegezzükmegamásikatmertaznempolitikailgkorrekt

  ja és hajrá abortusz!

 • 2017.03.23 15:08:32scuynat

  SerialS: "Nem, szexmunkásnak lenni nem szégyen, csak a társadalom egy része szeret ellenünk jönni különböző okokból kifolyólag."

  Szívesen elmondod bárkinek (tényleg bárkinek!), mit csinálsz?

 • 2017.03.23 15:35:57Estevez atya

  Ezek a nők is fontosak. Nem mindenki ér rá, vagy képes kapcsolatot fenntartani. Ezek a szexmunkások boldoggá tehetnek nyomorult férfiakat, illetve lehetővé teszik, hogy ne kelljen erőszakkal élniük vágyaik kiéléséhez. (nem próbáltam még, de van egy ilyen szempont is, empátiát használva)

  Anyaságról nem tudok nyilatkozni. Nyilván nem a legszerencsésebb állapot.

 • 2017.03.23 15:38:23Estevez atya

  empátia + logika programozott ítélkezés helyett

 • 2017.03.24 20:46:20cardiobascuralis

  scuynat:
  Biztos nem, mert a társadalom említett egy része a nagyobb rész.

  Estevez atya:
  Ezzel a nickkel inkább a fiatalkorú fiúk a célcsoport, nem? :-)

 • 2017.03.25 10:38:29hidroponi

  lehet jo anya egy sarka kata, egy vajna timea egy vajda zita?

 • 2017.03.25 10:44:36SerialS

  @scuynat

  Nem. Ahogy melegnek lenni sem szégyen, mégsem mondják el bárkinek sokan. Sőt az egyik legjobb barátnőm, akinek örökbefogadott gyereke van sem mondja el mindenkinek, mert volt már, aki fel akarta használni ellene.

  Attól, hogy valamit nem mondasz el mindenkinek, nem jelenti, hogy szégyen lenne, csak tudod, mit adhatsz ki magadról vadidegeneknek, és mit nem érdemes. A világ tele van faszfejekkel.

 • 2017.03.25 10:50:18SerialS

  @hidroponi

  Ezek a nők egész más kategória, ők az egész életüket (legalább egy szakaszát), a személyiségüket, a magánéletüket, a mindennapjaikat feladják azért, hogy egy fix vevővel legyenek, van, aki "családot is alapít". Ahogy egyébként nők százmilliói megteszik ezt még csak nem is pénzért, hanem a társadalom, a család örömére, vagy mert más tervük nincs az életre. De visszatérve ezekre a híres nőkre, ha van eszük, ők jól csinálják. A többség megszedi magát, beindít egy vállalkozást, majd lelép, ha még több eszük van, külföldre, onnantól meg a lehetőségek tárháza. Sarkát nem értem, minek kellettek a gyerekek is, ez nálam már a "túl messzire ment" kategória.

 • 2017.03.25 14:22:43mollyhooper

  Szeretem, amikor pasik ítélnek el szexmunkásokat. Csak jelezném, hogy miattuk él ez a szakma. Szóval ítélkezés helyett tessenek magukba nézni inkább!

 • 2017.03.25 15:33:43cardiobascuralis

  SerialS:
  De mi van, ha Sarka komolyan gondolta?
  Nem nézem ki belőle, hogy lenne annyi esze, hogy taktikázzon.
  Ahogy Vajna Timiből sem.

  A Vajda Zita név nekem nem mond semmit.

 • 2017.03.25 15:48:44SerialS

  Nem ismerem őket, lehet, hogy komolyan gondolták. Vajna Timiről el tudom képzelni, hogy apakomplexusos vagy ilyesmi, és egy rossz kapcsolat után hozzáment ahhoz, aki támogatta. Lehet, hogy ott a pénz és a lehetőségek csak egy szelete a tortának.
  Azt meg sose becsüld alá, hogy bizonyos nők, akik alapvetően buták, az ilyesmihez mennyi ésszel rendelkeznek. Én is ismerek egy ilyet, a világ legostobább nőjét képzeld el, tényleg segghülye a csaj, csoda, hogy még funkcionál, de ahhoz mindig volt esze, hogy szerezze és tartsa meg a pénzes (és nem ronda vagy öreg) pasikat, majd amikor azoknak már nem ment olyan jól a szekér, elegánsan távozott a képből, és már lett is egy új. Mindig mindent elért, amit akart, és mindről szép mennyiséget húzott le. Pedig egyébként még annyira nem is szép a csaj, sőt az idő múlásával egyre trébb.
  Nem tudom, mi az igazság ezeknél a celebpároknál, de én bárkiből kinézek bármit.

 • 2017.03.25 19:56:10cardiobascuralis

  SerialS:
  "én bárkiből kinézek bármit"
  Én is, és még celebnek sem kell hozzá lennie. :-)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta