SZÜLŐSÉG

Én szültem a legrondább gyereket a világon

2014. február 25., kedd 17:26

Sokáig én is meggyőződéssel vallottam a mondást, hogy minden szülő szépnek tartja a saját gyerekét, az enyém is volt a legszebb a világon. Aztán megszületett a második. Amikor a szülésznő a hasamra fektette és futólag szemügyre vehettem, komolyan reménykedtem abban, hogy itt csak valami tévedés történt, és a mellettem szülő asszony csecsemőjét adták oda: a baba nagy, kerek fejű, ragyás, elálló fülű volt, köze nem volt ahhoz a gyönyörűséghez, amit én a terhességem alatt elképzeltem. 

shutterstock 137150021
Fotó: Shutterstock

"Úristen, de csúnya" - bukott ki belőlem, és egyből meg is bántam az őszinte reakciómat, olyan leteremtést kaptam ugyanis a körülöttem sürgő-forgóktól, hogy abban semmi köszönet nem volt. Mindenesetre elküldtem gyorsan a gyereket fürdetésre, hátha utána szebb lesz. Nem lett az. Nem lett később sem, az első kiadós alvás, szép ruhába öltöztetés és a hazavitel után sem, ráadásul bárkivel megosztottam a gondolatomat, hogy aranyos ez a csepp, de hát nem egy szépség, csak a szemrehányó arckifejezéseket kaptam, hogy hogyan beszélhetek így a saját gyerekemről.

Ma már persze röhögve mesélem mindenkinek, hogy az első séta alkalmával, ha ismerős közeledett velem szemben a lakótelepen, gyorsan áttoltam a babakocsit a túloldalra, nehogy meglássák, hogy az egész gyerek egy merő vörös lufi, de akkoriban komoly lelkiismeret furdalást okozott, hogy nem látom szépnek, pedig én vagyok az anyja.

Nem vagyok egyedül. Hálistennek.

Az ismerőseim közt tett gyors felmérés eredménye egyébként az lett, hogy aktuálisan mindenki szépnek látta a saját gyerekét, de utólag egy csomó olyan fotón beszakadnak a röhögéstől, amire akkor azt látták, mennyire szép.

"Én akkor kezdtem el gyanakodni, amikor az ismeretségi körben besikerült egy-két eléggé kis csúnyácska baba. Az a fajta, akire azt mondod az anyjának, hogy "jaj de cuki". De az adott csajok teljesen oda meg vissza voltak, hogy "nahát, nem is gondoltam volna, hogy ennyire gyönyörű gyereket szülök", meg ilyenek. Nyilvánvaló volt, hogy nem ironizálnak, én meg csak lestem, hogy biztos, ugyanarról a gyerekről beszélünk-e. Na, akkor hirtelen nagyon gyanús lett a dolog, hazamentem, és elővettem a - természetesen gyönyörű - lányom csecsemőkori fotóit. Hát, konkrétan tényleg sírtam a röhögéstől. Így utólag visszanézve körülbelül másfél éves korára lett vállalható, addig meg, hát mondjuk úgy, hogy cuki volt. Az egyik barátnőm viszont a második lányára mondta bébikorában, hogy cuki, de ronda. Pedig szerintem gyönyörű volt, és az a mai napig is. Nem csak szerintem, hanem általános vélemény róla. Szóval ilyen is van" - mesélte egy porontyközeli anya. 

"A fiam úgy nézett ki, mint egy morcos-morgós, kampós orrú öregember. Rettenetesen ronda volt, anyámék nem merték véleményezni úgy 3 hónapig, addigra kiszépült, és belenőtt az orrméretébe. A lányom gyönyörű volt, neki kellett egy kis oxigén két napig, mert viz maradt a tüdejében, de úgy feküdt az inkubátorban, mint egy hercegnő" - szólt egy másik vélemény, míg egy lányos anya a következőket mesélte: 

"Az elsőt egy vakarcsnak láttam, egy óriási szemű, manószerű lénynek (hat héttel jött korábban, császároztak, szóval amúgy egyben volt), a másodikat sokkal jobban megviselte a természetes szülés, és csúcsfeje volt, ráncos-foltos, amikor beindult a tej, kiütéses. Sokat hülyéskedtem azon, hogy milyen ronda, és rám is furán néztek emiatt, meg mondogatták, hogy nem is igaz, milyen formás, stb. Mondjuk a nagyobbik azóta igen megszépült, vörös göndör haja lett, nagy barna szeme, meg minden, olyan vele végigmenni az utcán, mintha valami sztárt kísérgetnék. A kicsi most már babaszerű (4 hónapos), de még mindig azt szoktam mondogatni, hogy egyelőre mennyire nem csajos, és persze erre is megkapom a magamét. Szóval szerintem én reálisan látom őket, de a környezetem elvárja, hogy el legyek tőlük ájulva."

"Én a nagyobbikat (lány) nagyjából reálisan láttam, amikor megszületett, gyűrött újszülött volt, nem volt különösebben se szép, se csúnya, aztán kikupálódott, formás kiscsaj volt csecsemőnek, hatalmas barna szemekkel. A fiam viszont olyan csúcsfejjel született, hogy napokig röhögtünk rajta, frankón Indiana Jones-os kristály-koponyára alakult a feje születés közben. Aztán olyan 4-5 hetesen minden létező rondaság volt rajta, egymerő tejkiütés volt, kihullott a babahaja, helyette viszont jó koszmós volt, pergett róla egyfolytában. Mondogattam is akkoriban, hogy még jó, hogy fiú, annak nem baj, ha csúnya. Mostanra azért ő is alakult (15 hónapos), pillanatnyilag szőke göndör fürtöket növeszt a szürkéskék szeméhez, fiúnak szerintem kifejezetten szép, de nekem az apja is tetszik, és rá hasonlít állatira."

Még megnyugtatóbbak számomra a fórumos hozzászólások:

"Az én kisebbik fiam kifejezetten csúnya csecsemő volt, amikor ezt megemlítettem rögtön szívtelen dög és rossz anya lettem! Aztán később, amikor kikupálódott normál kinézetű gyerekre, utólag az összes ember, aki engem fikázott, bevallotta, hogy igen, ez a szegény gyerek tényleg nagyon csúnya volt!" - írta az egyik, míg egy másik a következő vélemény fogalmazta meg a témával kapcsolatban:

"Én láttam már olyan elfogult szülőt, aki a sárga fogú, kis mellű, narancsbőrös fenekű, baromi csúnya arcú lányát benevezte a szépségkirálynőbe. Na ahhoz már elfogultnak kellett lenni. Szerintem körberöhögte a zsűri, már a válogatóba se hívták be. Amúgy számomra minden kisbaba csúnya, az enyém is az volt. Ráncos, dagi, hurkás, semmi szép nem volt rajta, de ezt gyerekvállalás előtt is tudtam, hogy nem egy gyémántokkal kirakott plüssmackót szülök majd. Aztán ahogy nőtt aranyosabb lett, később meg már kifejezetten szép. Kamaszkorában viszont nem tartottam szépnek, nagy volt a feje a testéhez képest, zsíros volt a bőre, pattanásos volt, amiket mindig szétvakart, de mindig cipeltem kozmetikushoz, és próbáltam segíteni rajta. Miután kinőtt ebből a rút kiskacsa időszakból ismét gyönyörű hattyúvá vált. Mindig is imádtam a gyerekemet, de annyira sose tudtam volna elfogult lenni, hogy a legrosszabb napjain is a leggyönyörűbbnek lássam."

Kedvencem egyébként egy apuka hozzászólása, ezen besírtam: "Én szeretem a gyerekeimet, de szépnek azt biztos nem mondanám. Kicsik voltak, jól állt nekik a bandzsaság, de most meg mindenki röhög rajtuk. Meg kell valljam, az anyjuk sem valami szépség, így hát nem is vártam, hogy szépek legyenek! De ilyen eredményre azért nem számítottam."

A fiam végül egy teljesen jóképű kamasz lett, döglenek utána a csajok és együtt szoktunk vinnyogni a gyerekkori fotóin. Szerencsére önirónia és humor is szorult bele rendesen, nem lesz sorozatgyilkos amiatt, mert rondának láttam szerencsétlent. (Bár az aktuális barátnőnek megmutatom a képeket- kártyát még nem dobtam be.) Szóval nem, egyáltalán nem tartom magam szaranyának, mert teljes elfogulatlansággal tudtam/tudok tekinteni a gyerekre, és mások alá sem teszem a lovat: csak akkor mondom, hogy egy kiskölyök szép, ha tényleg az, egyébként simán csak gratulálok. 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2014.02.25 18:01:31sunny_days

  jött a hír: megszületett Lacika. Aztán a babalátogatásból aki előjött, így nyilatkozott róla: "nem baj, majd kikoszolódik" - és tényleg, azóta formás kisfiú.

 • 2014.02.25 18:04:29zizi77

  Az én lányaim nagyon szépek(8éves, 5hónapos), de születéskor nekem se volt ez annyira egyértelmű. Csúcsfej és dagadások imitt-amott. :-)

 • 2014.02.25 18:20:00Nesebar

  Az anyákon néha azt érzem, ahogy tolják az ivadékukat, hogy nekik minden alanyi jogon jár, fenn hordják az orrukat, akár boltban vagy BKV-n vannak.

 • 2014.02.25 18:36:22zizi77

  Ennek most mi köze is van a topicok?

 • 2014.02.25 18:37:28Mrs. Jackman

  Nesebar, ez hogy jön a témához?

 • 2014.02.25 18:40:54intézetis utcagyerek

  Miért is kattintottam ide.
  Jaajjj már tudom!
  Kiváncsi voltam a sok hülye kommentre.

  Embört szülni mióta szépségverseny, he?!

 • 2014.02.25 18:44:56intézetis utcagyerek

  ...valamit rettentően foglalkoztat az a kérdés, hogy tahó anyának tahó gyereke születik-e?

  Na és egy tahó gyereknek minden esetben tahók a szülei is?!

  Szerintem igen :)

 • 2014.02.25 19:37:55ZF2

  Jól van bakker, másszatok fel a tetőre az esőcsatornában és megnézzük hogy néztek majd ki :)

 • 2014.02.25 19:56:27Pattaya

  Így van, ZF2. Láttam már hosszúkásra deformált újszülött fejet, akinek az anyukája sírva fakadt. A nővérek vigasztalták, hogy el fog múlni. Persze, a császáros babáknak könnyű szépnek maradni.

 • 2014.02.25 20:02:59Kathline

  Én végre örülök, hogy van egy ilyen cikk is, mert mindig agyvérzést kaptam az olyan elvakult szülőktől, akik tömjénezik a babákat és akkor is rámondják, hogy csodaszép, amikor szegény bűn ronda. Még nincs gyerekem, de elhatároztam, hogy ha szülni fogok én is a lehető legobjektívebben fogok rá tekinteni (úgy gondolom később ezzel is fogok jót tenni neki).
  Amúgy hasonló kategória a menyasszony.:) Nem egy esküvőn voltam, ahol katasztrófa milyen ruhát vett fel (alakjához nem illőt, eleve ízléstelent) és ott is a "jóakaró" barátok szembehazudták, hogy mennyire csodaszép és még ilyen gyönyörű menyasszonyt az életben nem láttak. Ez valami betegség.:D

 • 2014.02.25 20:54:13Lilienfeld

  Emlékezetes: barátok gyereke, egyhetes picike, hátööö, érdekes pofival... amíg a menekülőszövegen agyaltam, apja vigyorogva közölte: "mondtam a nővérnek is, ez a gyerek annyira ronda, h az oroszlán is sírva enné meg", anyja szintén vigyorogva, bőszen bólogat :) A szülői szeretet nem a szépségen múlik; és mit ad isten, a kiscsávó azóta kikupálódott :)

 • 2014.02.25 22:00:20darvinda

  Vicc:
  Házaspárnak gyereke születik.
  Találkoznak az ismerősökkel.
  Na és hogy hívják a kicsit?
  Jézus Máriának.
  Ne már, hogy lehet ilyen nevet adni egy gyereknek?
  Nézd itt van egy fénykép róla.
  Jézus Mária.

 • 2014.02.25 22:12:13maczakb

  PFF Nesebar neked meg mi bajod az anyukákkal? Ja kicsit túlteng bennük a tigris ösztön de ez így van rendjén :)

 • 2014.02.25 22:13:51ziggy stardust

  háromból egy se volt nagyon szép mikor születtek, mind tojásfejű, lilás rémség. a középső (az egyetlen lány) még be is szorult, úh a szeme is bevérzett, nem volt egy dicső látvány, na. a legkisebb meg akkora nagydarab gyerek volt, hogy alig fért belém (5.15), ő meg azért volt torz. úgy általában elmondható, hogy később mind szépek lettek (nem csak én mondom), de az első hónapokban, hát... a legnagyobb kölykön mi is szakadunk, ha előkerülnek a fényképek, irtózatosan kövér kisbaba volt, emlékszem, már akkor is gyanús volt, kérdeztem a dokit, hogy nem túl dagi-e, de mivel csak anyatejet kapott, nem volt a válasz. de mikor visszanéztük, és azóta is akárhányszor - simán zsarolós képek. zsarolom a kölyköt vele, ha nem jófej, megmutatom a csajának.

 • 2014.02.25 22:39:46anothernick

  jaj, azért megnyugodtam ;) én annyira, de annyira szégyelltem magamat azért, hogy nem voltam odáig a gyerekért az első pár hétben - pedig császáros volt, szóval se csúcsfej, se semmi, szép bőre is volt, de mégis, na. aztán most meg - nem csak én mondom, de pasi létére elképesztő modell-feje-alkata van. de még most is kicsit kínos megnézni az 1 évesnél fiatalabb képeit, mert eszembe jut, hogy akkor nagyon nem tetszett. van az ismeretségi körben is egy tiszta rajzfilm-kölök, nagy, kerek fejjel, de hát annyira édes, imádnivaló, hogy csak néha jut eszembe, hogy milyen csúnyácska szegény. de majd csak kikupálódik ő is. a férjemnek is van kamaszkoráról néhány cikis képe, azt' mégis szép ember lett belőle ;)

 • 2014.02.26 00:02:14Lucía Pérez Romero de Rivera Pacheco

  Az unokahúgom császárral született, és ő sem volt szép baba egyáltalán. Sőt... Fél és egy éves kora között kezdett el kikupálódni szerencsére, addig hiába fényképeztem mindenféle pózban, sehogy se sikerült jó képet csinálni, így nem is nagyon mutogattam másnak. Most már lassan másfél éves, szép kislány lett. Amikor első alkalommal megláttam, kicsit el is szégyelltem magam amikor édesanyámnak mondtam az észrevételemet :)

 • 2014.02.26 00:16:31v2peti

  Az első pár hétben még másképp néznek ki a gyerekek, mint a későbbiekben fognak. Ennek biológiai okai is vannak. Ha van itt orvos vagy szülésznő vagy védőnő, akkor részletiben is meg tudja magyarázni ennek az okát. Bár amúgy sethető.

 • 2014.02.26 00:27:04rozsomák

  Tökéletesen egyetértek azzal a megállapítással, hogy minden csecsemő ronda.
  Mert lássuk be, egyszerűen rondák, és kész. Kezdetben még gyárilag rondák, nincsen bennük semmi szép (Aztán a nagy része később is ronda marad, amikor nődögél, akkor is.)

  Egyébként meg egy anyuka véleményét meghallgatni a saját gyerekéről, az a létező legfeleslegesebb dolog, mert annál elfogultabb, szubjektívebb viszony a világon nincs.

  És ez így is van jól.

 • 2014.02.26 08:35:18jojoka

  Amikor a kislányom megszületett akkor ott a szülőszobán a szülésznő meg kb. mindenki aki arra járt közölte, hogy végre egy gyönyörű baba. Szóval szerintük sem minden baba gyönyörűség. Sőt ahogy kivettem nagy részük finoman szólva érdekesen néz ki.

 • 2014.02.26 08:50:11Kísérletinyúl

  nekem is az volt az első reakcióm: szegény,de csúnya :P
  uh egy darabig volt egy szép gyerekünk meg egy aranyos..

 • 2014.02.26 09:40:26Andi1234

  Az én lányaimról mindenki azt kérdezte az első megosztott képek alapján, hogy császárosak-e, mert nem voltak gyűröttek és szép kerek volt a buksijuk. A titok annyi volt, hogy nem a születésük utáni magzatmázas képeket mutogattam, hanem megvártam míg egy-két nap múlva kisimultak és már nem volt dagadt a fejük...

 • 2014.02.26 10:08:02czege

  az én lányom gyönyörű újszülött volt, szabályos, szép kis kerek fejjel és csumpiszájjal. Aztán úgy meghízott, hogy 4 hónaposan egy komoly tekegolyó volt - 63centijéhez 7,5kg :D, egy merő háj. Nekem akkor is szép volt, azzal együtt, hogy láttam, igen stabil a lány. De visszanézve az akkori képeit, bírok megdöbbenni :D

 • 2014.02.26 10:08:52vöröspanda

  ez édes volt, szeretem az őszinteséget, és egyáltalán nem gáz, ha valaki a valóságot látja és ki is meri mondani. Én is csúnya baba voltam, vörös volt mindenem és a 24 órás vajúdás sem tett jót a szépségemnek, anyukámnak is az volt az első szava, hogy hú de ronda, és őt is leszidták érte, de utána megszépültem és akkor meg már hű de szép voltam, ennyi

 • 2014.02.26 10:28:37vakrep

  nekem mind két gyerekem elsőre ronda volt, de megszoktam, később kifejezetten szébbek lettek

  erről van egy jó sztorim is:
  bp busz, ülök a kb 1-1,5 éves fiammal az ölemben, akinek kb 8 cm-es szempillája van, melletem egy anyukqa az ölében egy fidres-fodros hasonló korú kislánnyal, aki nem volt kifejezettt szépség

  felszállt a buszra egy mamuska, beállt a két gyerek közé, mind kettőt jó hosszan lestírölte, majd az enyém felé fordult és 5 megállón keresztűl dícsérte milyen szép, a másikra egy szót sem szólt

  a lányos anyuka feje percenként 10%-ot nőtt és egy árnyalattal vörösebb lett, attől féltem még a végén engem is megüt, nem csak a mamóka botját rugja ki a kezéből

 • 2014.02.26 10:46:57plasztikcsirke

  vakrep

  Ebben most mi a "jó sztori"? Hogy egy néninek a te gyereked tetszett, nem a másik? Istenem, ízlés dolga. Vagy, hogy jó érzés volt látni a másik anyukát, h "feje percenként 10%-ot nőtt és egy árnyalattal vörösebb lett"?

  Komolyan nem értem, mi a csattanó.

  Amúgy az is lehet, h a másik anyuka nem irigy volt a te nyilvánvalóan csodaszép, "8 cm-s"!! szempillájú fiadra, csak lehet, h kínosan érezte magát a szituban.

 • 2014.02.26 11:29:57vakrep

  az, hogy az emberek annyira hülyék (itt a nénikére gondolok), hogy annyi eszük sincs, hogy egy ilyen izlés dolgot ne nyílvánosan egy másik ott lévő megsértésével intézzenek

  sajnálom, hogy neked az jött le, hogy a gyerekem akarom magasztalni, bár akkor nem kezdtem volna így " nekem mind két gyerekem elsőre ronda volt"

  ez a baja az ilyen forumoknak, az utatkozó emberek (mint én is) egymás agyára mennek és belekötnek az élő fába is

  mindegy is, így is túl sok időt töltöttem itt
  csövi

 • 2014.02.26 15:07:29nyuggernyúzó

  A legtöbb felnőtt is ronda, a kölkeik mitől lennének szépek?

 • 2014.02.26 15:30:57RCH

  Én egy darabig "tagadtam", hogy a kislányom csudaszép, nem akartam tipikus elfogult apuka lenni. De aztán láttam a környezetünkben felbukkanó babákat és be kellett látnom: nem csak udvariasságból dicsérik a lányunkat úton-útfélén.
  (Néha még vadidegenek is "leszólítottak" minket, hogy elmondhassák a bókjaikat.)
  Lehet, hogy mégis tipikus elfogult apuka lettem?
  :D

 • 2014.02.26 15:48:28sarocker

  Én ronda vagyok, a fiam meg szép, de amikor kiemelték véresen-magzatmázosan-csúcsfejűen, ő is ronda volt.

 • 2014.02.26 16:37:02R2D2 & C3PO

  Pont úgy voltam a dologgal, mint Kathline, de jöttek a hormonok és megoldották a kérdést. ;-DDD

  Gyönyörűnek láttam, bár meghökkentően hasonlított az apámra... Aztán malacfejű, kopaszodó csecsemőfeje volt és akkor is gyönyörűnek láttam, bár gondoltam, hogy ezzel kb egyedül lehetek - ha objektíven néztem. ;-DDD

  Most már nem látom gyönyörűnek, csak nagyon cukinak.
  Csúnyának szerintem senki sem tartotta.

  Ellenben a sógornőm csúnyának látta a gyereket, de azzal vigasztalta magát, hogy majd kikupálódik. Tévedett...

 • 2014.02.26 17:08:53Emmanuel Goldstein

  mindig sejtettem, h ennyi ronda ember nem folyamatában keletkezik, a többség így születik :)

 • 2014.02.26 17:09:52Emmanuel Goldstein

  nyuggernyúzó
  pl, mert tanulhatnának a szüleik hibáiból, nem?
  szörnyű népek :)

 • 2014.02.26 20:13:12Bromwyn

  Az első lányom borzasztó csúnya volt kisbabának, a második szépséges, mint egy hamvas őszibarack. Most mindkettő egyformán szép (8 és 6 évesek). Viszont mindig rengeteget röhögünk, hogy mennyire csúnyák voltak (a kicsi is rondának látja magát a babakori képeken). A nagy most csinált prezentációt a család történetéről, amiben volt egy olyan slide, hogy "megszülettek a gyerekek". Betette mindkettejük első útlevélképét (bűn rondák rajta), és odaírta, hogy "beautiful babies ha ha ha".

 • 2014.02.26 21:07:23impala

  anyám sokszor mesélte, hogy milyen ronda volt a bátyám, mikor megszületett.
  aztán megszületett a fiam, és anyám: pont olyan, mint a bátyám volt.

  és igaza volt.

  aztán fél éves korára olyan lett, hogy bepisiltek tőle a csajok a gyönyörűségtől :)
  aranyszőke volt(ma már barna, a bátyám ugyanígy volt), és szépen kisimult rajta minden, egyszerűen szép lett.

  most egy jóképű, bika, egyetemista srác, meg van egy gyönyörű nővérkéje is, akinek sikerült eleve szépnek születnie.

 • 2014.02.27 15:12:48Kilimcs

  nekem az első úgy nézett ki mint akit istenesen megvertek.. kézzel jött előre, összevissza nyomódva az arca, vékony hosszú... egyáltalán nem volt babaforma pár hónapig... mondogattam neki pelenkázás közben, jóképű legény leszel, csak még várni kell.. azlett:) ezekután nagy meglepi volt, hogy a második, szép baba volt, egyből. úgy született. amikor láttuk, meg is lepődtünk, hogy hú de szép!
  dokiismerős meg: jéé egy szép baba! de olyan őszinte csodálkozással...

  azthiszem az ujszülöttek nagyrésze egyszerűen nem szép. vagy ezért vagy azért. a szülés meggyötri őket. ebből nem kel levonni semmit. de az is túlzás, hogy a kis furin kinéző kevéssé se mutatós gyerekünket úgy toljuk, mintha ő lenne a dizájnetalon. egészségesnek kell lennie! nem a szépségéért szeretjük a ygerekeink. rég rossz lenne ha az lenne a fő szempont.

 • 2014.02.27 16:35:00pirospottyos

  En baromi randa baba voltam, legszivesebben elegetnem az osszes kiskori kepemet. Nagyon megkonnyebbultem mikor a lanyom kibujt, olyan szep formas kislany volt. Mindenki agyba fobe dicserte. Most is szep kislany, remelem igy is marad.
  Na, a fiam mas teszta, ugy nezett ki szuletesekor mint egy aprocska venember, mint a Benjamin Button. Ket szammal volt ra nagyobb a bore :-) De azota belenott, most zabalnivalo hurkas szoke kekszemu kiscsavo.

 • 2014.03.02 14:53:15rozsomák

  impala 2014.02.26 21:07:23
  "aztán fél éves korára olyan lett, hogy bepisiltek tőle a csajok a gyönyörűségtől :)"

  Aztán azok milyen csajok lehettek,akik egy féléves csecsemőtől bepisiltek..:-))))
  (Mekkora dumának hiszed ezt, pedig nem az. :-))

  A csecsemők eleve rondák.. ez tény.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta