no

Tanítson online és legyen gazdag!

Nem kell ahhoz tanárnak lenni, hogy online kurzusokat indítson és gazdagodjon. Ha van valami, amiben kifejezetten jó, ráadásul idegen nyelvet is tud, akkor ön is indíthat online tanfolyamokat és kereshet egy kis mellékest. Egy 71 éves férfi például havi 8500 dollárt, azaz több mint kétmillió forintot keres havonta és ehhez heti 10 órát dolgozik – ebbe sem szakad bele. 

shutterstock 124222054

Len Smith az angliai Yorkshire-ben él, és mint a Business Insider cikkében elmondta, nem akart igazán soha nyugdíjba menni, mert szabadúszó reklámszövegíróként olyan 120 ezer dollárt keresett évente. Akkor is otthonról dolgozott és úgy gondolta ha már így alakult ír is egy könyvet arról, hogy hogyan legyen valakiből jó reklámszövegíró és hogyan dolgozzon otthonról. Aztán három évvel ezelőtt megkereste az Udemy, egy online tanfolyamokat gyűjtő oldal, hogy a könyvéből készítsen egy online kurzust.

A férfi el is készítette a könyvből a kurzust, fel is töltötte, ám csak akkor döbbent rá milyen jól tette, mikor egy elhúzódó betegség miatt több hónapig nem tudott dolgozni a szakmájában, így bevétele sem lett volna, ha nem jön a pénz az online tanfolyamokból. Ekkor úgy döntött, kicsit jobban fókuszál a tanfolyamokra, és tömegével kezdte gyártani a további online anyagokat reklámszövegírásról, keresőoptimalizásról, de tanított központozást és a prezentációkészítést is – és hirtelen 2-4000 dollár (500 ezer-1 millió forint) között keresett havonta, miközben saját elmondása szerint igazából nem csinál túl sok mindent. Aztán mikor némi időt fordított a marketingre is, és azok között is szétküldte az új tanfolyamok linkjeit, akik a régebbit elvégezték, a jövedelme megugrott és novemberben már 8500 dollár (2,2 millió forint) érkezett a számlájára. 

len

A kurzusok híre nagyjából 30 ezer emberhez jutott el, és volt, aki többet is végzett, így Smith mára szinte csak ezzel foglalkozik. Elmondása szerint mikor tanfolyamot rak össze, az úgy heti 30-40 óra munkával jár, de amint megcsinálta, már csak nagyjából heti 10 órájába kerül, hogy egy kicsit foglalkozzon a marketingelésével. Szövegírói vállalkozásából már csak két ügyfelet tartott meg. Nemrég töltötte fel a kilencedik kurzusát, "Reklámszövegírói titkok – Hogyan adj el szavakkal" címmel, ami két nap alatt 3000 dollár  (nagyjából 800 ezer forint) bevételt hozott neki. Elmondta, hogy mindig is sokat dolgozott, most viszont végre azt is megtapasztalhatják a feleségével, milyen érzés nagylábon élni. 

Smith megosztott egy-két titkot is, miszerint az emberek többsége szereti az olyan kurzusokat, amik segítenek abban, hogyan tudnak minél gyorsabban pénzt keresni. Fontos az is, hogy a tanár a gyakorlatban is tudja, amit oktat és nem csak elméleti példákkal építi fel a tanmenetet. Jó, ha a saját tapasztalatait, elért sikereit is megosztja és elmagyarázza. Az online kurzusokat gyűjtő oldalt nagyon sok web- és applikációfejlesztő használja, így aki ezekről tud sokat a gyakorlatban, az igazán sok pénzt szakíthat tudása megosztásával. Ha ön is belevágna, érdemes csatlakozni Facebookon a Udemy csoportjához, ahol ingyenes oktatófilmben árulnak el pár trükköt arról, hogyan lehet sikeres egy kurzus. 

Mi az az Udemy?

Az Udemy lényege, hogy felhasználói rengeteg tanfolyam közül válogathatnak, amiket bárhol és bármikor nyomon követhetnek, sőt újra és újra végignézhetik őket. Rengeteg témában található rengeteg kurzus, amelyek közül több szempont szerint is válogathat: kereshet a visszajelzések vagy a tanár profilja alapján, és aszerint, melyik a tanrend szerint önnek a legalkalmasabb. Tanárként pedig azért jó, mert elég egyszer feltölteni egy anyagot, utána már csak marketingelni kell. Ha ugyanis a leendő diákok a Udemy ajánlata alapján érkeznek az ön linkjére, akkor ön fele-fele arányban részesül a bevételből, ha azonban saját marketingtevékenységével sikerül tanulókat hoznia a kurzusára, úgy az általuk befizetett összeg 97%-a az öné. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek