SHOPAHOLIC

Teszt: mindegy, hogy cukormentes vagy cukros kólát veszel?

Juhász Edina 2017. április 21., péntek 14:38

Állítólag az új receptúrával már alig van különbség a cukormentes és klasszikus kóla íze között. Vajon a szerkesztőségünkön is kifog ez a teszt?

Zéró és sima - vagy ahogyan többen hívjuk, normális - kólának az íze is más, vagyis csak volt, ha minden igaz. A gyártó ugyanis változtatott a receptúrán, ezzel pedig a sajtóközlemény szerint még közelebb jár a hagyományos kóla eredeti ízéhez a cukormentes verzióé. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sörös pénzeli a civileket

Juhász Edina 2017. április 20., csütörtök 14:16

Ki hallott már olyat, hogy sörözéssel lehet segíteni civil szervezeteknek? Mi! Mutatjuk is, hogy hogyan.

Adott egy csapat fiatal, akik segíteni szeretnének, meg közben jót iszogatni. És adott egy sör, illetve egyből kettő, amik nem akarnak kézműves csúcssör szerepében tetszelegni, viszont mindkettő többet tud bolti társaik többségénél. És akkor nézzük részletesebben, miről is szól a jótékonysági sör, vagyis a Share modell, amivel minden szereplő jól jár.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Dagadt egerek hesszeltek a baranyai élelmiszerboltban

Juhász Edina 2017. április 19., szerda 11:22

Több mint százféle lejárt élelmiszert próbáltak eladni egy baranyai településen.

Vásárosdombó élelmiszerboltjában a tulajdonos kissé félreértelmezte a retróláz kifejezést, és lejárt szavatosságú termékekkel töltötte fel az árukészletét, ami pedig még esetleg fogyasztható volt, annak egy részén az egerekkel kellett megosztoznia a vásárlóknak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tavaszi táskakörkép: mutatjuk a kínálatot!

nemoszi 2017. április 18., kedd 14:27

Rengeteg üzletben jártunk, felkutattunk a párezres daraboktól a több tízezresig mindent. Sok sok kép!

Tavasszal nemcsak átmeneti kabátot, hanem táskát is szívesen vásárol az ember: oké, táskából elég lenne összesen egy is, de remek kiegészítő, egy jól eltalált darab sok ruhát képes feldobni. Ráadásul némelyik táska ára egy-egy nyakláncéval vetekszik, ha nem vagyunk nagyon megszorulva, nincs igazán okunk arra, hogy 1-2 táskával húzzuk le az életünket. Hogy 2017 tavaszán éppen mit kínálnak az üzeletek, azt a hajtás után megnézheti!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kipróbáltuk a 123 ezer forintos, forradalmi hajszárítót

Divany.hu 2017. április 15., szombat 13:39

Az 1960-as évek óta nem történt semmi változás a hajszárítók kialakításában. Most viszont a Dyson előrukkolt egy új technológiával. Mi pedig kipróbáltuk.

A hajszárító az a termék, ami gyakorlatilag minden háztartásban van, a boltok is dugig vannak vele különböző árkategóriákban, de senki sem agyal általában túl sokat azon, hogy melyiket is válassza. Talán pont amiatt, mert az elmúlt évtizedekben senki sem állt elő semmi hatalmas újítással, a haj meg tulajdonképpen meg a levegőn is megszárad. Aztán a berlini IFA kiállításon megláttuk a Dyson szuperkészülékét, ami olyan mintha valami szuperfuturisztikus vasutas tárcsával szeretne új frizurát készíteni. Később pedig kiderült, hogy itthon is lehet majd kapni, csakhát 122 ezer forintba kerül- mnnyiből van, aki az egész fürdőszobát felújítja, nemhogy egy hajszárítót vesz belőle. De akkor mit is tud ez a készülék? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

19-ből 17 teljes kiőrlésű lisztben van mikotoxin

Juhász Edina 2017. április 13., csütörtök 15:35

A Tudatos Vásárlók Egyesülete független laborban ellenőriztette, hogy a kiválasztott termékekben a leggyakrabban előforduló mikotoxinok jelen vannak-e, és ha igen, milyen koncentrációban.

A teljes kiőrlésű lisztek népszerűsége az egészséges táplálkozás terjedésével egyre nő a fogyasztók körében, ezért a Tudatos Vásárlók Egyesülete a nagyobb áruházláncokban vagy kisebb (bio)boltokban kapható teljes kiőrlésű búza-, tönkölybúza- és rozsliszt mikotoxin-tartalmát vizsgálta meg. A gabonafélék esetén hazánkban a trichotecének közé tartozó DON toxin, a T-2 és a HT-2 mikotoxinok jelenléte okozhat leginkább problémát; így a TVE ezek koncentrációját vizsgáltatta akkreditált laboratóriumban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan válassz normális sonkát?

Juhász Edina 2017. április 12., szerda 12:31

A húsvét elképzelhetetlen sonka nélkül, ugyanakkor pont ez szokta a legnagyobb csalódást is okozni. Ezért jó ha tudod, hogy mit takarnak a jelölések és mi minden másra kell odafigyleni.

Az a népi bölcsesség, miszerint az olcsó húsnak híg a leve, a sonkára hatványozottan igaz, a szakirodalom szerint ugyanis a lékiválás az egyik fő ismertetőjele annak, ha egy sonka silány minőségű.

Milyen sonkákat találsz a boltokban? Melyiket válaszd? Mit jelent a füstölés? Ezekre kerestünk választ. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legek keddje: ez lett a legjobb munkahely, szálloda és szilvapálinka

Juhász Edina 2017. április 11., kedd 12:32

Nagyjából fél órán belül három olyan sajtóközlemény is landolt szerkesztőségünkben, amikben a legekre mennek rá. Össze is gyűjtötük ezeket.

Ha kicsit kreatívabbak vagyunk, akkor egy egész kerek történet is kibontakozhat belőle, ami a mindennapi életet ábrázolja, hiszen a legjobb munkahelyen eltöltött nap után ezért jól esik egy pohárka a legjobb szilvapálinkából, majd jöhet egy hosszabb pihenés a legjobb belföldi szállodában, hiszen a legjobb munkahelyen csak adnak SZÉP kártyát, amiből telik erre is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nézd meg, hogy melyik kuponokkal jársz a legjobban!

Juhász Edina 2017. április 6., csütörtök 14:40

Csütörtöktől indul a kuponos hétvége, összegyűjtöttük milyen akciók érik meg a legjobban, és hova nem kell újságot sem venned.

Ezen a hétvégén rengeteget kuponozhatsz, ha van Glamour magazinod. A teljesség igénye nélkül összeszedtük, hogy melyik üzletekben és szolgáltatónál vannak a legnagyobb akciók, de ezen felül is találsz még átlagosan 20 százalék kedvezményre jogosító kuponokat például a Media Marktba, a Praktikerbe, a Players Roomba, az Auchanba, a H&M-be, vagy éppen a Vansbe, a Hervisbe és a Sparba.

De ha nem akarsz újságot venni, akkor sincs gond, mert az Edigital vagy a Mammut bevásárlóközpont is készült kuponokkal. Ugyanakkor fontos, hogy mindig körültekintően vásárolj, mert előfordulnak olyan felárazások, ahol még nem is feltétlenül takarják, hogy az adott termék csak az akciós napok idejére lett drágább. Ha ilyenbe vagy ehhez hasonlóba futsz, nyugodtan írd meg nekünk és küldj róla képet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Egy jó állapotú használt autó árát költjük el menzeszre

Dívány 2017. április 5., szerda 18:02

És az egy dolog, hogy nagyon sokba kerül, de a menstruáció a nők többségének életét másként is megnehezíti, és a felmérések szerint sokan szeretnék, ha ritkábban jönne meg.

Pár éve kiszámoltuk a Huffington Post cikke nyomán, hogy egy magyar nő legkevesebb 1,5 millió forintot költ csak a menstruációra élete során. Egy sajtóközlemény formájában nemrég kaptunk egy másik összeget is, ami ugyan jóval kevesebb, de azért így is kijön belőle egy jó állapotú 8-10 éves használt autó ára. Részletek a hajtás után! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kiszámoltad már, hogy évente mennyit dolgozol ingyen?

Juhász Edina 2017. április 4., kedd 16:31

A láthatatlan munka, vagyis a háztartási és ház körüli teendők elvégzése nélkül összeomlana a társadalom, mégsem fizet érte senki.

Április első keddje a Láthatatlan Munka világnapja, amelyet 70 százalékban még mindig a nők végeznek, ám a Mercedes-Benz She's Mercedes kezdeményezésének kutatása szerint egyre több férfi veszi ki a részét a ház körüli és a háztartási munkákból. 

Mi az a láthatatlan munka?

Láthatatlan munkának hívunk minden olyan fizetetlen munka jellegű tevékenységet, amelyet a háztartáson belül vagy önkéntes munkaként a közösség, vagy egyének (például rokon, barát, szomszéd) javára végeznek a társadalom tagjai.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Természetes ajakápolót használj, ha jót akarsz magadnak!

moana 2017. április 3., hétfő 12:12

Télen könnyen kicserepesedik az ajkak finom bőre, de tavasszal és nyáron is oda kell figyelni arra, hogy megfelelően ápoljuk. Csak éppen nem mindegy, mivel.

A német Stiftung Warentest magazin bevásárolt a szőlőzsírokból és ajakírokból, hogy kiderítse, melyek tartalmaznak az egészségre esetleg ártalmas összetevőket, illetve, hogy a fényvédős termékek valóban olyan hatásosak-e, mint állítják. Eredmények a hajtás után! 

A módszer

A lap munkatársai összesen 35 terméket vásároltak még 2016 októberében, ebből 9-ről állította azt a gyártó, hogy fényvédő faktorral rendelkeznek. A szájbalzsamok összetételét laboratóriumban vizsgálták, elsősorban a problémásnak tartott szénhidrogének koncentrációjára kihegyezve. Természetesen annak is utánajártak, hogy az UV-védelem is megfelel-e az ígéreteknek. Ehhez a tesztalanyok bőrére kentek a termékekből, majd adott dózisú UV-B sugárzásnak tették ki őket, az UV-A elleni védelmet pedig áttetsző műanyaglapocskákkal tesztelték.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elhasaltak a nagy nevek a gyümölcsjoghurt teszten

Juhász Edina 2017. március 31., péntek 14:13

A gyümölcsjoghurtok tesztjén már az is jó eredménynek számított, ha több volt a készítményben a gyümölcs, mint a cukor.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 41 gyümölcsjoghurtot tesztelt az összetevők listája alapján, külön figyelmet fordítva a gyerekeknek szánt termékekre. A joghurtok cukortartalmát, gyümölcstartalmát, származási helyét vizsgálták, valamint azt, hogy tartalmaznak-e színezéket, aromát vagy potenciálisan allergizáló hatású karragént, guargumit vagy kármint. Az ismert márkák mind elhasaltak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Telefont és bútort vehetsz akciósan a héten

Juhász Edina 2017. március 30., csütörtök 11:11

Jövő héten kuponos hétvége lesz, ezért ha el akarod kerülni a tömeget, érdemes erre a hétre időzíteni a vásárlásokat. Akciók lesznek így is dögivel, főleg ha műszaki cikkekről van szó. Annyit azonban elárulunk, hogy a drogériás látogatásokkal mégiscsak érdemes megvárni a kuponozást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Akciók tavaszi takarításhoz, kertészkedéshez és húsvéthoz

Juhász Edina 2017. március 23., csütörtök 14:11

Ezen a héten is összegyűjtöttük azokat az akciókat és kedvezményeket, amelyeket érdemes kihasználni: kertészkedés, szabadidő és a közeledő húsvét a téma.

A héten már végérvényesen itt a tavasz, ezt pedig az üzletek is tudják, ugyanis tele vannak olyan akciókkal, amelyek a kertészkedéshez, szabadidős programokhoz vagy a tavaszi nagytakarításhoz kapcsolódnak. Na meg persze húsvéti akciókból sincs hiány.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A gyereksamponok sem mentesek a tartósítószerektől

Juhász Edina 2017. március 22., szerda 15:19

A termékek jelentős része tartalmazott felesleges kockázatot jelentő illatanyagot és kritikusnak mondható tartósítószert. Viszont pozitívum, hogy a hormonális hatású parabén tartósítók már egyik termékben sincsenek.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 30 gyermeksampont vizsgált a címkéjük alapján. Arra voltak kíváncsiak, hogy vannak-e egészségügyi kockázatot rejtő összetevők a termékekben. Kiderült, hogy az ár egyáltalán nem irányadó, hiszen a lista végén is szerepeltek drágább termékek. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Óvakodj az átverős utazási irodáktól!

Juhász Edina 2017. március 18., szombat 10:18

Ahogy kicsit melegebbre fordul az idő, sokak gondolata már a nyár körül forog. Ilyenkor már az utazási irodáknál is megjelennek az "early bird" vagyis a korai, kezdvezményes ajánlatok. De mire kell figyelned ahhoz, hogy az utazás tényleg kikapcsolódás legyen és pontosan azt kapd, amire számítasz elinduláskor? 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pofonegyszerű spórolási módszer, amivel könnyen összejönnek a százezrek

Juhász Edina 2017. március 17., péntek 15:16

A világ legegyszerűbb spórolási trükkje tarol éppen az angoloknál, akik abból a szempontból hasonló cipőben járnak mint mi: náluk is épp mostanság cseréltek le egy bankjegyet. Az újfajta spórolási láz az új ötfontos bevezetésére épült, szóval nálunk is érdemes lehet megpróbálni az új két- vagy ötezres címletekkel.

GettyImages-537592286
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

Bútorakciókra és kuponozásra készüljön a hétvégén

Juhász Edina 2017. március 16., csütörtök 17:10

Ha a múlt héten lemaradt, akkor most pótolhatja a kuponozást, ráadásul elég olcsón vehet kerti bútorokat szezon előtt, de csúcskategóriás telefonon is spórolhat 60 ezer forintot, mosógépet pedig 50 ezerrel olcsóbban vehet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vállalkozásindítási egyszeregy

ST 2017. március 14., kedd 11:47

Sokan hiszik még mindig, hogy a vállalkozói lét egyet jelent a nyugodtabb, boldogabb, sikeresebb, gazdagabb élettel. Hiszen egy vállalkozónak nincs hülye főnöke, nem kell feszített tempóban dolgoznia, saját maga oszthatja be az idejét, és egyébként is: sokkal sikeresebb, mint aki csak szegény, bérrabszolgaként tengődő alkalmazott. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rájön, mi a hiba ezen a képen?

Dívány 2017. március 13., hétfő 13:16

A Facebookon találtuk a fotót, mely szerint a gender-érzékenység az OBI barkácsáruháznak sem megy igazán. Pedig próbálkoztak, csak hát mégsem sült el jól az egész. Arra rájött az áruház is, hogy nem szerencsés mindent férfiakkal hirdetni, hiszen miért ne barkácsolhatna kedvére egy nő is. Éppen ezért az oldalukon a laminált padló és parketta lerakásának könnyű voltát egy nő bizonygatja. De nézze csak a különbséget!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Elérkezett az év első kuponos hétvégéje

Juhász Edina 2017. március 9., csütörtök 13:48

Elérkezett az első kuponozós tavaszi hétvége, és nemcsak újságos kupont vehet, de két pláza is tart akciós napokat. A Premier Outlet Centerbe is mehet még nagyobb kedvezményekért, és az Edigital meg a Media Markt is készült akciókkal a hétvégére. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most akkor csirke van a Subway szendvicsben vagy nem?

Juhász Edina 2017. március 8., szerda 15:40

Az IFL Science a CBC Marketspace nevű oldal segítségével egy egyszerű tesztnek vetette alá a kanadai gyorsétteremláncokat: megnézték, hogy a csirkés szendvicseikben a csirkének nevezett húsdarab DNS-e hány százalékban azonos a csirke DNS-ével. Elég egyszerűnek és logikusnak tűnik, mégis balhé lett belőle. 

GettyImages-493636850
Fotó: Joe Raedle / Getty Images Hungary
Távolról sincs vége, olvasson még »

A nőket jobban érdekli a kütyük világa, mint a férfiakat

Juhász Edina 2017. március 8., szerda 06:44

A közhiedelemmel ellentétben a nők nagyon is nyitottak az újdonságokra, ha kütyükről van szó, és ők azok, akik a leginkább odafigyelnek az ár-érték arányra is, vagyis nem a csúcskategória náluk a hívószó, hanem az, hogy a pénzükért a lehető legjobbat kapják. Le lehet számolni azzal az előítélettel is, miszerint a nők csak a szín alapján választanak kütyüt, és bizony nagyon is átlátnak az olyan elterelő hadműveleteken, mint a virágocskás-strasszos díszítés – derült ki a Samsung legújabb nemzetközi kutatásából. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őrjöngnek a vásárlók, annyira gagyi a Nintendo Switch

Juhász Edina 2017. március 7., kedd 14:34

A Nintendo Switch lehetett volna a játékkonzolos világ következő nagy dobása, de úgy tűnik, nem lesz az. A vásárlók ugyanis nagyon ciki minőségi problémák miatt dühöngenek, miközben a Nintendo szerint nincs azzal semmi gond, ha a kijelzőn van néhány fekete pötty, vagy egyszerűen elszíneződnek területek. Ahogy az is rendben van, hogy gyakorlatilag egy atombunker az egyetlen alkalmas hely, ahol játszani lehet vele. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

ÉDES POFA A cukormentes sütik jolly jokere

Nem csak cukor nincs benne, de tej és tojás sem. Édesség, bűntudat nélkül.

OTTHONTÉRKÉP Nincs éjjeliszekrényed? Nézz körül, és lesz!

Nem kell erre feltétlenül sokat költeni, egy mutatós polc, szék, utazóláda, régi komód mind-mind alkalmas lehet arra, hogy végre legyen egy praktikus és stílusos pakolóhely az ágy mellett.

HATÁRÁTKELŐ Néhány napon belül indul az új-zélandi vízumosztás

Minden évben száz magyar kaphat egy éves utazó-dolgozó vízumot, április 27 a dátum, és legyetek gyorsak, mert nagyjából 10 perc alatt elfogy. Tudnivalók
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés