LÁJFHEKK

Jó ötlet hidrogén-peroxidot tenni a sebekre?

Aladár 2017. augusztus 28., hétfő 14:41

Hidd el, nem véletlenül csíp.

Egy-egy hektikusabb homokozós kör után gyakran előkerül a szülők táskáinak legmélyebb bugyraiból minden gyerek rémálma, a hidrogén-peroxid. A hidrogén-peroxid két hidrogén és két oxigén atomból álló, és mivel erős oxidálószer, a hidrogén-peroxid valóban hatékony fegyver a különböző baktériumok, vírusok, gombák, és egyéb kórokozók ellen. A szer használata azonban fertőtlenítő és szagtalanító hatása ellenére sem feltétlenül jó ötlet, ha sebtisztításról van szó – állítja a Today I Found Out.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18 gyümölcsöző tipp, ami egyszerűbbé teheti az életedet

Kavics 2017. augusztus 28., hétfő 08:03

Mutatunk néhány leleményes módszert, hogy megreformálhasd gyümölcsfogyasztási szokásaidat.

Rühelled a gyümölcsök pucolásával, előkészítésével járó vesződségeket? Hiába válogatsz órákig a pultnál, egyfolytában éretlen, vagy éppen ellenkezőleg, túl érett darabokat fogsz ki? Végtelenül unod, hogy elégtelen tárolási ismereteid miatt pár nap alatt annyira megbarnulnak, hogy a gyomrod helyett a szemétben végzik? Ne bosszankodj, mindenre van megoldás, és általában sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. A leggyümölcsözőbb házi praktikákat a BuzzFeed összeállítása alapján vesszük sora.

Mennyi gyümölcsöt egyek?

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége 2016-ban nyilvánosságra hozott ajánlása szerint naponta minimum négy adag zöldséget vagy gyümölcsöt kell fogyasztani. Egy másik kutatás ellenben arra jutott, hogy legalább tíz lenne az igazi. A témával korábban részletesebben is foglalkoztunk. Ha érdekelnek a részleteket, ide klikkelj.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így rövidítheted le a takarítási időt

Consuela 2017. augusztus 27., vasárnap 14:36

Elodázható a heti rendszerességű takarítás úgy is, hogy rend marad a házban. Elég, ha erre a néhány apró dologra odafigyelsz, és hosszantartó tisztaság ragyogja majd be az otthonod.

Rengeteg időt megspórolhat a news.com.au szerint az, aki odafigyel néhány olyan látszólag apró-cseprő dologra, ami ugyanakkor meglepően sokat segíthet abban, hogy tisztább maradjon, vagy legalábbis tisztábbnak tűnjön a lakás, és ne kelljen minden egyes hétvégét takarítással befejezni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg megeszi a ruhamoly a ruháidat?

Ico 2017. augusztus 27., vasárnap 11:30

A felnőtt ruhamolyok már nem jelentenek közvetlen veszélyt a kedvenc kasmír kardigánodra, a lárvák viszont egy tankon is átrágják magukat, hogy élelemhez jussanak.

A kifejlett ruhamoly, azaz a Tineola bisselliella nem rendelkezik szájjal, ezért közvetlenül csak úgy tehet kárt a ruhákban, ha egy összecsavart újság közbenjárása révén erőszakos halált hal a kérdéses szövetek felületén. A ruhamoly ugyanis nem fecsérli az idejét étkezésre, és egészen a haláláig kizárólag a szaporodással foglalkozik. A szaporodást és peterakást viszont nem árt, ha foggal-körömmel megpróbáljuk megakadályozni. A Today I Found Out videójából kiderül mit tudnak a szájszervvel nagyon is rendelkező ruhamoly lárvák. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Íme, ez a szép haj menetrendje

Consuela 2017. augusztus 26., szombat 12:29

Milyen gyakran moss hajat, mennyi sampont használj, mikor vágass: a sztárfodrász válaszol.

Természetesen sok múlik azon is, ki milyen gyakran edz és hol él, de van azért néhány dolog, ami szinte mindenki esetében megegyezik. Ezeket az alapvetéseket gyűjtötte most csokorba a Marie Claire, méghozzá egy haj stylist sztárfodrász fodrász, Halli Bivona segítségével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

BBQ-szószok tesztje: csíptük a csípőset

Kavics 2017. augusztus 26., szombat 10:07

A tökéletes szósz hajszolása közben füstös, savanyú és műanyagra emlékeztető aromák sanyargatták ízlelőbimbóinkat, valamint felfedeztük, hogy a lábszag íz formájában is létezik.

A nyárnak még koránt sincs vége, ezért ha grillezni szeretnél, ragadd meg az alkalmat és cselekedj, amíg lehetőséged van rá. Mi is pontosan ugyanezt tettük! Szerkesztőségünk tagjai a hőséggel dacolva merészkedtek ki a szabadba, hogy megszülethessen a Dívány nagy grilltesztje, melynek keretében négy termékcsoportot – tortilla lapokat, fokhagymás pácokat, ketchupokat és BBQ-szószokat – vetettünk alá alapos vizsgálatnak. A címből valószínűleg már leszűrted, hogy most az utóbbiakról lesz szó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért csúszkálnak rajtad az ingjeid

Ico 2017. augusztus 25., péntek 10:32

A felcsúszó ruhák pokla ellen sok esetben csak a "tökéletes" ruhadarab átszabása jelent megoldást.

Számos oka lehet a dolognak, viszonylag nehéz tehát végleg leszámolni a boltban még tökéletesen feszülő, ideális szabású ingek idegesítő felgyűrődésének jelenségével. A HowStuffWorks azért megkísérelte a lehetetlent és összegyűjtött néhány dolgot, amire érdemes odafigyelnie annak, aki szeretné elkerülni, hogy már másnap hülyén nézzen ki a „tökéletes” ingben. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tudjuk, mit bántál meg idén nyáron

Kavics 2017. augusztus 24., csütörtök 17:50

Egy felmérés eredménye alapján főleg a fesztiválozásra és kütyükre elszórt pénzt, a nyaralásra, lakásfelújításra fordított összegeket viszont a legkevésbé sem.

Amikor a seggére versz spórold pénzednek, ott és akkor nem feltétlenül tudatosulhat benned, hogy talán hasznosabb célokra is fordíthattad volna, megesik, hogy az „úristen, mit tettem” érzés csak később hasít beléd. Kíváncsi vagy, hogy általában mi váltja ki a hideg zuhanyt, és közben mi játszódik le a fejedben? A Cofidis Hitel Monitor országos reprezentatív kutatásából nemcsak az derül ki, hogyan éljük meg a költekezést lelkileg, vagyis mit tekintünk jól elköltött pénznek, hanem az is, hogy az év különféle időszakaiban milyen kiadásoknál jellemző, hogy túlköltekezünk, és ezekből mit bánunk meg utólag.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így válassz magadnak szivacshengert!

moana 2017. augusztus 24., csütörtök 12:05

Mint oly sok mindnennél, ezt is a célnak megfelelően kell kiválasztani, ebben segítünk.

Jó pár évvel ezelőtt írtuk, hogy a szivacshenger az otthoni edzőterem egyik fontos kelléke, és azóta egyre és egyre népszerűbb lett az eszköz, amit bemelegítéshez és edzés utáni nyújtáshoz is ajánlanak, mert az önmasszírozást a szervezet meghálálja.  De pontosan hányszor és mit érdemes használni, hiszen több fajta is van.  Egy New York-i fizikoterapeuta, Raechel Bugner a Women's Health magazinnak sorolta fel a fontosabb szempontokat. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

11 konyhai trükk tésztafőzéshez

Kavics 2017. augusztus 24., csütörtök 12:03

Unod, hogy egyfolytában a tűzhely mellett kell ácsorognod, amíg elkészül a tészta? Mutatunk pár új módszert, hogy ne őszülj bele a főzésbe.

A tésztafőzés nem nagy ördöngösség – gondolhatod. Csak bedobod a tésztát a lobogó, sós vízbe, megkevergeted, kivárod, amíg készre fő, aztán leszűröd. Létezik ugyanakkor néhány trükk, amelyet megfontolva mesterszakácsi kvalitások nélkül is hatékonyabb lehetsz a konyhában, úgy, hogy közben másra fordíthatod értékes idődet. Ezekből a BuzzFeed kreált egy összeállítást, amit olvasva a konyhaművészetben jártasak közül talán a szívükhöz kapnak érthető módon, de azért számukra is van néhány tippünk. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp arra az esetre, ha egyedül utaznál

Kavics 2017. augusztus 23., szerda 19:13

Elképzelhetetlennek tartod, hogy társaság nélkül vágj neki az ismeretlennek? Pedig annak is megvan a maga szépsége! Főleg, ha betartod ezeket az ajánlásokat.

Az emberek többsége erős fenntartásokkal fogadja, hogy akadnak megátalkodott utazók, akik előre megfontolt szándékból választják az egyedüllétet, és így is pompásan mulatnak egy idegen országban. A leggyakoribb aggály, ami ennek kapcsán felmerülhet, az a magány kérdése. Amikor rácsodálkozol egy látványosságra, vagy a helyi gasztronómiai vívmányokkal juttatod új dimenziókba ízlelőbimbóidat, elég jól tud jönni, ha oldalba bökhetsz valakit és megoszthatod vele, ami a fejedben jár. 

A szóló utazásnak ugyanakkor szintén vannak bizonyos előnyei. Bármikor leléphetsz a múzeumból, ami nem olyan érdekes, mint amennyire elsőre tűnt, órákig ücsöröghetsz egy hangulatos téren a világ folyásán elmélkedve, és senki nem fog ferde szemmel nézni rád, miközben kibontod a negyedik sörödet. Arról nem is beszélve, hogy kitűnő alkalmat teremt arra, hogy jobban megismerd önmagad. Hogyha te is kacérkodsz a gondolattal, hogy önállóan vedd a nyakadba a világot, a Travel Channel szerzőjének tippjeit követve hatékonyan kerülheted el az ebből adódó buktatókat. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: miniruhák 6000 Ft alatt

moana 2017. augusztus 23., szerda 08:02

A következő évszakra készülve e heti összeállításunkba olyan miniruhákat válogattunk be, amiket a késő nyári és kora őszi időben is lehet hordani.

Ugyan lesz még harminc fok az elkövetkezendő napokban, de ideje felkészülni azokra a napokra, amikor jobb ha blézert, dzsekit vagy kabátot is viszünk magunkkal. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vizezd fel nyugodtan a whiskydet!

Ico 2017. augusztus 22., kedd 15:19

Egy kevés víz hozzáadásával a felszín felé terelhetik az ital rajongói a skót whiskyk jellegzetes ízét adó gvajakol-nyájakat.

A svéd vegyészek szerint megszületett a döntés a tekintetben, hogy jobb fogyasztani a whiskyt: tisztán vagy vízzel keverve. (A ’sehogy’ opció ez esetben nem játszott.) A kutatók azt mondják, egyértelmű, hogy a vizezett whisky a „whiskysebb” ital, nem véletlen tehát, hogy az igazi rajongók többnyire hígítanak valamennyit az italukon, mielőtt felhörpintenék azt – írja a Gizmodo.

shutterstock 540507265
Távolról sincs vége, olvasson még »

6 szépségápolási termék, amit inkább ne használj naponta

moana 2017. augusztus 22., kedd 07:41

Az önbarnító talán még érthető, de mi a baj az ajakbalzsammal és a primerrel? Most kiderül!

A Women's Health megkérdezett pár szakértőt arról, hogy melyek azok a készítmények, termékek, amiket sűrűn veszünk elő, pedig jó lenne, ha néha tartanánk egy kis szünetet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pár dolog, amit érdemes tudnod a biztonságos jelszavakról

K.P. János 2017. augusztus 21., hétfő 19:01

Ha csak egyetlen dologra figyelsz oda ezek közül, máris a világ internetfelhasználóinak többségét lepipálod.

Feltételezzük, hogy a kedves olvasó ezt a cikket az interneten olvassa. Márpedig az internetet nem csak ilyen jó szándékú emberek használják, mint például a kedves olvasó, vagy akár a cikk szerzője, hanem kiberbűnözők is. Adataink sehol sincsenek biztonságban, még a közösségi kerékpárbérlő rendszerben sem. De ez nem azt jelenti, hogy semmit nem tehetünk az online biztonságunkért. Tippek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mi a különbség a müzli és a gabonapehely között?

moana 2017. augusztus 21., hétfő 07:49

Nem, a kettő nem egy és ugyanaz, el is mondjuk, hogy miért.

Sokan fogyasztjuk reggelire, mégsem mindig egyértelmű, hogy mi a különbség a gabonapehely és a müzli között. Nemcsak ízesítésükben, de eredetükben és előállításukban is sokban különbözik a két reggeli, nézzük, miért lehet téves, ha a gabonapehelyre azt mondjuk, hogy müzli.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezért fáj, ha ráharapsz az alufóliára

Ico 2017. augusztus 20., vasárnap 16:13

Miért csinálsz ilyet? Mindegy, ráharaptál, és most megtudhatod, miért nem volt ez annyira kellemes érzés.

Először is fontos leszögezni, hogy nem egy egyetemesen ismert jelenség a túl sietősen elfogyasztott szendvicsekkel/sütikkel a fogak közé került alufóliadarabok okozta fájdalomérzet. A jelenség csak a fémet tartalmazó tömésekkel és koronákkal rendelkezőket érinti, a rapperek és a magukat fémsodronyokon is átrágó James Bond gonoszok tehát nem árt, ha különösen gondosan csomagolják ki a szendvicseiket.

shutterstock 51487639
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így készíts használható fotókat a tűzijátékról a mobiloddal

K.P. János 2017. augusztus 20., vasárnap 15:03

itt van 5+1 tipp, hogy mobillal is egész jó fotókat készíts a tűzijátékról.

Éljen augusztus huszadika, az államalapítás, Szent István és az új kenyér ünnepe! Na, meg a tűzijátéké. Ha azok közé tartozol, akik ilyenkor nem a rettegő kutyájukkal otthon összebújva káromolják a 7. századi kínaiak összes istenét, hogy feltalálták ezt a hülyeséget, hanem kedvező pozíciót elfoglalva az eget bámulod este 9-től akármeddig, akkor olvass tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így fagyaszd le a paradicsomjaidat!

Ico 2017. augusztus 19., szombat 11:53

Ha időben lefagyasztja valaki a paradicsomjait, akár fél évig, az ízetlen és fakó téli paradicsomok rémuralma alatt is rendelkezésére állnak majd a valóban paradicsom ízű paradicsomok.

Bár a hűtőben tárolt paradicsomok nem érnek és ízesednek tovább, és meglehetősen vízízűek maradnak, a fagyasztóra azért bátran oszthatunk szerepet, ha túl sokat szereztünk be a piacról, és kezdenek kicsit szétfolyni a paradicsomaink. 

shutterstock 576142081
Távolról sincs vége, olvasson még »

Légyszi, ne dobd a szelektívbe a pizzás dobozt!

Primilla 2017. augusztus 19., szombat 10:55

Most tényleg el kell mosogatni a tejfölös poharat, és le kell áztatni a műanyag palackról a papírcímkét? És miért nem szelektálható a pizzás doboz? Egyáltalán tényleg jót teszünk a szelektív hulladékgyűjtéssel a Földnek, vagy végül úgyis a szemétégetőbe küldik az egészet?

Lassan nem telik el úgy nap, hogy ne érkezne hír újabb környezeti katasztrófával fenyegető jelről, például az Antarktiszról leváló gigantikus jéghegyről, vagy a Csendes-óceánban úszó, kontinensnyi szemétszigetről. Szerencsére egyre több embernek van igénye, hogy csökkentse legalább a saját létezésének az ökológiai lábnyomát. A legkézenfekvőbb módszerként legtöbbünknek a szelektív hulladékgyűjtés jut elsőként az eszébe, na de kinek van kedve még az eldobható tejfölös poharat is elmosogatni?

A mi városunkban egészen jól szervezett a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, és mindenféle tájékoztató kiadványokkal próbálták meghozni a lakosság kedvét ahhoz, hogy így gyűjtse a hulladékát. A mindennapi gyakorlatban azonban felmerült jó néhány kérdés, ezeket tettük fel Hankó Gergely fenntarthatósági szakértőnek.

shutterstock 38172337

Nem kell túlgondolni

Ahhoz, hogy egy háztartásban szelektíven kezdjék gyűjteni a hulladékot, semmilyen különleges eszközre, beruházásra nincs szükség. Elég egy sima kartondoboz, vagy egy szimpatikus faláda a konyha sarkába, amit kinevezünk erre a célra, és onnantól kezdve ebbe lehet ömlesztve beletenni minden papírt, üveget, fémet és műanyagot. Ha szelektív szigetre kell vinni az így összegyűlt anyagokat (mert nem jönnek érte házhoz), akkor elég szétválogatni a helyszínen és bedobni a megfelelő konténerbe. Vagyis semmi szükség rá, hogy sok ezer forintért vásároljunk egy újabb, műanyagból gyártott, sok fakkos gyűjtőedényt – javasolta Hankó Gergely.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Körkép: itt a leárazás vége!

moana , nemoszi 2017. augusztus 18., péntek 14:07

Megnéztük, hogy mi maradt az üzletekben a nyári akciós időszak végére, és külön galériába gyűjtöttük, hogy mit éri megvenni, és mit nem.

Nem tudjuk, hogy csak mi érezzük úgy, de mintha egyre hosszabbra nyúlnának a szezonális akciók, az idén nyáron június közepén már féláron vásárolhattunk, júliusban pedig utolérték egymást a régi és új kollekciók. Egy hete pedig már úgy tértünk be az üzletekbe, hogy biztos csak pár akciós ruhadarabb árválkodik majd a vállfákon, vagy még annyi sem. Hát, nagyot tévedtünk, bár most már tényleg viszonylag le van válogatva a készlet. Fogtuk hát magunkat, és megnéztük, hogy milyen őrült, kevésbé hordható darabok maradtak, és mi az, amit biztosan jól ki tudunk majd használni. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg lehűti az embert egy forró tea a kánikulában?

Ico 2017. augusztus 18., péntek 11:41

Egy ventilátor előtt ülve mindenképp, sokkal többet izzadunk ugyanis ilyenkor. Az már más kérdés, hogy mindez milyen érzés.

Olie Jay, egy termodinamikával foglalkozó kutató kísérletei alapján úgy tűnik, valamivel hatékonyabb a módszer, mint egy-egy jégkása felhörpintése, ehhez azonban méretes ventilátorokra is szükség van, nem mindegy ugyanis, valóban elpárolog-e az izzadtságunk, vagy csak letöröljük azt. Annak ellenére tehát, hogy valóban megszabadul a test némi plusz energiától, ha a forró italok hatására beindul az izzadás, nem igazán éri meg ezzel a módszerrel kísérletezni – írja a Popular Science. 

shutterstock 475095796
Távolról sincs vége, olvasson még »

Így szúrhatod ki, ha valami nem stimmel a boroddal

Kavics 2017. augusztus 17., csütörtök 18:16

Kacérkodsz a gondolattal, hogy felbontsd a bort, ami ballagásod óta a szekrény tetején kallódik? Arra már jó eséllyel keresztet vethetsz! Elmondjuk, legközelebb mit csinálj másként, és beavatunk, mire figyelj, hogy soha ne kelljen megtapasztalnod az egérpisi ízét.

A bor természetes fejlődése során bizony előfordulhatnak olyan elváltozások, amelyek nem tartoznak szükségszerűen a folyamathoz, ráadásul érzékszerveid számára sem nyújtanak túlzottan kellemes élményt. A rendellenességeket két nagy csoportra, borhibákra és borbetegségekre oszthatjuk. Ezekről a Szupermenta, a NÉBIH hivatalos terméktesztoldalán találtunk egy összefoglalót. A hajtás mutatjuk a lényeget, majd a borok tárolásához is adunk néhány hasznos tippet. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Itt a nagy balatoni hekkes rangsor

Kavics 2017. augusztus 17., csütörtök 17:27

A NÉBIH termékteszt oldalának munkatársai 13 halsütödét jártak végig, hogy felkutassák a legfinomabb frissensült hekket. Mutatjuk az eredményeket.

A balatoni nyaralások egyik elmaradhatatlan kellékének egyértelműen a tóparti hekkezés számít. Nincs is jobb annál, mint amikor két pancsolás között friss, ropogósra sült halból falatozva bambulsz ki a fejedből. A kérdés már csak az, hogy hova érdemes menni, hogy ízlelőbimbóidat véletlenül se érje csalódás. Ilyen téren többé nem kell a sötétben tapogatóznod, ami a Szupermenta csapatának érdemeit dicséri. A tesztoldal munkatársai június végén kóstolták végig az ismertebb halsütödék, vendéglátóhelyek – hetet az északi, hatot a déli parton – kínálatát, most pedig közzétették, hogy mire jutottak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg létezik a Sziget-betegség?

Kavics 2017. augusztus 16., szerda 17:17

Állandósult másnaposságérzet, fekete nyálkával kísért orrfolyás, visszatérő köhögés, tüsszögés, megmagyarázhatatlan fájdalmak, háborgó gyomor és olykor hőemelkedés. Ha huzamosabb időt töltöttél a Szigeten, a kellemetlen tünetek bizonyára előtted sem ismeretlenek.

A Szigeten nagyjából minden tényező adott ahhoz, hogy taccsra tedd magad. Egy héten át keveset alszol, rendszertelenül, össze-vissza eszel, annyi port nyelsz, mint máskor egy év alatt, egy csomó idegennel bulizol, akiktől különféle fertőzéseket gyűjthetsz be, és akkor a piával, cigivel megvalósított fokozott méreganyag bevitelt még nem is említettük. Ezek együttesen idézhetik elő a rutinos fesztiválozók által Sziget-betegség néven emlegetett tünetegyüttest, ami hazatérésedet követően hosszú napokra kivonhat a forgalomból.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 130

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés