RAKTÁR

Létezik menő magyar szuvenír a konyakmeggyen és a pálinkán kívül is

etelka 2016. július 13., szerda 19:51

Meglehetősen klasszikus dobozok, bennük apró bonbonok, kekszek és cukorkák: finom és visszafogott – ez a Cinq Filles, amiről első pillantásra nem látszik, hogy egy magyar márka. Másodikra sem nagyon. Pedig a cég 2012 óta jelen van a hazai piacon és egyre sikeresebb: 136 ezer doboz édességet adtak el, és már külföldön is terjeszkednek. 

Szentgyörgyi Katával (igen, ő a Kicsiházas Szentgyörgyi - a szerk.) és Demján Szilárddal, a Cinq Filles főszereplőivel beszélgettem, Unger Zsolt tervező éppen nem ért ránk, mert interjút adott másnak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha azt hitte, egy asztalt nem nagyon lehet elrontani

ST 2016. július 12., kedd 10:57

A lakberendezésben valószínűleg az egyetlen dolog, amit a szakember, vagy a divat nem tud befolyásolni, az az egyedi ízlés. Hiába van a szoba szépen berendezve, stílusosan összeválogatva minden bútor, az egész borul, ha rátalálunk arra az egy darabra, amit – legalábbis akkor úgy hisszük – egész életünkben kerestünk.

Ezzel eddig nincs is baj, hiszen az egyediség a cél, de előfordul, hogy a lelkes otthonteremtő túllő a célon. És amire van kereslet, ott a kínálatra sem kell sokat várni. Ennek köszönhetjük, hogy elképesztően ronda, illetve felhasználhatatlan bútorok is születnek, sőt, meg is jelennek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz egy leselejtezett repülőből menő kerti lak!

etelka 2016. július 11., hétfő 14:25

Lehet merengeni azon, mi értelme van külön szobát tenni a kertbe, mindenesetre az angoloknak bejön a dolog. David Palmer, aki maga is nagy repülésrajongó, valamint lánya, Emily Parker ugyanis régi, leselejtezett gépekből építenek kerti lakokat. A családi vállalkozás 8-10 millió forintnak megfelelő összegért készít el egy-egy – tényleg látványos – kuckót. Cégük, a DappR Aviation repülőgépek alkatrészeit hasznosítja újra és készít belőlük új tárgyakat a repülőgépek szerelmeseinek.

Ezt az alábbi kerti lakot egy leselejtezett A320-as Airbusból alakították ki, mely korábban Törökországba szállította a nyaralókat. "Az első repülő megvásárláshoz sok hit kellett, de nagyon örülünk a végeredménynek. Megtartottuk az eredeti alumínium törzset, az ablakokat és a homlokzatot testre szabtuk. Teljes szigetelést kapott a házacska, valamint LED világítást" - mesélte az alapító Parker. A repülő szétvágásától a megrendelőhöz való megérkezésig 8 hét telt el, 4 szakember dolgozott rajta folyamatosan. Az eredmény mindenképp érdekes, kérdés, megéri-e az árát.

 

 

Bemutatjuk Csepellinát, a teherautóból lett menő lakóautót

Dívány 2016. július 10., vasárnap 20:30

És ami a legjobb; ha megtetszik, kipróbálhatja és be is költözhet pár napra! A hajdani Csepel Autógyár csodáját, egy Csepel teherautót alakított át ugyanis egy pár holland és angol tagja Magyarországon; a végeredmény egy csodálatos „lakóteherautó” lett, akit Csepellinának neveztek el.

A fantasztikusan kinéző, a természetbe tökéletesen beleillő szerkezetből rögtön három példány is készült; a tulajdonosok az átalakítás minden mozzanatát dokumentálták is blogjukon. A Mecsek fái közt megbúvó Mókus-völgyben pedig akárki ki is próbálhatja, milyen lehet bennük lakni. Paul és Mandy, a lakóteherautók kiötlői és megalkotói ugyanis ki is adják őket a városból kiszakadni vágyó utazóknak. A vendégházként funkcionáló egykori teherautók egyenként 25 négyzetméteresek, vagyis tényleg kényelmesen el lehet férni bennük. Az előttük található veranda ideális hely lazuláshoz, vagy a reggeli kávé közbeni kellemes bambuláshoz, azt pedig a galériában tudja megnézni, milyen egy Csepel teherautóból lett lakóautó belülről.

Az erő sötét oldala, a régi varázslat, és hogy hova dugja kinek a mijét a konyhában

ST 2016. július 9., szombat 19:47

Önnek is unalmas a konyhája? Nincs benne kaland, csak a főzés, és a robotolás? Nincs senki, aki segítő péniszt nyújtana a borfogyasztáshoz, vagy előhúzna egy ízfokozó nyulat a cilinderből? Hát most lesz!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vegye meg cserépben, ültesse ki, és sokáig gyönyörű lesz!

ST 2016. július 7., csütörtök 18:05

Van két olyan növény, melyeket elég gyakran választunk a virágosnál, amikor ajándékot keresünk: a minirózsa és a liliom. Mindkettő mutatós és tartós, ráadásul cserepes növény, ám ahhoz, hogy szépek is maradjanak, tudni kell a helyes kezelésük pár trükkjét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

1.8 milliárd forintos villára csapott le Kendall Jenner

aa 2016. július 6., szerda 18:35

Lassan a Kardashian-Jenner dinasztia tulajdonába kerülnek Hollywood és a környék legjobb ingatlanjai. Míg Kanye West és Kim Kardashian egy Hidden Hills-i palotában húzzák meg magukat és jelenleg egy körülbelül 5 milliárd forintos kastélyt árulnak, addig a nemváltó Caitlyn Jenner nemrég tett szert egy 1.1 milliárd forintos malibui házra. Most pedig a legfiatalabb Kardashian-híresség, a modellkedéssel foglalkozó Kendall Jenner legfrissebb szerzeményét mutatjuk be.

Ilyen puccos tetőteraszon tarthat házibulit Kendall Jenner.
Ilyen puccos tetőteraszon tarthat házibulit Kendall Jenner.
Fotó: Sotheby’s Realty
Távolról sincs vége, olvasson még »

A Halles a legmenőbb dolog ma a Balatonnál

LS 2016. július 6., szerda 08:19

Halles, kerekes hal, lazuló - ilyeneket terveznek a magyar építészhallgatók, ha elmennek együtt egy hétre táborozni. 9 magyar egyetem építészmérnök és tájépítész hallgatói jöttek össze egy hétre Csopakon, hogy a Hello Wood szervezésében közösségi tárgyakat tervezzenek és állítsanak össze. A tét nemcsak az volt, hogy izgalmas köztéri bútorokkal és installációkkal szépüljön Csopak, hanem egy 500 ezer forint értékű faanyag és 500 ezer forint pénzdíjazású versenyre is sor került. A tábor 45.000 forintba került, ám minden egyetem támogatta a hallgatóit, így volt olyan diák, akinek alig kellett fizetnie. A tábor ideje alatt 30 köbméter fa fogyott el, ez hozzávetőlegesen 5 faháznyi mennyiséget tesz ki.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változtak a lakberendezései szokásaink a 20.században

bb 2016. július 5., kedd 09:28

Nemrég megmutattuk, milyen látványos volt a nappalik evolúciója az ötvenes évektől egészen napjainkig, majd szót ejtettünk arról is, hogy vajon miért olyan népszerűek még mindig az ötvenes években tervezett modernista bútorok. Ezúttal a Housebeautiful.com szemléletes gyűjtésén felbuzdulva készítettünk egy összeállítást arról, hogy mennyit változott a lakberendezés a huszadik század elejétől a 2000-es évek legelejéig. Kattintson az óriásgalériára és nézze meg, hogy mi váltotta le a 40-es évek fodrait, a 70-es évek eklektikáját és a 80-es évek pasztell mániáját a szupermozgalmas múlt században!

DIY lakásfelújítás: ajtókeret mázolás

Primilla 2016. július 4., hétfő 16:12

Először is szögezzük le: bármilyen mosolygós sikerfotót láttak róla a facebookon, a régi mázolmány ajtó- és ablakkeretekről való eltávolítása kimondottan és elképesztően szar meló, de valakinek ezt is el kell végeznie. És mivel a házvásárlás után egy fityingünk sem maradt mesterekre, hát jobb híján mi lettünk azok a valakik, a férjem, és én. 

Sajnos a lecsupaszítási műveletet nem lehetett ellinkelni, pedig szívesen megtettük volna. A régi nyílászáró tokok ugyanis rettenetes sötétbarna színben pompáztak, ami semmiképpen sem maradhatott úgy. A régi mázolmányt viszont a fehérre festés előtt mindenképpen el kellett távolítani a fáról, és nem azért, mert maximalisták vagyunk (van az a feladat mennyiség, aminél a maximalizmus értelmezhetetlen). Hanem mert a próbamázolásoknál bebizonyosodott, hogy a borzasztó barna csak olyan mennyiségű fehér festék alatt tűnik el, ami az életben nem fog keményre száradni.

Ha eleve fehér volt az ajtókeret, akkor ezt a műveletet megúszhatjuk, elég az új mázolás előtt kissé átcsiszolni a régi festést, egyrészt, hogy eltüntessük az egyenetlenségek éles kontúrját, másrészt pedig, hogy ne folyjon meg az új festék a régin.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A szuperhősökre már a könyvei elhelyezésében is számíthat

Edicsek 2016. július 3., vasárnap 15:43

A török Burak Dogan olyan könyvespolcokat mutatott be, amik azonnal a kedvencei lesznek a képregényrajongóknak. A falra szerelhető polcok kedvenc hőseinek és hősnőinek a logójait mintázzák, miközben a könyvárának egy részét is elrendezheti rajtuk. Például a képregényeit. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így lesz egyetlen 68 négyzetméteresből két nagyon menő kis lakás!

Becca 2016. július 3., vasárnap 14:30

A lakás tulajdonosa befektetési célra keresett lakást, tehát a legfőbb szempontja az ingatlan elhelyezkedése volt. Így nem is volt kérdés, hogy a belvárosban, azon belül a Gozsdu környékén keres lakást. Az is külön kihívásnak számított, hogy a lakás szinte romokban hevert – ettől a legtöbben viszolyognak, pedig hasznos is tud lenni –, ő viszont simán belelátta, hogy némi pénzráfordítással megsokszorozhatja az ingatlan értékét. Az elhelyezkedés mellett szempont volt, hogy a lakás felosztható legyen, azaz (lehetőleg minimális) falbontással, helységrendezéssel egy lakásból kettőt, esetleg hármat is ki lehessen alakítani. Az eredeti lakás, amit most bemutatunk, 68 négyzetméteres, és összesen 7 millió forintot költött rá a tulaj – ebben természetesen benne van a gépészet is. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Eladó Anglia egyik legmenőbb háza saját víztoronnyal!

Edicsek 2016. július 2., szombat 12:08

Az angliai Chesire hegyein, a Peak Districtben található az a ház, ami egyszerre lehet a moderndizájn-mániások kedvence – és azoké is, akiknek az a legfontosabb az új otthon keresésénél, hogy szép legyen a kilátás. Az eladásra kínál 5 hálószobás ház részét képezi ugyanis egy gyönyörűen felújított, XIX. században épült víztorony, és a ház kialakításában még azt is sikerült elérni, hogy magára a kastélyszerű toronyra lásson rá belőle. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk, mit láthat a ma nyílt IKEA Múzeumban!

MTI/Divany 2016. július 1., péntek 17:18

Megnyílt csütörtökön az IKEA első állandó múzeuma. A svéd lakberendezési áruházlánc történetét bemutató kiállítást a Svédország déli részén fekvő kisvárosban, Almhultban hozták létre, az 1958-ban megnyílt első IKEA-áruházban. Ugyanitt működik a mai napig az IKEA központja, ahol egy hónapja mi is jártunk megnézni az új Tom  Dixon kollekciót, és hogy hol tervezik a világszerte ismert bútorokat és lakberendezési kiegészítőket. A kiállítást hétezer négyzetméteren rendezték be, és évi 200 ezer látogatóra számítanak. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha idén nem jut el a tengerhez, elhozhatja a nappalijába

(ja) 2016. július 1., péntek 09:07

Ezek a szuper medúzalámpák nemcsak újrahasznosíthatóak, hanem közvetve az óceánokat is óvják. Roxy Russel kaliforniai dizájner abban a reményben készítette el őket, hogy arra a veszélyre is „rávilágítanak”, amivel a környezetszennyezés és a műanyaghulladék fenyegeti a tengerek ökoszisztémáját. A lámpák eladásából bejövő haszon egy részét az Ocean Conversancy elnevezésű, nagy vizek élővilágát óvó környezetvédő szervezetnek adományozza.

A lámpákat újrahasznosítható és tartós PET-anyagból készítette, alkatrészeit a vásárló rakja össze. Mennyezetről leomló karjaival a lámpák lágy, szórt fényt bocsátanak ki, ami hasonló, mint egyes medúzafajok foszforeszkáló derengése.

Azt maga a tervező is bevallja, hogy ez a nemes környezetkímélő cél elsőre inkább ironikusan hat, hiszen a lámpákat műanyagból készítette. Ugyanakkor kiemeli: a probléma nem az anyaggal van, hanem a „minden eldobható” hozzáállással.

„Nem hiszem, hogy a PET káros lenne – inkább rosszul használjuk. Az emberiség soha nem lesz képes teljesen kiküszöbölni egy ilyen sokoldalú anyagot. De jobban át kell gondolnunk a hétköznapokban betöltött szerepét, és hogy miért dobjuk el egyszeri használat után" - fejtette ki.

Ezek a legjobb kortárs épületek Angliában

aa 2016. június 30., csütörtök 19:30

A napokban megtartották az EU-ból kifelé tartó Egyesült Királyság egyik legkomolyabban vett és legrangosabb építészeti eseményét, a Royal Institute of British Architects (RIBA) Nemzeti Építészeti Díjátadót. Az elmúlt évek új épületeit bíráló zsűri 46 munkát díjazott, köztük oktatási épületeket, gyermekkórházat, szociális lakást, galériát, zenetermet és idősek otthonát is. A galériára kattintva megnézheti, hogyan alakult a brit kortárs építészet a közelmúltban!

A jól megválasztott kanapé az életéhez kell igazodjon

ST 2016. június 29., szerda 17:43

A kanapé kiválasztása sosem egyszerű feladat, hiszen a kínálat igen széles. Ha megálmodta az ideális formát, elrendezést, szövetválasztást, és volt olyan szerencsés, hogy meg is találta egy üzletben, még mindig van egy átgondolnivalója: tényleg ez lesz a legalkalmasabb az ön lakásába?

Azt szinte mindenki tudja, hogy a kisebb terekhez kisebb, míg a nagyobbakhoz nagyobb kanapét kell választani. De azt is át kell gondolni, hogy a család nagyságához, az életmódjukhoz, a vendégfogadáshoz mi illik jobban? Ez alapján dől el ugyanis, hogy L alakút, 2, 3 vagy több férőhelyeset, fotelekkel kiegészíthetőt, ágyazhatót, teli lábasat vagy kecseset, karfásat, dönthetőt, szétszedhetőt, vagy ágynak nyithatót tud-e jobban kihasználni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak egy fúró választja el a menő lámpától!

ermiz 2016. június 28., kedd 14:24

Mostanság nagy divat lett a régi csészékből lámpát készíteni, ami tényleg ütős tud lenni, de nem sok helyen árulják, ha meg igen, az drága. Ha viszont van néhány csészéje, amit hajlandó esetlegesen feláldozni, akkor rendkívül egyszerűen szert tehet néhány ilyen lámpára, csak egy fúró meg némi porcelán kell hozzá. Na jó, ha a fúró egy ügyes kezű mesterember kezében van, az sem árt. 

Tehát van némi porcelán, akkor már csak egy gyémántfúró fej kell hozzá. Ez nevével ellentétben nem kerül gyémánt árba, bár némileg drágább, mint a sima fejek. Ami fontos, hogy csak akkus fúróba szabad rakni, mert azok a gépek viszonylag alacsony fordulatszámon dolgoznak. Ha ilyen nincs otthon, akkor olyan gép javasolt, amelyik 1500-as fordulaton tud működni. Extra bonyolító tényező még, hogy vízhűtéssel kell fúrni. 

2
Fotó: flamingotoes.com

Metálvillázva kivenni a sütőből a muffint menő vagy ciki?

Menő/Ciki

(sze) 2016. június 27., hétfő 15:11

Ezentúl akkor sem kell félretennie a kemény oldalát, mikor épp a sütőből kapja ki a csokis muffint! Az a jó hírünk van, hogy a milánói We Love Rock webshop felfedezte a piaci rést, amit a sütni-főzni szerető rockerek töltenek ki, akik eddig kénytelenek voltak rockerhez méltatlanul mindennapi konyhai kiegészítőket használni ehhez. Nekik dobták piacra a metálvillát formázó sütőkesztyűt, de az igazán kemény mag hozzá illő köténnyel, zenészportrés edényfogóval, hitvallást hirdető konyharuhával, a gyereknek meg gitárzúzó rajzfilmrockeres előkével is felszerelheti a háztartást. Most már tehát főzés közben is teljesen önazonos lehet az, akinek a rock az élete. Fekete alapon fehér, vagy fehér alapon fekete, „rock” feliratú tetoválás és szegecses karkötő? A választás szabadsága mindenkit megillet, ön például nemcsak azt döntheti el, rendel-e azonnal vagy sem, de azt is, menő ez vagy ciki?

830 szavazat 621 szavazat

Megnézhettük, hol születnek az IKEA bútorai

LS 2016. június 27., hétfő 08:25

Évente sok ezer új termék. Egy csomó tervező. Limitált kollekciók és sztárdizájnerek. Húsgolyó és papírbútor. Mindez az Ikea, a bútor- és lakberendezési kiegészítőgyártó óriás, aminek központja a mai napig egy svéd kisvárosban, Ålmhultban van. Az alig 15000 lakosú városban minden harmadik ember a svéd nagyvállalatnak dolgozik, a hatalmas Ikea felirat messzire látszik. A cég minden évben megnyitja két napra az itteni központ összes részlegét, ahol elsőnek próbálhattuk ki a lánc nélküli bringát, a még épülő múzeumot is körbejártuk, és közben természetesen lazacot és húsgolyót toltunk az arcunkba két esemény közt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így még nem látta Joey és Chandler nappaliját!

aa 2016. június 26., vasárnap 12:23

Míg a barcelonai Federico Babina a világ legelismertebb filmrendezőinek stílusvilágát használta fel illusztrációihoz, az Archdaily.com pedig pedig olyan kultikus filmek belső tereiről készített tervrajzot, mint például a Stanley Kubrick által rendezett Ragyogás vagy a Mechanikus narancs, addig a nívós londoni Central Saint Martins College of Art and Design egykori tanulóját, Babak Ganjeit a kilencvenes évek jól ismert tévésorozatai ihlették meg a “Some Places I Have Lived” névre keresztelt festménysorozata készítésénél.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha elég laza, csináljon önfenntartó kiskertet!

Primilla 2016. június 26., vasárnap 08:18

Minden kezdet nehéz, de akármekkora ordas közhely ez, a kiskertekre még a szokásosnál is jobban vonatkozik. Ha viszont valaki megfelelően laza, türelmes és lusta, a második évtől már minimális erőfeszítéssel is tud önfenntartó konyhakertet varázsolni.

Nem túlzunk, a természet mindenképpen teszi a dolgát, csak hagyni kell, meg egy kicsit kordában tartani, nehogy a fejünkre nőjön az egész, és mire észbe kapunk, már egy dzsungelben éljünk. A rendmániát viszont mindenképpen el kell engedni hozzá.

A szomszédasszonyom évek óta nem veteményez és nem vásárol palántákat, mégis mindig tele van a kertje mindenféle zöldségfélével. Paradicsom, rukkola, metélőpetrezselyem, fokhagyma, kapor és már fűszernövények, patisszon, cukkini, sütőtök (vagy valami hasonló) mindig terem a kertjében, pedig ezek közül egyik növény sem évelő. Az évelőkről most nem beszélünk, azok nyilván minden évben meghozzák a termésüket (vagy nem, de hát a természet sokszor kiszámíthatatlan). A titok egyszerűen annyi, hogy kissé slendriánul végzi a betakarítást, de azt legalább következetesen. A szétrepedt paradicsomokat elássa vagy eldobálja, ugyanígy néha kint felejt egy-egy tökfélét, és ezzel, mint aki jól végezte dolgát, már gondoskodott is a következő évi termésről.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A magyar betontárgyak meghódítják Amerikát

etelka 2016. június 24., péntek 19:42

A magyar Ivanka márkanév nagyjából összefonódott a betontárgyakkal, amelyek egészen különleges irányt vettek néha: ilyen például a betontáska vagy a betonbútor. A cég évek óta ott van Milánóban a Design héten, most pedig Chicago-i Coverings kiállításon is bemutatkoztak.  A cég egyik jelenleg is futó nagy volumenű vállalkozása a New York-i Navy Yard homlokzati burkolatának kialakítása, emellett Miamiban tervezik egy bemutatóterem megnyitását, de nevük már Angliában sem ismeretlen.

A kiállításon burkolatokat mutattak be, valamint a saját fejlesztésű, úgynevezett high performance betont. De nem csak Amerikában vannak jelen, itthon az ópusztaszeri látogatóközpont és a Rudas Fürdő homlokzatának megújítása után többek között a CEU-val működnek együtt, és ne feledkezzünk meg a Zaha Hadiddal való együttműködésről se. Kattintson a galériára, és nézze meg, mivel próbáljuk Amerikát meghódítani. 

Kicsi erkélyre kicsi bútorokat!

ST 2016. június 24., péntek 17:55

Ha nincs kertje, sokszor az erkély vagy terasz az egyetlen olyan hely, ahol nyugalomban ejtőzhet, napozhat. Sokan azonban ezt sem tudják igazán kiélvezni, mert a hely annyira kicsi, hogy nem igazán találnak rá megfelelő bútorokat. Nekik mutatunk pár példát, amik a kicsi, sőt az extrém kicsi erkélyeken is elférnek és még jól is mutatnak.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Van IKEA-s gyerekvédő kapuja? Vigye vissza!

Divany.hu 2016. június 23., csütörtök 09:50

Az IKEA sürgősen visszahívja PATRULL elnevezésű biztonsági kapuit, mivel számos olyan baleset történt, ami során váratlanul kinyíltak a kapuk, és a gyerekek leestek a lépcsőn. A vevőktől nyugta nélkül visszaveszik a terméket, és a teljes árát visszaadják.

Bár a termék eleget tesz a vonatkozó szabványok előírásainak és megfelelt a teszteken is, egy vizsgálat kimutatta, hogy a zárszerkezete nem megbízható, így mégis kockázatot jelenthet a kisgyermekekre nézve. Volt olyan baleset, ahol orvosi ellátásra is szükség volt. 

PATRULL kapu
PATRULL kapu
Fotó: IKEA

„Az IKEA álláspontja a gyermekek biztonságával kapcsolatosan a zéró tolerancia. Biztonságos és egészséges termékeket akarunk kínálni, mert úgy gondoljuk, hogy a gyerekek a legfontosabb emberek a világon. Ha egy termékünk kapcsán bármikor felmerül valamilyen biztonsági kockázat lehetősége, azonnal cselekszünk. Elfogadhatatlan számunkra, hogy a gyerekek megsérülhessenek játék közben, ezért azonnali és megelőző intézkedésként visszahívunk minden PATRULL biztonsági kaput” - nyilatkozta Maria Thörn, a Gyerekek IKEA-ja termékcsoport megbízott vezetője.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

OnGo beszámolók

Hirdetés