Mogyorós Kinder Bueno desszert – felnőtteknek egy kevés krémlikőr is kerülhet bele

A népszerű édesség ízeit idézi ez a klassz édesség, ami a téli és a melegebb tavaszi-nyári napok hangulatához is tökéletesen illik. Télen meleg sütőtöklekvárral, nyáron jeges kávé mellett érdemes tálalnod.

Mogyoró helyett diót is használhatsz.
Mogyoró helyett diót is használhatsz.TeresaKasprzycka

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 6 darab tojásfehérje
  • 6 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 ek. olaj
  • 2 ek. kekszmorzsa
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 20 deka földimogyoró
  • 25 deka Nutella

A krémhez

  • 0.5 deci tej
  • 6 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek. liszt
  • 10 deka étcsoki
  • 0.5 deci krémlikőr
  • 15 deka vaj
  • 3 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 38 deka háztartási keksz
  • 3 deci langyos tej
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját keverd csomómentesre, lassan keverd hozzá a tejet, és főzd sűrű krémmé. A tetejét folpackkal takard le, és így hagyd kihűlni.

A mogyorót egy üres serpenyőben pirítsd meg, majd törd durvára. A tojásfehérjéket a cukorral verd fel keményre, add hozzá a többi hozzávalót, majd borítsd tepsire és szórd meg a mogyoróval. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt süsd készre. Amikor kész, a sütőpapírt szedd le róla, melegen kend rá a Nutellát. Ha a krém kihűlt, add hozzá a cukorral habosra kevert vajat. Felezd el, és az egyik felébe keverd a megolvasztott csokoládét.

Így rétegezd: először jöjjön a mogyorós-nutellás alap, a langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz és végül a csokis krém. Hűtőben néhány óra kell neki, majd tejszínhabbal és reszelt csokoládéforgácsokkal a tetején tálald. 

Itt a maradék sütik és habcsókok helye: ünnepi, maradékmentő pohárkrém mandulás tejszínnel Itt a maradék sütik és habcsókok helye: ünnepi, maradékmentő pohárkrém mandulás tejszínnel

A legjobb benne, hogy a néhány falat bejglicsücsök éppúgy elfér benne, mint a kissé száraz muffinok, amik a két ünnep között maradnak az ember nyakán. Vágd apró darabokra, locsold meg egy kevés rummal vagy kávélikőrrel, és tálald fűszeres lekvárral és egy jó nagy adag tejszínnel!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Gyors desszert: avokádópuding narancsos habbal és kávéval

A vegán és növényi alapú desszertek azért jók, mert általában sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományos, sütőben készült édességek. Ez a klassz csokihab nálunk egy réteg narancslikőrrel elkevert narancslekváros réteget is kapott, a tetején lévő tejszínhabhoz pedig egy bionarancs héját is hozzáadtuk. És még a sütőt sem kellett bekapcsolni hozzá.

2021. november2., 11:24

Mini almás-mandulás sütik rumos mazsolával

Egy szuper délutáni teasüti, de akár egy gyerekbulin is bevetheted, persze csak ha meggyőződtél róla, hogy nincsenek nagy számban mazsolaellenesek a csapatban.

2021. augusztus13., 10:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Kókuszos-lime-os vajas piskóta – remek, izgalmas nyári desszert

A fő ízesítőkkel felpimpelt sajtkrémmel a tetején még finomabb ez a remek desszert. A tetejére szórj porcukrot, reszelj rá egy kevés lime-héjat és már tálalhatod is.

2021. július2., 10:44

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek