Mogyorós Kinder Bueno desszert – felnőtteknek egy kevés krémlikőr is kerülhet bele

A népszerű édesség ízeit idézi ez a klassz édesség, ami a téli és a melegebb tavaszi-nyári napok hangulatához is tökéletesen illik. Télen meleg sütőtöklekvárral, nyáron jeges kávé mellett érdemes tálalnod.

Mogyoró helyett diót is használhatsz.
Mogyoró helyett diót is használhatsz.Fotó: TeresaKasprzycka

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 6 darab tojásfehérje
  • 6 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 ek. olaj
  • 2 ek. kekszmorzsa
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 20 deka földimogyoró
  • 25 deka Nutella

A krémhez

  • 0.5 deci tej
  • 6 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek. liszt
  • 10 deka étcsoki
  • 0.5 deci krémlikőr
  • 15 deka vaj
  • 3 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 38 deka háztartási keksz
  • 3 deci langyos tej
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját keverd csomómentesre, lassan keverd hozzá a tejet, és főzd sűrű krémmé. A tetejét folpackkal takard le, és így hagyd kihűlni.

A mogyorót egy üres serpenyőben pirítsd meg, majd törd durvára. A tojásfehérjéket a cukorral verd fel keményre, add hozzá a többi hozzávalót, majd borítsd tepsire és szórd meg a mogyoróval. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt süsd készre. Amikor kész, a sütőpapírt szedd le róla, melegen kend rá a Nutellát. Ha a krém kihűlt, add hozzá a cukorral habosra kevert vajat. Felezd el, és az egyik felébe keverd a megolvasztott csokoládét.

Így rétegezd: először jöjjön a mogyorós-nutellás alap, a langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz és végül a csokis krém. Hűtőben néhány óra kell neki, majd tejszínhabbal és reszelt csokoládéforgácsokkal a tetején tálald. 

Itt a maradék sütik és habcsókok helye: ünnepi, maradékmentő pohárkrém mandulás tejszínnel
Itt a maradék sütik és habcsókok helye: ünnepi, maradékmentő pohárkrém mandulás tejszínnel

A legjobb benne, hogy a néhány falat bejglicsücsök éppúgy elfér benne, mint a kissé száraz muffinok, amik a két ünnep között maradnak az ember nyakán. Vágd apró darabokra, locsold meg egy kevés rummal vagy kávélikőrrel, és tálald fűszeres lekvárral és egy jó nagy adag tejszínnel!

Tovább »

Még több recept

Ez a jó kis mákos süti citromszósszal lesz igazán tökéletes

Készíts mellé egy sűrű, vaníliás főzött krémet, dobd fel egy kevés citromhéjjal és citromlikőrrel, így lesz a legtökéletesebb a végeredmény.

2020. december5., 06:16

Tápiókapuding levendulás mézzel és pirított dióval

Ha nincs kedved sütni, de van kedved desszertet enni, akkor jönnek pohárkrémek, és segítenek a helyzeten. Ez még klasszabb, őszi édesség lesz, ha egy kevés fahéjas-tejszínes sütőtökpürével gazdagítod.

2020. szeptember10., 06:04

Ünnepi hangulatban: marcipános gombócok mákos bundában

Nyáron a szilvás és barackos változat talán a legfinomabb, de télen sem érdemes félretenned a gombócokat. Ha ebben a marcipános-mákos változatban készíted el, igazán klassz, téli desszert lesz belőle.

2020. december9., 06:04

Szőlővel és kekszből készül az egyik legegyszerűbb, tengerentúlról érkezett édesség

Egy doboz mag nélküli szőlőhöz az év bármely szakában könnyen hozzájuthatsz. Nálunk akkor készül leggyakrabban ez a desszert, amikor a vásárolt szőlő nem lett éppen a legédesebb – ebben a gyors édességben kifejezetten előny, ha egy kicsit savanykás.

május8., 11:24

Diós-konyakos golyók – ha csak kevés időd van az ünnepi desszertre

Akár édesítővel is készítheted ezt az egyszerű édességet, ami egy sűrű csokoládészósszal desszert, anélkül pedig jó kis vendégváró lehet.

2020. december3., 06:04

Négysajtos sült karfiol

Ha nem foglalkoznál túl sokat a vacsorával, csak főzz egy nagy adag karfiolt és pirítsd rá kedvenc sajtjaid, akár egy nagy adag házi morzsa társaságában. Akár húsmentes vacsoraként is tökéletes.

június12., 11:24

Mustra