Mogyorós Kinder Bueno desszert – felnőtteknek egy kevés krémlikőr is kerülhet bele

A népszerű édesség ízeit idézi ez a klassz édesség, ami a téli és a melegebb tavaszi-nyári napok hangulatához is tökéletesen illik. Télen meleg sütőtöklekvárral, nyáron jeges kávé mellett érdemes tálalnod.

Mogyoró helyett diót is használhatsz.
Mogyoró helyett diót is használhatsz.TeresaKasprzycka

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 6 darab tojásfehérje
  • 6 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 ek. olaj
  • 2 ek. kekszmorzsa
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 20 deka földimogyoró
  • 25 deka Nutella

A krémhez

  • 0.5 deci tej
  • 6 darab tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek. liszt
  • 10 deka étcsoki
  • 0.5 deci krémlikőr
  • 15 deka vaj
  • 3 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 38 deka háztartási keksz
  • 3 deci langyos tej
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját keverd csomómentesre, lassan keverd hozzá a tejet, és főzd sűrű krémmé. A tetejét folpackkal takard le, és így hagyd kihűlni.

A mogyorót egy üres serpenyőben pirítsd meg, majd törd durvára. A tojásfehérjéket a cukorral verd fel keményre, add hozzá a többi hozzávalót, majd borítsd tepsire és szórd meg a mogyoróval. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt süsd készre. Amikor kész, a sütőpapírt szedd le róla, melegen kend rá a Nutellát. Ha a krém kihűlt, add hozzá a cukorral habosra kevert vajat. Felezd el, és az egyik felébe keverd a megolvasztott csokoládét.

Így rétegezd: először jöjjön a mogyorós-nutellás alap, a langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz és végül a csokis krém. Hűtőben néhány óra kell neki, majd tejszínhabbal és reszelt csokoládéforgácsokkal a tetején tálald. 

kapcsolódó Itt a maradék sütik és habcsókok helye: ünnepi, maradékmentő pohárkrém mandulás tejszínnel
Itt a maradék sütik és habcsókok helye: ünnepi, maradékmentő pohárkrém mandulás tejszínnel

A legjobb benne, hogy a néhány falat bejglicsücsök éppúgy elfér benne, mint a kissé száraz muffinok, amik a két ünnep között maradnak az ember nyakán. Vágd apró darabokra, locsold meg egy kevés rummal vagy kávélikőrrel, és tálald fűszeres lekvárral és egy jó nagy adag tejszínnel!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Dióval töltött mézes-vaníliás nektarinok

Hidegen és melegen is finom ez a remek desszert, amit akár vegán változatban is egyszerűen elkészíthetsz.

2021. július7., 12:52

Piña colada golyók – hidegen készülő, izgalmas nyári édesség

Ha szereted a kókuszt és az ananászt, imádni fogod ezt a remek édességet, ami energiaszeletként és egy adag citromos tejszínhab tetején desszertként is megállja a helyét.

2021. június30., 12:52

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ez az őszi almás bögrés süti egyszemélyes változatban is tökéletes

Le ne mondj a desszertről, csak azért, mert épp egyedül vagy otthon. Dobj az aprítógépbe egy almát, készíts vele sütitésztát és süsd készre a mikróban egyszemélyes desszerted.

2021. október3., 10:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Gyors desszert: avokádópuding narancsos habbal és kávéval

A vegán és növényi alapú desszertek azért jók, mert általában sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományos, sütőben készült édességek. Ez a klassz csokihab nálunk egy réteg narancslikőrrel elkevert narancslekváros réteget is kapott, a tetején lévő tejszínhabhoz pedig egy bionarancs héját is hozzáadtuk. És még a sütőt sem kellett bekapcsolni hozzá.

2021. november2., 11:24

Mustra