OFFLINE

Ma 40 éve nyitott meg a Skála

mzd 2016. április 3., vasárnap 08:44

Mivel szeretjük a régi fotókat nézegetni (és a visszajelzések alapján önök is), ezért arra gondoltunk, készítünk egy gyűjtést, illetve galériát azokról neves áruházakról, ahol a 20. században vásárolhattak a fővárosi magyarok. Posztunknak egyébként jeles apropója is van: 40 évvel ezelőtt ezen a napon nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt a Skála Nagyáruház. Úgy, hogy most minden második metrómegállónál plaza van, nehéz elképzelni, hogy nem mindig volt ez így és a 21. századi túlkínálat sem volt ismert néhány évtizeddel ezelőtt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

A zöld a szezon egyik befutója

aa 2016. április 2., szombat 13:23

A tavaszi-nyári szezon egyik nagy visszatérő színe lesz a rózsaszín, a bézs és a sárga mellett a zöld, amit elsősorban élénk, olaj és terepzöld árnyalatokban hordunk majd. Valahol azért meglepődtünk, hogy mennyien választották a zöldet a klasszikus fekete, a mindig dögös piros, a trendi rózsaszín vagy az unalmas bézs helyett, a vidám szín ugyanis világszerte tarolt a vörös szőnyeges eseményeken és a divathetes rendezvényeken az elmúlt hónapokban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csak egyszerűen: töltött kápia paprika

Katucikonyha 2016. április 2., szombat 09:32

Avagy a gyors, életmentő ebéd/vacsora, hogy ne megint vajas kenyér legyen, mert nem volt idő semmire. A húst akár előre is meg lehet sütögetni vagy a bolognai főzésénél lecsípni az adagból, és lefagyasztani. De maga az előkészítés nem vesz igénybe többet 10 percnél, szóval még egy dolgos hétköznapba is belefér.

A paprika puhára sül a sütőben, a sajt pedig megtolja némi kalóriával az ételt. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Menő vagy ciki a comb közé belógatott lánc?

Menő/Ciki

aa 2016. április 2., szombat 08:28

Már kezdtük elfelejteni a "thigh gap", azaz az össze nem érő comb körüli őrületet, mikor egy leleményes szingapúri ékszertervező, Soo Kyung Bae előrukkolt egy olyan ékszerkollekcióval, melyben csakis olyan 18 karátos aranyozott láncok kaptak helyet, amiket a lábunk közé belógatva kell viselni. Az internezők persze ráleltek a Thigh Gap címen futó weboldalra, ahol hamarosan arra is rájöttek, hogy ezen a kamuoldalon nem fogják tudni beszerezni a sokkoló látványt nyújtó ékszereket.

Pedig megörültünk, hogy majd ilyenben jár az utca embere.
Pedig megörültünk, hogy majd ilyenben jár az utca embere.
Fotó: tgapj.com
Távolról sincs vége, olvasson még »
861 szavazat 766 szavazat

Ismét segítünk lekoppintani három szettet

mzd 2016. április 1., péntek 17:31

Nem gondoltuk volna, de már három hónap is eltelt azóta, hogy megmutattuk önöknek, hogyan tudnak lemásolni egy-egy jól sikerült szettet. Éppen ezért most jövünk a következő trióval: a szokásokhoz hűen elolvashatja, szerintünk miért működik az adott összeállítás és azt is megnézheti, honnan szerezheti be hozzájuk a ruhadarabokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hedi Slimane otthagyja a Saint Laurent-t

Edicsek 2016. április 1., péntek 15:47

A Los Angeles Times értesülései szerint Hedi Slimane és az Yves Saint Laurent divatház útjai elváltak – a hírt az anyacég, a Kering is megerősítette egy közleményben. Slimane évekig volt a márka kreatívigazgatója, munkája alatt teljesen megújult és új lendületet vett a francia luxus divatház: tudják, Slimane volt az, aki az YSL-ből SL-t csinált, divatba hozta a rocker stílust és reklámarccá tette Marily Mansont

Távolról sincs vége, olvasson még »

Villámteszt: Piros hamburgerrel sokkolt minket a Burger King!

etelka 2016. április 1., péntek 13:58

Fekete hamburger volt már, most megérkezett a piros változat is, egyenesen a Burger Kingtől. Az Angriest Whopper névre hallgató eledel bizarr piros színét állítólag a paradicsomtól és a paprikától szerzi, de szerintünk valamilyen színezék is került hozzá. Ha jóindulatúak vagyunk akkor cékla vagy bíbortetű, ha nem, akkor valamilyen élelmiszeripari színezék. Ami viszont biztos, az a marhahús pogácsa, a paradicsom, saláta, jalapenos rántott hagymakarika, jalapeno paprika, cheddar sajt, és bacon. Ezért a pakkért majdnem 1500 forintot kell fizetni. A bizalmas jelzéssel ellátott összetevőlistát itt olvashatja el. 

De kit érdekel mi van benne, a kérdés az, mennyire csípős, és jó-e? A Dívány szerkesztősége szerint jó. Hosszabban kifejtve és megvilágítva a csípősséggel való kapcsolatot: "imádom a csípőset, az indiaiban is a legjobb a vindaloo, ami annyira csíp, hogy fáj. Azt szeretem, ha semmi mást nem érzek, csak a csípősséget, izzadok és az ájulás kerülget. ha valami csak éppenhogy csíp, azt viszont nem szeretem annyira. Szóval vagy csípjen fájdalmasan vagy sehogy" – kezdi a kolléga. 

Ehhez képest a hamburger ilyen volt: "ájulós csípősséget nem vártam a hamburgertől, sőt, nem is szerettem volna, ha annyira csíp. nekem meglepő, hogy piros a buci, szerintem ez tök fölösleges fícsör, valószínűleg csak arra jó, hogy a Burger King dolgozók tudják, melyik a csípős a buci, mikor készítik a cuccot, vagy fene tudja, nekem ez nem jön be. Maga a burger viszont eszetlen finom! Csíp egy kicsit, jobban mondva eléggé erős. Talán túl erős egy hamburgerhez mérten. asszem nekem nem lenne fontos, hogy egy burger csípjen, szóval érdekes fícsör ez, de nem hiszem hogy ezentúl csak ilyet fogok enni" – fejti ki.

 

"A burger amúgy tényleg nagyon finom és tök jó újítás hogy csíp, szóval ha pontozni kéne akkor ez 5-ből 5 pontot kapna attól függetlenül, hogy lehet, hogy nem vágynék minden nap arra, hogy csípős legyen a hamburgerem. de néhanapján baromi jól fog jönni, szóval köszi Burger King!" – fejezi be az első tesztelő.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tényleg mindent lenyom a torkunkon a divat

Menő/Ciki

mzd 2016. április 1., péntek 12:49

Senki nem mondhatja rólunk, hogy nem szeretjük az elvetemült dolgokat, hiszen az Anya Hindmarch és a Moschino hétköznapi tárgyak inspirálta kiegészítőiért általában odavagyunk. Van viszont az a pont, amikor nemhogy nem ötletes, de még csak nem is vicces egy termék: ilyen például a Vetements márka a DHL logisztikai céget hirdető felsője.

Távolról sincs vége, olvasson még »
916 szavazat 524 szavazat

Pénteki süti: nutellás csók

Piszke 2016. április 1., péntek 12:49

Hát van ennél édesebb?? És van, aki nemet mond bármilyen sütire, ami nutellás? A kész csókokat nem muszáj azonnal töltenünk, jól elállnak fémdobozban, mivel mini méretben igen kiadós adagot jelentenek. Nutella helyett kaphatnak akár sima dzsemet is tölteléknek, és bár biztos nem szomorkodnak sokáig a pulton, a nutellás verzió egy éjszakai pihentetés után még ütősebb lesz: ekkorra az egész sütit átjárja a mogyoró aromája. Nincs is jobb egy lusta szombat reggel a kávé mellé...

DSC 0006
Távolról sincs vége, olvasson még »

Rabszolgamunka nélkül is lehet olcsó a divat

km 2016. március 31., csütörtök 16:09

A kisebb tervezőknél egyre fontosabb annak hangoztatása, hogy ruháik olyan módon készültek, hogy nem zsákmányolták ki sem a környezetet, sem a ruhák készítőit a nagyobb profit érdekében: a fast fashion láncok azonban rendre kimaradnak a kevesebb vásárlás promótálásából, és eléggé mély volt a csönd a Rana Plaza közel 3 évvel ezelőtti tragédiája után is. A megkésett nyilatkozatok és önmosdatás időszakában lett téma a sajtóban és a márkák kommunikációjában a fenntarthatóság és a távol-keleti munkások életkörülményei: a valódi rossz hírek mellett az álhírek is megjelentek, vásárlóként és újságíróként is lehetetlen kibogozni, hogy ki mond igazat, miközben néha úgy tűnik, maguk a márkák sem tudják, kik és hogyan dolgoznak nekik.

Valóban soha többet nem kéne fast fashion ruhát vásárolnunk vagy vannak előnyei is a nagyüzemi termelésnek, csak ezekről nem beszélünk? A nagy márkák közül a H&M használja leghatékonyabban a környezetvédelmet kommunikációjában és nem csak éves környezet- és munkavédelmi riportokat teszenk közzé honlapjukon immár 13 éve, hanem 5 éve exkluzív, vörös szőnyegre illő ruhákat készítenek újrahasznosított anyagokból, melyek bemutatása mindig remek alkalom arra, hogy a fenntarthatóság témáját életben tartsák – úgy tűnik, a H&M koncepciója és munkája sikeres, ugyanis többször is felkerült az Ethisphere legetikusabb cégeinek listájára, 2014-ben előkelő, második helyen végzett például.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sütiiskola: így készül a pozsonyi diós kifli

Ötvös Zsuzsanna 2016. március 31., csütörtök 12:10

Igazi klasszikus a pozsonyi kifli, amely hagyományosan diós vagy mákos töltelékkel készül. Az alapja egy omlós élesztős tészta, aminek az az előnye, hogy sokáig finom, friss marad, így akármikor bevethetjük vendégvárónak is. 

Itt most a dióst hoztuk példának, de ugyanígy készíthetünk mákos pozsonyi kifliket is, a darált mákos töltelék citromos változatban (citromlével és citromhéjjal) is finom lesz.

A tölteléknél pedig érdemes akár kevésbé hagyományos variációkkal is kísérletezni: például narancsos-mogyorós töltelékkel is isteni lesz, darált mandulával pedig marcipános beütése lesz a kiflinknek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Harrison Ford elárverezi ikonikus dzsekijét

mzd 2016. március 31., csütörtök 10:04

Ha még egyetlen percet sem látott a Csillagok háborújából, annyit biztos tud, hogy a Han Solót alakító Harrison Ford elég menő bőrdzsekit visel. Nos, a sztár úgy gondolta, egy nemes cél érdekében meglovagolja a decemberben bemutatott film utórezgéseit és elárverezi a ruhadarabot, írja a Vogue

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen ruhákkal készülnek a magyar tervezők a nyárra

aa 2016. március 30., szerda 18:27

Az elmúlt hetekben ment le a 2016-os őszi-téli kollekciókat bemutató divathét New Yorkban, Londonban, Milánóban és Párizsban, aminek köszönhetően már nagyjából képben vagyunk azzal kapcsolatban, hogy mi lesz majd a menő az év második felében. Azonban még előttünk van a tavaszi-nyári szezon, amire már a hazai is tervezők is felkészültek és elkészítették szezonális katalógusaikat. A hajtás után mutatjuk, hogy mit kap majd a nyáron többek között a Nanushka, a Nubu, Tomcsányi Dóri vagy Szegedi Kata butikjában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Heti kedvenc: csipkeszoknya minden alkalomra

moana 2016. március 30., szerda 15:29

Végre itt a tavasz, és már nem kell óriási kabátokba rejteni magunkat, szóval nyugodtan vegyen elő vagy szerezzen be pár olyan holmit, amit érdemes megmutatni a világnak. Ilyen például a csipkeszoknya, amit nemcsak különleges, ünnepi alkalmakkor vehet fel, a megfelelő darabokkal kombinálva a hétköznapokra is tökéletes választás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Maradékhasznosítás: 1+11 jó recept Húsvét utánra

Katucikonyha 2016. március 30., szerda 15:06

Olykor marad ki egy-két szelet az ünnepi sonkából, vagy vannak azok a részek, amik a szeletelésnél leesnek, és félretesszük. Na, ezekből lehet ilyen villámgyors lencsesalátát rittyenteni.

Ezúttal a gyorsaságon van a hangsúly, így konzerv lencsét használtam, de természetesen előző este be is áztathatjuk, és akár a sonka félretett főzőlevében is főzhetjük. 

De adunk még jó néhány tippet, mihez kezdjen a húsvéti maradékokkal, íme:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyakában hordhatja gyermeke rajzát

Menő/Ciki

mzd 2016. március 30., szerda 10:27

A pillanatnyi emlékmegőrzésnek számos módszere van, elég például a gipszbe nyomott tenyérmintára gondolni. A TasarimTakarim Etsy-bolt most egy fokkal kreatívabb és érdekesebb megoldást kínál: az IKEA-plüssökhöz hasonlóan életre kelti a gyerekek rajzait – egészen pontosak nyakláncot készít belőlük.

Távolról sincs vége, olvasson még »
579 szavazat 882 szavazat

StyleCouch: elegáns lapos talpú, ami nem balerina?

mzd 2016. március 29., kedd 20:43

style couch.png
Fotó: Dívány

Előző StyleCouch posztunkhoz (nem túl sportos kabát bringázáshoz) hasonlóan most is egy kreatív kérdést kaptunk: Eszter olyan cipőt szeretne, ami elegáns, viszont nem magassarkú és nem is balerinacipő. Ha kíváncsi, mit ajánlottunk neki, olvasson tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így öltözzön trendin, de stílusosan az irodában!

bb 2016. március 29., kedd 11:41

Biztos ön is jó párszor feltette már magának a „Miben menjek ma dolgozni?” kérdést munkába indulás előtt, aztán inkább a biztosabb, de kevésbé izgalmas – pantalló, zakó és fehér blúz – hármas után nyúlt a szekrényben. Persze nem könnyű egy kötött, szabályokkal teli vállalati környezetben bohémnak és kreatívnak lenni, de az nem azt jelenti, hogy ne lenne egy-két apróság, amivel feldobhatnánk az öltözködésünket. A hajtás után talál néhány ötletet, hogy milyen trükkökkel érdemes kicsit személyesebbé és divatosabbá varázsolni az irodista ruhatárat!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Giorgio Armani többé nem használ szőrmét

aa 2016. március 29., kedd 10:40

A napokban az egyik legmeghatározóbb olasz divatház vezetője, a 81 éves Giorgio Armani is csatlakozott azokhoz a merész luxusmárkákhoz, melyek az elmúlt években hajlandóak voltak felhagyni az állati szőrméből készült ruhadarabok gyártásával – számol be a Dazed Digital az ésszerű döntésről, mely a 2016-os őszi-téli kollekciók bemutatásával lépett hatályba és az egész Armani birodalomra, azaz az Emporio Armani, az Armani Jeans és az Armani Exchange vonalra is egyaránt érvényes.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: jé, nem minden aszalt sárgabarack egyforma!

Tuna Judit 2016. március 29., kedd 09:20

Az aszalt sárgabaracknak rengeteg felhasználási módja van, de persze simán, csak rágcsálni is tökéletes, mondjuk édesség helyett. Szinte mindenki szereti, beszerezni sem nehéz, de vajon számít, melyiket vesszük?

Próbáltuk a legtöbb, itthon kapható aszalt sárgabarackot beszerezni, végül nyolc különböző terméket találtunk. Kizárólag cukrozatlan barackok kerültek a kóstolóba – bár szerencsére olyan csomagolttal nem is találkoztunk, amihez a természetes gyümölcscukron kívül más édesítőt is adtak volna – a piacon azonban láttunk „duplacukrost” is. 

Tudományos alapon nem vizsgáltuk a gyümölcsöket, kizárólag érzékszerveinkre hagyatkoztunk a teszt során. A maximálisan elérhető pontszám 30 volt, és bár ezt egyik terméknek sem sikerült elérnie, az első három helyezett meggyőzően sok pontot kapott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ennyit változtak az eljegyzési gyűrűk az elmúlt 100 évben

bb 2016. március 29., kedd 08:35

Valószínűleg a közelgő esküvői szezonnak köszönhető, hogy újabb kisfilmmel bővült az elmúlt 100 év ruhatrendjeit, rúzsdivatját, sminkelési szokásait, afrofrizuráit vagy Japán smink- és hajtrendjeit bemutató sorozat, ami ezúttal az elmúlt 100 év eljegyzési gyűrű divatját mutatja be.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Fura dekoltázsokkal versenyeznek a celebnők

mzd 2016. március 28., hétfő 17:08

Általában igyekszünk valamilyen koncepciót kitalálni a hétfőnkénti Kinek áll jobban? posztjainkhoz és ez most sincs másként: igaz, ezen a héten különösen könnyű dolgunk volt, ugyanis olyan képek kerültek az utunkba, amin csupa fura dekoltázzsal rendelkező celebnő volt. Khloé Kardashian és Mel B felsője csoda, hogy nem repedt szét, Jennifer Lopez és Alesha Dixon babydollja enyhe magyarázatra szorul, Amber Rose és Kim Kardashian pedig csak önmagukat adták.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mutatjuk a világ legfeleslegesebb karóráját

mzd 2016. március 28., hétfő 11:37

Nyitogatja azt a bizonyos bicskát a svájci luxusóra-készítő Hautlence, ugyanis olyan karórát dobott piacra két változatban, ami nem mutatja az időt. A meglepő és legalább annyira haszontalan kiegészítőre a DailyMail hívta fel a figyelmünket, az oldalról pedig azt is megtudhatjuk, hogy a szerkezetért 8689 fontot, azaz rosszabb napokon 3,5 millió forintot kérnek el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Konyhai kihívások: Dobos-torta

Ötvös Zsuzsanna 2016. március 28., hétfő 09:57

A Dobos torta, Dobos C. József klasszikus csokoládés, karamelltetővel díszített tortája bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét. Ez a torta megérdemli a legjobb alapanyagokat: csakis vajat,minőségi étcsokoládét és jó minőségű holland kakaóport használjunk! 

Elkészítése se nem gyors, se nem maceramentes, viszont a végeredmény zseniálisan finom, és ha sikerrel jártunk, jogosan veregetjük vállon magunkat, és elismerésben sem lesz hiány, ugyanis sokkal, de sokkal jobb, mint amit általában enni lehet.

Nem volt célunk hajszálpontosan követni az eredeti receptet; inkább egy mindenki számára elérhető alapanyagokra épülő verziót mutatunk be (tehát például étcsokoládét használunk kakaóvaj és kakaómassza helyett).

Ahhoz, hogy a torta szépen szeletelhető legyen, szükség lesz egy kis trükközésre és némi gyorsaságra. A legfelső lapra kent karamellrétegen még addig kell egy alaposan megvajazott késsel megjelölni a szeleteket, mielőtt a karamell nem szilárdul meg teljesen, utána kezelhetetlenül törni fog.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Most már a pasik is jól érezhetik magukat fehérneműben

mzd 2016. március 27., vasárnap 23:35

Férfiakat célzó fehérnemű-kollekcióval jött ki az American Eagle ezzel foglalkozó vonala, az Aerie március 23-án. Ez önmagában nem lenne hírértékű, mert láttunk már ilyet, viszont a márka mindezt egy pasiknak szóló pozitív testképkampánnyal kötötte össze, írja a Fashionista.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 ... 433

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés