Párkeresés gépként: így néz ki a legszebb férfi és nő a mesterséges intelligencia szerint

GettyImages-1467639011

A közösségi oldalakon, divatlapokon, hollywoodi filmeken irreális elvárásokat támasztanak a kinézettel szemben. Van is ezzel épp elég tennivalónk. No de most a mesterséges intelligencia rátett erre egy lapáttal.

Gyönyörű, hosszú, sűrű, egészséges haj, nagy szemek, telt ajkak, ívelt szempillák, szimmetrikus arc, jókora keblek, ívelt, de nem túl széles csípő, lapos has: valahogy így néz ki az álomnő a gép szerint. A férfiaktól sem vár el kevesebbet: minden egyes izmuknak ki kell rajzolódni a testükön, a deltás testalkat, a gyönyörű haj és széles állkapocs pedig alapkövetelmény.

A mesterséges intelligencia (röviden MI) képgenerátorai elkezdték legyártani és megosztani, hogy néz ki az ideális férfi és nő az emberek által használt közösségi oldalak alapján. Csakhogy ez annyira káros, hogy már egy evészavarokkal foglalkozó csoport is felhívta rá a figyelmet. Teljesen irreális kinézetű férfiakat és nőket mutogatni veszélyes, hiszen táptalajt nyújt az egészségtelen, túlzásba vitt, vagy rossz módszerrel történő fogyókúráknak, edzéseknek. Rombolja az önbizalmat és hamis képest fest arról, valójában mi az egészséges. 

 A mesterséges intelligencia-generátorokban többször találtak rasszista és szexista előítéleteket, és a MI torzításokkal van tele, például elfogult az irreális testtípusok felé. Jobb, ha ennek propagálását minél gyorsabban elfelejtjük. Ehhez azonban nem a gépet kell leállítani, inkább azt, hogy mi emberek a tökéletesnek, fiatalnak, izmosnak tűnő modelleket lájkoljuk.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek