Tudod, melyik szobába való a sparhelt és melyikbe a dívány?

GettyImages-1144528251 (1)

Volt idő, amikor az embereknek a díványról nem lapunk jutott az eszébe, hanem egy népszerű bútordarab. De vajon hogy nézett ki, és melyik szobában tartották? És a sparheltet? Vagy a kredencet? Ahogy régen a videókonzol, a tévéállvány vagy a masszázsfotel kifejezéseket nem értették volna, úgy gyűlik meg nekünk most a bajunk az egykor használatos ótörök, szláv, német vagy francia bútornevekkel. Vagy nem?

Tiszta sor, hogy a heverőn heverünk. Még azt is értjük, hogy a pamlagot a pamutborítású, azaz kárpitozott ülő-, illetve fekvőalkalmasságra aggatták nyelvújító elődeink, de az már egyáltalán nem ilyen egyértelmű, hogy mi volt a sezlon, az almárium vagy a hokedli…

Tedd próbára tudásod, vagy tippelj ügyesen! Az értékelést megtalálod lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0–3 találat: Kellene legalább egy lóca, mert ettől az eredménytől biztos azonnal leülsz! Nem kell olyan magasan teljesíteni, mint egy lajtorja, de ez azért mégiscsak kényelmetlen, mint egy nyoszolya.

4–6 találat: Ez az eredmény már egyáltalán nem olyan égő, mint a sparhelt, gratulálunk!

7–10 találat: Több régi bútort és néprajzi kifejezést ismersz, mint ahány kompót szunnyad a sifonérban. Ehhez szívből és tisztelettel gratulálunk!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra