OFFLINE

A kínai büfé hizlal és egészségtelen

schneider 2007. április 3., kedd 10:50

Az átlag kínai éttermekben kapható ételek hizlalnak, zsírosak és egészségtelenek - állítja egy amerikai fogyasztóvédelmi csoport. A szósszal leöntött ételek többsége 40%-al több nátriumot tartalmaz, mint amire a szervezetnek naponta szüksége van, nem beszélve arról, hogy egy-egy fogásban benne lehet a napi kalóriaadag fele.

„A legrosszabbak az „illatos-omlós” verziók. Ha rizs nélkül esszük- mondjuk csirkét- egy adag körülbelül 1300 kalória körül van, ha tojásos rizzsel, akkor mindjárt 1500 fölött. Átlagban 3, 200 milligramm nátrium és 11 gramm telített zsír is jár a kalóriák mellé.

A Center for Science in the Public Interest csoport szóvivője szerint nem indítanak lejárató kampányt a kínai éttermek ellen. „Szeretnénk az amerikai lakosság figyelmét felhívni arra, hogy a manapság étteremben kapható ételek valójában dupla adagok. Együk meg a felét helyben, a másikat pedig vigyük haza és fogyasszuk el másnap ebédre. Ez vonatkozik a kínai éttermekre is, bár legtöbbjükben választhatunk olyasmit is, ami nem egészségtelen és nem is hizlal. Viszont jobb elkerülni az olajban kisütött húsokat, tekercseket és a szószos verziókat is, mert ezek valódi kalóriabombák.”

A szóvivő hozzátette, hogy ez vonatkozik az olasz és a mexikói éttermekre is, sőt ha lehet méginkább. „A kínaiban választhatunk zöldséget, ami nem káros. Egy mexikói étteremben már nehezebb a dolgunk. Ott jóval nagyobb odafigyelés kell ahhoz, hogy olyasmit együnk, ami nem hizlal, és nem növeli a koleszterinszintet.”

(Forrás: MSNBC)

Kínos magyar imázs Madridban

moda liza 2007. április 3., kedd 09:20

Újabb példát találtunk arra, mit is jelent a magyar kaja a világ többi részén. A madridi El Corte Inglés nevű áruházban nemrégiben Európa Heteket rendeztek, melynek keretében több európai ország konyháját kívánták bemutatni. Nem tudni a szervezők, vagy a magyar partner bénasága folytán, de az eredmény igen meglepő, és ránk nézve meglehetősen kínos lett. Tipikus magyar termék alatt ugyanis is alig 4-5 féle élelmiszert kínáltak, például a Ripsz-ropsz nevű rizsfelfújtat, Hey-ho gyümölcslét, valamilyen diétás müzliszeletet, gyümölcsteát, na és szárított almaszirmot. Az egyetlen értékelhető élelmiszer a macskanyelv volt, amiről a magyarok valamiért azt gondolják, hogy magyar, a spanyolok pedig, hogy spanyol. Madridban minden sarkon és minden cukrászdában kilóra árulják, Lengua de gato, azaz macskanyelv néven.  

A nap kedvence: cetlis fejdísz Indiából

feng zsuzsi 2007. április 2., hétfő 16:08

(Fotó: AFP)
Az indiai Narendra Kumar tervező egy kreációja látható a modell fején az indiai Lakme Fashion Weeken. A fejdísz felépítése és stabilizálása nyilván hosszas fejtörést okozott a kreátornak.

Smalltalk # 1: Tulajdonképpen mi az a Starbucks?

chili 2007. április 2., hétfő 13:31

Új „smalltalk” sorozatunkban olyan gasztronómiával kapcsolatos fogalmakat, kifejezéseket szeretnénk bemutatni, amelyek beszédtémák lehetnek társasági eseményeken, fogadáson, esetleg egy kellemes éttermi vacsora alatt. Hallottunk róla, de nem biztos, hogy igazán tartalmas beszélgetéseket tudnánk róla folytatni. Fél siker, ha a csevegéshez akár csak néhány kulcsszót, nevet, aktualitást be tudunk dobni, teljes, ha véleményünk is van róla. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani. Ha vannak olyan kulináris területek, amelyekről szeretnének olvasni, mert úgy hallják, hogy társasági téma, várjuk a javaslatokat.

Az első kérdés: Tulajdonképpen mi az a Starbucks?

Ismét felröppent a hír, hogy Budapesten hamarosan megnyílhat az első Starbucks kávézó.  A bemutatót egyáltalán nem reklámnak szánjuk, ez a kávézóóriás világszerte intézmény - műfajt és sikeres üzleti modellt teremtett. Számos további lánc az ő koncepciójára és mintájára épül (néha még a design és a logo is szinte megtévesztésig hasonló). Magyarországon pl. hasonló szolgáltatást nyújtanak a California Coffee Company, a Gloria Jeans, vagy a Stardust kávézók.



Mi ez?    A világ legnagyobb és leghíresebb kávézóhálózata. Jelenleg kb. 13ezer üzletet üzemeltet különböző tulajdonosi konstrukcióban, ebből mintegy 10 ezret az Egyesült Államok területén. Az első külföldi fiók 1996-ban nyílt Tokióban. Ma már Európában is számos városban jelen van, pl. Londonban, Párizsban, Berlinben és Bécsben is.

A sztori: a céget 1971-ben Seattle-ben alapította három fiatal: egy angoltanár, egy történelemtanár és egy író. Eredetileg csak minőségi kávébabot és kávéfőzéshez szükséges eszközöket árusítottak, a kávéital forgalmazása csak az 1982-ben betársult üzletember, a jelenlegi cégelnök, Howard Schultz megjelenését követően kezdődött el. Utóbbi nevéhez kapcsolódik a vállalat sikeres, óriási méretű terjeszkedése.

A név: Starbuck a Moby Dick egyik szereplőjének a neve.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Teszt: Dove önbarnító testápoló

schneider 2007. április 2., hétfő 11:49

Kipróbáltuk a Dove testápolóját, ami csillogó nyári bőrt és barnaságot ígér. A Dove új kréme elsőre a rágógumi szagával vonja magára a figyelmet, egyébként teljesen olyan, mint egy sima testápoló: táplál, a beígért csillámot egyből hozza, összességében pedig kifejezetten kellemes a bőrön. A meglepetés csak 4-5 órával a felkenés után éri az embert. A tükörbenézés során ugyanis elsőre nem esik le, hogy mégis hogy a francba lett ilyen barna egy olyan krémtől, ami a dobozán azt hirdeti, hogy "testápoló, egy csöppnyi barnító krémmel". A Dove nyári bőrt és barnaságot ígérő testápolója ugyanis pont úgy viselkedik, mint egy durvább, profi önbarnító: ha nem készítjük fel a bőrünket, nem radírozunk és hidratálunk előtte, szép foltosak leszünk. Ne becsméreljük le, ettől a testápolótól tényleg barnák lehetünk, de tartsuk be az önbarnítás szabályait, különben talpig begombolkozva mehetünk dolgozni a 18 fokban.

A nap kedvence: A rétek világa színarany napszemüvegen

feng zsuzsi 2007. március 30., péntek 13:00

(Fotó: AFP)
Mai kedvencünk egy teljesen diszfunkcionális, színarany napszemüveg, a dél-afrikai Anglogold Ashanti nevű világcégtől. Nagyjából a szitakötő potrohán vagy a pillangó szárnyán láthat ki a szemüveget viselő kínai modell.

Jobban hízunk a zsírmentes kajáktól

schneider 2007. március 29., csütörtök 15:39

Egy amerikai kutatásból kiderült, hogy átlagban jóval többet eszünk azokból a termékekből, amelyekről azt hisszük, hogy alacsony a zsír-vagy cukortartalmuk, ezzel pedig több kalóriát veszünk magunkhoz, mintha normál csipszet vagy nasst vásárolnánk az esti filmnézés mellé. A Cornell Food and Brand Lab kísérletéből –ahol egy film levetítése közben a tesztalanyok választhattak zsírszegény és normál csipsz fogyasztása közül – kiderült, hogy azok, akik a zsír-vagy cukorszegény csipsz mellett döntöttek, 35%-kal többet ettek, mint azok, akik a normál termékeket választották. Ez átlagban 192 többletkalóriát jelentett.

Szakemberek szerint nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire hizlalnak az általunk vásárolt élelmiszerek és ebben csak félrevezető lehet, ha olyan termékekkel árasztják el a piacot, amelyek azt ígérik, hogy negyed annyi zsírt tartalmaznak, mint korábban. „A zsírmentességet a legtöbbször azzal pótolják, hogy négyszer annyi cukrot raknak egy termékbe. Ha olyan élelmiszerrel találkozunk, ami azt ígéri, hogy zsírmentes, gondosan ellenőrizzük a csomagolást. Látni fogjuk, hogy valahol nagyon kompenzáltak annak érdekében, hogy a terméknek azért még valami íze is legyen” – nyilatkozta Brian Wansink, a Cornell Food and Brand Lab vezetője az Msnbc-nek. 

Az év legjobb magyar designere Prágában debütált

feng zsuzsi 2007. március 29., csütörtök 10:23

Március 23-án két magyar tervező kollekciója debütált Prágában: Kemenesi Tünde és Luu Anh Tuan. Luu Anh Tuant választották márciusban az év fiatal designerének a budapesti Wella Fashion Show-n.

(A fotón Kemenesi Tünde látható)

A vietnámi származású tervező 17 éve él Magyarországon. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem bőr szakának utolsó éves hallgatója. Tavaly fél évet töltött el a London College of Fashion-ben, majd hazatérve befejezte első kollekcióját. Az elmúlt néhány évben bejárta szinte egész Európát valamint Délkelet- és Közép-Ázsiát, hogy kollekciójához inspirációt gyűjtsön a különböző kultúrák összekapcsolódásából.

Anh Tuan ruhái, táskái, cipői és kiegészítői egyetlen színnek, a feketének használatával és a különböző anyagmanipulációkkal állnak össze egységes, de kontrasztokat nem mellőző kollekcióvá.

A nagy szendvicsteszt

Vreni Schneider 2007. március 28., szerda 12:05

A budapesti szendvicsfelhozatal tesztelése során a következő szendvicsbárokat próbáltuk ki a lehető legnagyobb lelkesedéssel, a majonéztúladagolástól sem visszarettenve: Sundance Sandwich, Duran Sandwiches, Marie Kristensen Sandwich Bar, Subway, Brunch és Culinaris. Mivel nem volt jobb ötletünk, ABC-sorrendben közöljük az eredményeket.

Brunch pékség és szendvicsbár
V. Arany János u. 16

A legjobb alapanyagokkal dolgozó szendvicsbár, ami egyszerre pékség is, valódi aranybánya azoknak, akik a belváros belvárosában dolgoznak. A Brunch óriási előnye, hogy félbevágott pufi zsömleszerűséggel dolgozik, sehol egy száraz, fogínyünket felsértő bagett, se háromszög alakú, ultra szintetikus toastbrot. A legjobbak szerintünk a provence-i sonkás és a mediterrán zöldséges, mindkettő dugig van tömve finomságokkal. A szendvicsek átlagban 250-450 Ft között mozognak. Ha osztályoznánk 5 alá, csak mert néha újíthatnának is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az angol iskolások utálják Jamie Olivert

schneider 2007. március 27., kedd 15:21

Jamie Oliver az angol tízévesek legnagyobb ellensége, derül ki a School Food Trust felméréséből. A megkérdezettek legnagyobb baja az angol tévészakáccsal, hogy hadjáratának köszönhetően nem lehet már hamburgert és sült krumplit kapni az iskolai étkezdékben és büfékben. Korábban választhattunk olyasmit is, amit szeretünk, de mára Jamie Oliver miatt nem maradt más a menün, mint gyümölcs és párolt hal. Szóval a fickó nem tartozik a kedvenceink közé"- mondták a megkérdezettek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Doherty és Moss együtt pózol a Vogue-ban

schneider 2007. március 27., kedd 13:09

A fashionista információi szerint Ryan McGinley fotós Kate Mossról és Pete Doherty-ről készít meztelen fotósorozatot a W júniusi kiadásába. Kate Moss és Doherty egyébként szerepel az amerikai Vogue április számában is, ott persze ruhában. A fotózást maga Anna Wintour, a lap főszerkesztője felügyelte.

Üzbég étterem nyílt Budapesten

schneider 2007. március 27., kedd 12:26

Ismét bővült az etnikailag elkötelezett éttermek garnitúrája a városban. Budán, még a Náncsi nénin is túl, úgy két hónapja nyílt meg a Bukhara Bár üzbég étterem. Az orosz tulajdonos által üzemeltetett, de üzbég törzsvendégekkel is rendelkező Bukhara Bárban minden van, amit egy üzbég étteremtől elvárnánk: birkahús, plov, az orosz pelmeninek megfelelő töltött manti, sok saslik és az ujgurok nemzeti étele: a lagman, ami elvileg kézzel gyúrt tészta zöldséggel és húsokkal felpakolva, de itt egy gazdag birkaleves formájában szogálják fel. 

Az ételek elsőre hasonlítanak az orosz konyhára, leszámítva persze a saslikot és a húsból, rizsből és sárgarépából készített plovot, de mindenen érződik a közel-keleti fűszerezés. A kiszolgálás kedves, apró gesztusokkal éreztetik a vendéggel, hogy Közép-Ázsiában bizony a vendég az úr. Ráadásul megdöbbentően olcsó, 1000 forint alatt simán vannak főételek. Mi biztosan visszamegyünk és legközelebb képeket is készítünk.

Bukhara Bár Üzbég Étterem

1029 Budapest
Ördögárok u. 174.

Retro karamellpuding házilag: viszlát Aranka!

chili 2007. március 26., hétfő 15:11

Pont ugyanúgy, mint a divatban, és más területeken, a gasztronómiában is beszélhetünk trendekről és divathullámokról. Lehet ez egy felkapott hozzávaló, fűszer, divatos elkészítési mód, menő tálalás, újonnan felfedezett nemzeti konyha, stb. Egy-egy ilyen hullámot kirobbanthat egy séf világmegváltó kreációja, egy elfeledett nemzet konyhájának térhódítása, az élelmiszeripar, vagy a gasztromédia – egyszer csak jönnek az újabb trendek, amelyek aztán végigsöpörnek az éttermi étlapoktól kezdve, a szakácskönyveken át a gasztronómiai magazinokig.



A desszertlapokon néhány éve, úgy tűnik tartósan, hódít a karamell őrület, azon belül is a sós karamell. Miközben a tengerentúlon a legmenőbb, legdrágább éttermekben néhány éve tarolnak az ezzel készülő édesség kreációk, és desszertlap gyakorlatilag elképzelhetetlen nélkülük, a franciák, mint sokszor máskor, csak röhögnek a markukba, hiszen számukra egyáltalán nem újdonság ez a kombináció:  Bretagne-ban a sós karamella az egyik leghagyományosabb finomság. A sós karamell első hallásra bizarrabbnak hangzik mint amilyen valójában. A végeredmény nem sós íz, hanem karamella íz,  egyel erősebb fokozaton. A csipet sótól a karamell nem egyszerűen csak édes, hanem sokkal mélyebb, intenzívebb ízű lesz -ugyanúgy, ahogy bizonyos sós ételek esetében egy csipet cukor még inkább kihozza az ízeket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A nap kedvence: fél arcot beborító szemüveg

feng zsuzsi 2007. március 26., hétfő 14:50

(Fotó: AFP)

Az indiai Vikram Phadnis kollekciójának bemutatóján hordta egy modell a képen látható kiegészítőket. A láperdők hínáros növényzetét megidéző sapka és a fél arcot eltakaró szemüveg közül utóbbi lett mai kedvencünk.

Madonna for H&M: jó sok poliészter és V-kivágás

schneider + vb 2007. március 25., vasárnap 18:00

„Madonna is the cleverest fashion victim” – ezt Párizsból érkezett barátnőnk mondta a H&M Madonna kollekcióját átnézve, majd így folytatta: „nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy elsőként megérezze, mi lesz az aktuális divat csúcsa, és mindig ő az első követő. De divatot nem diktál, és nincs saját stílusa.”

Pontosan ez volt érezhető Madonnának a H&M számára tervezett kollekcióján is: mi jóval merészebb megoldásokra számítottunk és egy kicsit több testbarát anyagra. Ezzel szemben volt jó sok poliészter, a legdurvábbnak pedig egy fekete testhez tapadó overall bizonyult.

A kollekció többsége visszafogott event-ruházat. Mindennapos viselésre a poliészter miatt szinte teljességgel alkalmatlan, igaz, ha abból indulunk ki, hogy Madonna jelenleg legszívesebben a díva képében látja viszont magát, abszolút adekvát.

Klikk!

A színek kiválasztása is mellőzi a túlzott hazardírozást: tojásfehér és fekete, valamint ezek variációi jellemzik a kollekciót, de néha egy-két apró minta is feltűnik. Ezzel szemben meglepően gyakori a kis, fényes bigyók használata. Az überdurva domina overall például mindjárt kis strasszokkal van kirakva a kivágás mentén, aminek köszönhetően leginkább a proli jelző illik rá. Ezt a darabot láthatjuk egyébként a lenti videóban Madonnán, amikor nem tudni pontosan miért, papírokat tömköd a dokumentumdarálóba.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Kate Moss megszólalt!

schneider 2007. március 23., péntek 13:00

Nem hittünk a szemünknek/fülünknek, de a Topshop ruhapróbáin a soha egy szót sem szóló Kate Moss beszélt, sőt egyenesen megeredt a nyelve.

 

 

Forrás: Fashionista

A nap kedvence: Dali szelleme a kirgiz kifutón

feng zsuzsi 2007. március 23., péntek 09:58

(Fotó: AFP)
A Kirgiz Fashion Week képei között találtuk mai kedvencünket, ahol a hölgy Dali szellemét idézi a kifutón. A kreátor nevét sajnos nem közölte a hírügynökség.

Lazul az erkölcs a kínai strandon

feng zsuzsi 2007. március 22., csütörtök 15:22

 
(Fotó: AFP)
A legújabb kínai fürdőruhadivat egy mellkivillantós darabját mutatja be egy modell a 10. China Fashion Weeken Pekingben.

Póth Dia a Mexxben brékelt Dukai Reginával

feng zsuzsi 2007. március 22., csütörtök 14:38

Az átalakított, barbibaba színű XX by MEXX-ben a "legjobb barátok napja" szlogennel tartottak divatbemutatót. Meghívtak néhány barátnőt, hogy breakesen pózolva mutassák be a brand új kollekcióját. Az eseményen a következő párosok vettek részt: Póth Dia és Tóth Gabi, Zimány Linda és Dukai Regina valamint Knapek Edina és Varga Katalin. Az érdekes eredmény képeinken látható.

 


Klikk!

A nap kedvence: V. Westwood csizma

schneider 2007. március 21., szerda 15:50



Ide szinte szavak sem kellenek, Vivienne Westwood kalózcsizmája egyszerűen überelhetetlen. 350 fontért már meg is rendelhetjük. Nagylábúak sajnos előnyben.

Új csodaszer a piacon: a fehér tea

feng zsuzsi 2007. március 21., szerda 15:02

Néhány hónapja Magyarországon is kapható a fehér tea (kínaiul bái chá), amit a legnagyobb egészségmegőrzők között tartanak számon. Bár elméletileg csak kevés terem belőle és az is csak Kína egy apró szegletében, mégis egyre népszerűbb Európában. Olyannyira, hogy az aloé verának össze kell kapnia magát, ha No°1 csodaszer akar maradni.

 
Tud mindent

Alig akad tőlünk nyugatra olyan egészségtudatos háztartás, ahol ne lenne legalább egy doboz fehér tea. Ódákat zengnek róla, a teák királyának nevezik. Mivel antioxidáns vegyületekben gazdag, megköti a testünkben lévő szabadgyököket, erősíti az immunrendszert, késlelteti a sejtek öregedését és a bőrnek is elixír. A fekete teával ellentétben csak enyhén élénkítő, mégis javítja a koncentrációs készséget. Bővelkedik vitaminokban és nyomelemekben, ami az egész szervezetnek jó és a kínaiak szerint a vérnyomást is csökkenti.
 
Elkészítés
A fehér tea elkészítéséhez – a zöld teához hasonlóan – tilos forrásban lévő vizet használni, érdemes tehát nagyjából 80 fokra lehűtött vagy még fel nem forrt vizet önteni a filterre. Utána 2-6 percig kell állni hagyni.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Peking kajafronton is készül az olimpiára

schneider 2007. március 21., szerda 10:04

Kategóriákba sorolják az év végéig a pekingi hatóságok a nyugati ételeket kínáló éttermeket, kávéházakat és bárokat, hogy megkönnyítsék 2008-as olimpiára érkező látogatók eligazodását - írja a China Daily. "Az a célunk ezzel a lépéssel, hogy rövid idő alatt javítsuk a nyugati ételkínálatot Pekingben. Kitűnő alkalom erre a 2008-as olimpia" - idézte a napilap a pekingi nyugati étel szövetség egyik illetékesét. A vendéglátóhelyek besorolásánál nemcsak az ételek minőségét, hanem a felszolgálás színvonalát és a higiéniai feltételeket is figyelembe veszik majd az értékelők.
Távolról sincs vége, olvasson még »

Az idei fürdőruhadivat nem a pasiszemnek kedvez

schneider 2007. március 20., kedd 14:05

A Missoni és a Chanel 2007-es nyári kollekcióiból kiderül, hogy aki ultradivatosra akarja venni a figurát idén nyáron, az elfelejti a bikinit. A bikinivel ellentétben az egyrészes, pántos fürdőruhák azoknak is jól állnak, akiken van egy kis felesleg, vagy éppen nem tökéletesen kerek a fenekük. Ráadásul sokkal barnábbnak hatunk, ha csak a lesült karjaink és a lábaink lógnak ki a dresszből. Az elmúlt öt évben divatos, szinte sortnak ható alsókkal szemben az idei év fürdőruhái alul kivágottabbak és jobban hagyják érvényesülni a bikinivonalat.

Tipp: A szűk, sötét színű egyberészes vékonyítja a körte alakú nőket.

Egye magát szépre #3.-Citrusterápia

chili 2007. március 20., kedd 09:35

Március még minden szempontból a tél és a tavasz közötti átmenet. A piacon már keresnénk a színes, új gyümölcsöket, zöldségeket, de még hiába. Annyira lassan telik ez az időszak! Addig is, amíg tart, javasoljuk a citrus terápiát.
Ezek a gyümölcsök valóságos C-vitamin bombák –reggelire egy tányér belőlük, mellé napközben 2l víz -néhány nap alatt csodát tesznek az ember bőrével

Tankoljunk fel a piacon –vegyünk sok narancsot, vérnarancsot (ha találunk), rózsaszín grépfrút-ot, citromot, zöldcitromot. Nagy mennyiség beszerzése esetén gurulós bőrönd használata hasznos lehet, bár rendkívül nevetségesen nézne ki. Ha nagyon professzionálisan szeretnénk tálalni, akkor érdemes filézni, ez egy kicsit ugyan macerás, de ha van hozzá idegünk, akkor a végeredmény kárpótol. Ezt úgy kell, hogy a gyümölcs két végét levágjuk, egy vágódeszkára állítjuk. Egy nagyon éles késsel a felső végénél indulva, a gyümölcs kerek formáját szorosan követve, 4-5 darabban, függőlegesen, fentről lefelé haladva, levágjuk a héját, úgy, hogy a gyümölcsön egyáltalán ne maradjon fehér hártya. (profi séfeknél nyilván sokkal szebben nézne ki, mint a képemen). A „meztelen” gyümölcsöt ekkor kézbe vesszük, és óvatosan kiszeljük a cikkelyeket az elválasztóhártyák közül. A végeredmény a maradék rostos „váz” és az eredeti mérethez képest botrányosan kevés gyümölcs.

Tipp 1.
: A gyümölcskavalkádot csöpögtessük meg jó minőségű mézzel, szórjuk meg őrölt fahéjjal, ha van friss mentával, és érezzük magunkat Marokkóban.

Tipp 2.
A héját még filézés előtt a reszelő legkisebb lyukán reszeljük le, szobahőmérsékleten terítsük ki egy konyharuhán, néhány óra alatt szárítsuk meg. Kávéőrlőben kevés kristálycukor hozzáadásával őröljük finomra. Ez a „citrusport” néhány hétig eláll, használhatjuk szárnyasok, sültek bedörzsöléséhez.

Chili&Vanilia

Design és gasztro a WAMP márciusi műsorán

feng zsuzsi 2007. március 19., hétfő 13:37

 
Március 25-én utoljára jelentkezik téli helyszínen, a Jövő Háza Fogadóban a WAMP. A vásár kiemelt témája ezúttal a design és a gasztronómia.

A kilencven kiállító iparművész mellett szokás szerint lesznek kísérő programok is: a délutáni beszélgetésekhez chill out sarok várja a látogatókat, 14 órától pedig ismét a Lushlife Lounge Session egyik tagja, Dj Konrad zenél. Ott lesz még a Radiocafé Késői Szüret című műsorának standja is, ahol borkóstolóval várják a látogatókat. La Petite Française néven szinte kizárólag francia finomságokkal lehet majd ismerkedni, és a gasztro vonalat erősíti a Tuk-Tuk is. A vásár 10.00-18.00 óráig látogatható.
 

Az áprilisi WAMP ismét külső helyszínen lesz április 22-én.

1 ... 344 | 345 | 346 | 347 | 348 | 349 | 350 | 351 | 352 | 353 | 354 | 355 | 356 | 357 | 358 | 359 | 360 | 361 | 362 | 363 | 364 | 365 | 366 | 367 | 368 | 369 | 370 | 371 | 372 | 373 | 374 | 375 | 376 | 377 | 378 | 379 | 380 | 381 | 382 | 383 | 384 | 385 | 386 | 387 | 388 | 389 | 390 | 391 | 392 | 393 | 394 | 395 | 396 | 397 | 398 | 399 | 400 | 401 | 402 | 403 | 404 | 405 | 406 | 407 | 408 | 409 | 410 | 411 | 412 | 413 | 414 | 415 | 416 | 417 | 418 | 419 | 420 | 421 | 422 | 423 | 424 | 425 | 426 | 427 | 428 | 429 | 430 | 431 | 432 | 433 | 434 | 435 | 436 | 437 | 438 | 439 | 440 | 441 | 442 | 443

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés